Lebowski: Sumnja - Specials
Home      Specials      Filmski Lebowski      Lebowski: Sumnja

Lebowski: Sumnja

Vlč. Brendan Flynn svoj posao božjeg akvizitera obavlja s velikom strašću, otprilike na razini debeljka na poslu degustatora čokoladica u Krašu.

Lebowski 16.03.2009 0 komentara

Lebowski: Sumnja

Nesebično dijeli mudrost sa svojim stadom, a mise su mu toliko zanimljive da ne mora, poput nekih svećenika u mojim bilogorskim krajevima, zaključavati crkvu da mu stado ne pobjegne.

Međutim, mudar svećenik uvijek dolazi sa cijenom. A ta cijena ponekad su, takav je život, mladi dečki. Onako kako je profesor Hector u 'Dečkima za povijest' volio vozikati učenike na svojem motoriću, ili onako kako onaj bijelac koji glumi Michaela Jacksona u realnosti voli pustiti dječarce da prespavaju u njegovom Disneylandu, tako je vlč. Brendan Flynn volio zabavljati svoje dečkiće na pripremama za misu.

Holivudsko lobiranje iz sezone u sezonu postaje zanimljivije. Isprva sramežljivo, a potom mainstreamski, uletila nam homoseksualna ljubav, pa smo svjedočili hetero parovima kako uplakani izlaze iz kina nakon 'Brokeback Mountina', uslijedio je i 'Milk'...

Eto nam sad sa 'Sumnjom' i pedofilije polako na velika platna. Nemre čovjek bez ljubavi, pronosi se poruka, pa makar ga poput vreće krumpira selili iz župe u župu, iz škole u školu, iz vrtića u vrtić. Kako kolektivna svijest napreduje i jedna po jedna padaju mentalne barijere i stereotipi, vjerujem kako ćemo negdje 2020. godine svjedočiti drami koja će opisati tragičnu ljubav Christiana Balea i njegove ovce. I to u dugometražnoj formi, slojevito i epski, a ne poput Jarmuscha u 'Noći na zemlji', sa benignim Benignijem koji je na ovcu prešao tek nakon ševljenja lubenica.

Komentari

Nema komentara.