Lebowski: Tajnica - Specials
Home      Specials      Filmski Lebowski      Lebowski: Tajnica

Lebowski: Tajnica

Sve do nedavno tješio sam se kako mi ne treba sekretarica. Danas znam da je čovjek bez sekretarice kao kauboj bez konja.

Lebowski 22.12.2008 0 komentara

Lebowski: Tajnica

Odnos čovjeka i sekretarice jedini je normalan odnos koje muško biće može imati sa ženskim. Ženska emancipiranost, čiju je mračnu budućnost izvanredno predvidio Ali G. retoričkim pitanjem - žene su prije dvadeset godina dobila pravo glasa, znači li to da uskoro i životinje moći glasovati, uvukla se u svaku poru zajedničkog života.

Vrijeme ležanja na fotelji uz malog ženskog pomoćnika na žalost oba supružnika, daleko je iza nas. Muškarci danas znaju raspored polica u DM-u, koliko omekšivača ide u koji tip perilice rublja, a vikendom peku kolače. Dok istovremeno žene postaju potpredsjednice Vlade i ne ustaju kada premijer ulazi u prostoriju. A sve to na vlastitu štetu.

I koga bi onda trebalo čuditi da od deset muškaraca, njih 15 prevari svoje supruge s tajnicom. To je najmanje što možeš učiniti za tajnicu, uostalom. Za nekoga tko ti donosi novine, kuha kavu, obavještava o dogovorenim sastancima. O netkom tko radi tvoj posao umjesto tebe.

Upravo zato prevara muža i tajnice trebala bi se tretirati kao i nedavanje napojnice konobarima. Moguće je, ali nije pristojno.

Na kraju, tajnice ti mogu slomiti srce više nego bilo kakva žena. Tajnice su poput digitrona, jednom kad ga nestane skužiš da više ne znaš tablicu množenja.

Tako mi je moja tajnica prošlog tjedna odbila dati broj jednog telefona. Istinabog, imao sam ga u svojem mobitelu, ali bio mi je u džepu pa bih ga morao izvaditi, a to je muka. A ona mi ustvari nije odbila dati taj broj mobitela, već ga je imala u svojem mobitelu, koji je bio pored mene. Rekla mi je da ja pogledam u taj njen mobitel, a meni je srce puklo. Bacila je ružnu sjenu na svaku kavu koju mi je skuhala, svaki faks koji je donijela. Nisam znao kako se postaviti. Bio sam u šoku.

Još mi je rekla kako ona nikad nije ni bila moja tajnica. Što je, formalno-pravno gledajući, bilo točno. Ali taj najprirodniji odnos između muškarca i žene ionako je iznad svih zakona izmišljenih od strane smrtnika.

Komentari

Nema komentara.