Brookers - Specials
Home      Specials      You Tube zvijezde      Brookers

Brookers

Napeti triler o suzdržavnju od – čipsa, učinio je od 20-godišnje recepcionerke iz Massachusettsa prvu osobu koja je svoju YouTube slavu unovčila.

filmski.net 20.01.2007 0 komentara

Brookers

3. autor s najviše pretplatnika u kratkoj, ali slatkoj YouTube povijesti, te druga na popisu najglednijih - Brooke Allison "Brookers" Brodack, do danas je samo na YouTube skupila više od 23 milijuna gledatelja.

Brookers tvrdi da je filmove počela snimati kao 9-godišnjakinja zajedno s mlađom sestrom Melissom, za  prijatelje - 'Missy', a kao i većina autorskih uradaka na YouTube, njezini su prvijenci bili sinhronizirane parodije postojećih video spotova, od kojih je 'CRAZED NUMA FAN!!!!' obradu obrade hita rumunjskog banda O-Zone, vidjelo 4 milijuna posjetitelja.

No, s vremenom se hiperaaktivna Brooke, osim sinhronizacijama počela baviti i drugim stvarima, pa je tako nastao 'Chips', triler o mukam suzdržavnja od čipsa, a koji je Entertanment Weekly nazvao briljantnim i uvrstio u svoj popis ‘great moments in YouTube history’.

Dva mjeseca kasnije, Brookers je postala prva YouTube ‘celebrity’ postpisavši 18-mjesečni ugovor s opcijom kreiranja vlastitog TV-showa. Čovjek koji je u Brooke prepoznao potencijal, ‘novi kut gledanja, izvjesne režijske sposobnosti i sjajan osjećaj za glazbu’, bio je Carson Daly, domaćin NBC-jeva ‘late night’ showa i bivši MTV VJ, a što u ovoj priči nije nevažno, i bivši zaručnik Tare Reeed.

Carson je s NBC-jem u kolovozu pokrenuo video website ItsYourShowTv.com, svojevrsni odgovor na YouTube, a koji pred posjetitelje postavlja video zadatke za uzvrat nudeći novčanu nagradu i naravno - planetranu slavu. Brookers je za 'It Your Show' kreirala seriju promotivnih viralnih videa, a potom je postala i njegova redovita ‘kolumnistica’.

Očekivano, NBC je objavio kako će "It's Your Show" uskoro dobiti TV inačicu, a u kojoj će jednu od ključnih uloga imati sama Brookers.

Komentari

Nema komentara.