Geriatric1927 - Specials
Home      Specials      You Tube zvijezde      Geriatric1927

Geriatric1927

U kolovozu 2006. jedan je ljubitelj motora i bivši sanitarni inspektor objavio svoj YouTube debi. 2 tjedna kasnije bio je autor s najviše YouTube pretplatnika.

filmski.net 15.01.2007 0 komentara

Geriatric1927

Geriatric1927 je u međuvremenu postao živuća YouTube legenda i premda na popisu tamošnjih ‘naj’ svih vremena varira između drugog i trećeg mjesta, njegov video-blog zapravo nema konkurencije. Naime, Geriatric1927 je zapravo penzioner Peter Oakley iz britanskog Leicestera, rođen kao što mu i pseudonim kaže – 1927.

Oakley se u YouTube zaljubio na prvi pogled, a što je i kako bilo dalje objasnio je sam 5. kolovoza 2006. u svom prvom videu – ‘first try’. Clip o kojem je riječ do danas je na YouTube pogledalo 2,188,239 korisnika, pa bi prije no što nastavimo s pričom to mogli i vi.

Geriatric1927: first try

Neodoljiv poput djeda koji vam priča za laku noć, Geriatric1927 je uskoro postao slavan i u off-line medijima, a reportaže o njemu objavile su gotovo sve agencije koje drže do sebe. Oakaley je istovremeno odbijao sve zahtjeve za intervjuima tvrdeći kako sve što ima reći javnosti iznosi u svom video-blog serijalu nazvanom prikladno – ‘Telling it all’.

Pet do deset-minutne video priče trenutno su stigle do 38. nastavka, a zaštitni su im znak fraze kojima započinju - "Hello YouTubers..." ili "Good Evening YouTubers...". Nakon početnog uhodavanja, Geriatric1927 u njima danas demonstrira i vlastite montažerske vještine, poznavanje pop kulture i nevjerojatnu iskrenost kao u 15. istovremeno urnebesnom i dirljivom nastavku na temu seksa, a koji je na njegov vlastiti zahtjev moguće pogledti samo ovdje.

S rijetkim ‘storytelling’ talentom, Oakley prepričava najvažnije događaje iz svog života, pa su tako YouTube korisnici saznali da je danas umirovljeni sanitarni inspektor i udovac bio radarski tehničar u britanskoj vojsci tijekom Drugog svijetskog rata, da je nakon istog završio fakultet, zavolio motore, blues i Pink Floyd.

No, iako su njegovi video zapisi vrlo osobni to ne znači da se o Geriatricu1927 sve zna. Do dana današnjeg, primjerice, nisu posve poznati razlozi zbog kojih se prošlog kolovoza privremeno oprostio od YouTubea 11. dramatičnim nastavkom svog "Telling it all" serijala, a koji je započeo riječima "A reluctant farewell" (Nevoljki oproštaj) i u kojem se umjesto Geriatrica pojavljuje samo njegov prazan stolac.



Geriatric1927: Telling it all part 11


Nagađalo se da je Oakley doživio (još jedan) infarkt, a špekulacije je nakon smo tri dana prekinuo sam vrativši se s "Telling it all part 12", nakon kojeg je nastavio objavljivati manje ili više redovitim tempom.

U međuvremenu je popustio i pritiscima javnosti i dao par intervjua, ali i konačno dao dozvolu za otvaranje službenog Geriatric1927. sitea, a i to nakon što je prvo morao demantirati ikakvu poveznost s nizom drugih koji su željeli kapitalizirati njegovu slavu.

Ipak, osim ogromnog broj obožavatelja koji bi htjeli da im je Oakly djed, nije zanemariv i broj onih, mahom najmlađih, kojima neopisivo ide na živce. Tako je nedavno na YouTube osvanuo video koji objavljuje da je Oakley – umro. Vijest je, naravno, bila lažna, a pokrenula je pravu lavinu reakcija YouTube zajednice koja najvećim dijelom Okleya ipak smatra ‘najcool tipom svih vremena’.

Komentari

Nema komentara.