Lebowski: Milk - Specials
Home      Specials      Filmski Lebowski      Lebowski: Milk

Lebowski: Milk

Harvey Milk je vrsni gay političar koji je homoseksualizirao San Francisko. Kada ideš tamo, kaže pjesma, stavi cvijet u kosu i čep u guzicu.

Lebowski 02.03.2009 0 komentara

Lebowski: Milk

Umislivši da sam filmski stručnjak, napisao sam kolumnu o tom čudnom redatelju Van Santu, koji me prvo fascinira 'Sirovim strastima', najerotičnijim filmom kojeg sam ikad gledao, pa me toliko udavi 'Dogvilleom' da sam nakon dugo vremena poželio početi se baviti sportom, trčati u prirodi, raditi na sebi, samo da ne gledam to intektualno preseravanje. A onda snimi i taj 'Milk', film iz kojeg bi mogli učiti i političari i glasači. 

Ali taj Internet, jebem i njega i onoga tko ga izmislio, totalno me ubije u pojam. Prvo mi veli da je Paul Verhoeven režirao 'Sirove strasti', a onda me dodatno zgnječi podatkom o 'Dogvilleu' i Lars van Trieru… 

'Milk' je biografski film koji prati život Harveya Milka, vrsnog gay političara koji je homoseksualizirao San Francisco. Kada dolaziš tamo, kaže jedna pjesma, stavi cvijet u kosu i čep u guzicu.

Za razliku od 'Planine Brokeback', u kojem Ang Lee privuče gledatelja lijepim krajolicima i rasnim konjima, a tek negdje na sredini filma prikazuje homiće kako se ljubakaju i pučki rečeno pederišu, već u prvim scenama, Oskarom nagrađenim poljupcem Sean Penna i Novog Goblina gledateljima slabijeg heteroželudca sugerira da prebace na drugi program, što je pošteno.

Ipak, oni kojima razmjena sline između dvojice ljepotana ne uzrokuje gastro nevolje imaju priliku pogledati film ljepšoj strani Amerike. O onoj demokratičnoj Americi koja je, zahvaljujući Georgeu Bushu Jr-u, već zaboravljena. 'Milk' je, kao uostalom i 'Planina Brokeback'n, film vrijedan gledanja, koji će onoga tko nadkrili neke svoje homofobne predrasude, podučiti važnim stvarima. 

Fali nam ovdje u Hrvatskoj gay političara, fali ih brate najmanje 20. Jer sudeći po iskustvu koje smo imali s ovim silnim hetero diletantima, pitanje je trenutka kad će nam država završiti u stečaju.

Komentari

Nema komentara.