Smosh - Specials
Home      Specials      You Tube zvijezde      Smosh

Smosh

Drugi na listi najvećih YouTube zvijezda ikad, dva su 19-godišnjaka kojima je planetaranu slavu donijela sinhronizacija glazbene teme za – Pokemone.

filmski.net 23.03.2007 0 komentara

Smosh

Anthony Padilla i Ian Hecox frendovi su od djetinjstva, a zajedno pohađaju i American River College u Carmichael, California blizu Sacramenta. Danas 19-godišnjaci, 2002. su iz čiste dosade počeli snimati video-clipove, pretežno sinhronizacije glazbenih tema iz popularnih televizijski crtanih serijala poput Power Rangersa i TNMT, koji su svi redom bili snimljeni u Padillainoj sobi, te za svoje uratke odabrali zajedničko ‘umjetničko’ ime – Smosh.

Kad se clipova nakupilo, pokrenuli su i vlastiti site Smosh.com, no on je kao i njegovi kreatori u zvjezdane visine katapultiran tek kad su ga primjetili YouTube korisnici.

Padilla i Hecox svoje su prvi radove na YouTube počeli objavljivati u ljeto 2005., a 28. studenog na red je došao njihov najveći hit ikad - Pokémon Theme Song Music Video, koji je odonda do danas na YouTube doživio nevjerojatnih 21 milijun emitiranja!!!


Pokémon Theme Song

Pokemoni su 6 mjeseci bili prvi na listi najpopularnijih YouTube uradaka, a Smosh su postali instant hit s vojskom obožavateljica koje nisu mogle odvojiti oči od tinejdžerskog dvojca s ‘Shaggy’ frizurama.

No dečkima to nije bilo dosta pa su svoje glazbene uspješnice zamjenili kratkim skečevima, od kojih ‘Stranded’ ozbiljno konkurira za pobjednika prvog YouTube natječaja za najbolje kratkiše u kategoriji komedije.


Stranded

Za razliku od drugih YouTube celebritya, Smosh nisu čekali da ih netko primjeti da bi na svojim uradcima i zaradili. Na svom su službenom siteu pokrenuli prodaju originalnih ‘Smosh’ majica i licenciranje glazbe koja prati sve njihove filmove, a da im dobro ide potvrđuje i činjenica da Smosh.com ima više od 21.000 registriranih korisnika.

Drugi na listi najpopularnijih redatelja i najpopularnijih YouTube autora svih vremena, Smosh definitivno ne misle živjeti na staroj slavi, što potvrđuju i dva njihova nova serijala – Boxman i Sparky. Prvi je niz filmova čiji je glavni lik Boxman – čovjek-kutija,  a za koje su sami napisali i glazbu.


Boxman

Sparky je pak bio potpuno iznenađenje za sve Smosh fanove, budući je u potpunosti napravljen od ilustracija i kolaža, a istovremeno ismijava likove iz dječjih slikovnica i dobro znane holivudske zvijezde, uključujući Owena Willsona, Madonnu i Roberta de Nira.


Sparky

Ismijavnje pop-kulture ionako je jedina konstanta u 'Smosh' opusu, koji u cijelosti možete proučiti ovdje.

Komentari

Nema komentara.