Lebowski: Iz Ugarković Ane često đavo bane - Specials
Home      Specials      Filmski Lebowski      Lebowski: Iz Ugarković Ane često đavo bane

Lebowski: Iz Ugarković Ane često đavo bane

Mnogi Hrvati subotnje popodne rado provedu gostujući s ove strane ekrana kod zgođušne, tople i šarmantne Ane Ugarković.

Lebowski 02.02.2009 0 komentara

Lebowski: Iz Ugarković Ane često đavo bane

Ana uvijek iznenadi maštovitim kulinarskim delicijama. I dok neki tvrde da otkako su počeli gledati taj gastronomski show mnogo bolje pasiraju rajčicu i blanširaju kelj, ja sam se domogao pisma punog optužbi vezanih uz lik&djelo navedene kuharice.

Iza ljubazne Ugarkovićkine fasade krije se pravi đavao. To je sujetna, iskompleksirana osoba koja ne preza od najrazličitijih oblika ponižavanja - stoji u dramatičnoj ispovijesti jednog od bivših snimatelja emisije, V. H. (35).

- Često se na snimanjima preseravala s najnovijim mikserima za koje je navodno Nova TV izdvojila basnoslovne novce, a koje koristi i u privatne svrhe. Meni je više puta znala reći kako sam šupak koji nikad neće imati blender od sedam tisuća kuna - tvrdi razočarani V.H (35).

- Usto, jako je smotana. Više puta dogodilo joj se da joj primjerice, jaje ispadne na kuhinjski pod ili da se poreže prilikom rezanja luka. Takve omaške potpuno je raspamete, pa počne urlati, psovati i bacati lonce. Siniši Svilanu skoro je tavom izbila oko!

O užasnoj naravi po nekima najzgodnije hrvatske kuharice svjedoči i transkript kojeg je V.H. (35) priložio, a u kojem su nanizane psovke.

Upozoravamo čitatelje katoličke vjeroispovijesti da preskoče sljedeći odjeljak:
- Kada završimo sa skidanjem kore ananasa, potrebno je izdubiti i ova oka, što ćemo napra… Aaaaa! Aaaaa j*bo ti pas mater kak sam se porezala. O nabijem ja na k*rac takve noževe kako peče u tri p*čke materine e nećete mene j*bat s ovim poslom uuuuuuu crkniću j*bat ću majku i Idi i onoj drugoj iz Lolobrigide koje drolje a i sviraju za k*rac neće više u moju emisiju a šta se ti V.H. (35) smiješ - svjedoči transkript.

Iako se Ugarkovićkeva na ekranima predstavlja kao idealan hrvatski karakter i poželjna udavača, druželjubiva i ljubopitiva osoba, izvan kamera je, tvrdi V.H. (35), gora od Alke Vuice.

- Čim gosti odu počinje ih tračati. Najčešće za svoje oženjene goste tvrdi da su nevjerni, a ne preže ni od dimafacija na fizičkoj osnovi. Tako je da za Karakaša ustvrdila da je buljav, a za Jergovića da ne pere kosu i izgleda poput zlog hobita. To su samo neki od primjera, a mogao bih ih nabrajati do sutra - kune se razočarani snimatelj.

Potresnu priču završava optužbom koja bi u normalnom, demokratskom sustavu u najmanju ruku završila isragom Uskoka. Naime, snimatelj tvrdi kako jela koja viđamo na ekranu uopće ne spravlja Ana Ugarković, nego catering.

Što reći na kraju, poštovani čitatelji, osim se upitati kakva je to državi u kojoj čak ni kuharice nisu poštene.

                                            * * *

Zbog burnih reakcija pristiglih u našu redakciju želimo naglasiti da su svi događaji opisani u ovom tekstu plod fikcije kolumnista Lebowskog, te da Filmski.net nije imao namjeru naškoditi ugledu Ane Ugarković ni NoveTV. Evo što na sve to kaže sam Lebowski:

Seinfeld, jedan od popularnijih stand-up komičara, u jednom od svojih nastupa komentira Supermanov plašt koji se prodaje uz naznaku: Ne pokušavajte letjeti u njemu. Mudri Ameri sjetili su se na taj način izbjeći eventualne tužbe onog dijela populacije koji bi odista poželio poletjeti u tom plaštu. Čovjek bi pomislio da takvi ne postoje, ali ipak…

U tom smislu, ja se ispričavam Ani Ugarković i čitavom timu zaduženom za realizaciju meni dragog kulinarskog showa Kod Ane. Ujedno se ispričavam i eventualnim čitateljima koje sam omanuo.

Naravno da nisam primio nikakvo pismo u kojem se ogorčeni snimatelj žali na zlu ćud simpatične kuharice. Naravno da ne postoje ozbiljne optužbe da Ana ne kuha, nego podmeće catering hranu. Naravno da Ana ne psuje kad joj ispadne jaje na pod, ako joj uopće ispadne. Ne postoje dokazi niti da trača svoje goste, niti da pobjesni kada se poreže, a bogami ni da se hvasta svojom kulinarskom opremom, kao ni umijećem.

Ali eto, globalna je recesija, ljudi ostaju bez posla, smanjuju se narudžbe i prihodi i izgleda da je sve manje prostora za humor, pa je tako, uslijed tmurne atmosfere, ponekad potrebno dodatno pojasniti stvari koje su, usudio bih se reći, svakom iole razumnom ljudskom biću razumljive same po sebi.

Komentari

Nema komentara.