Put bez povratka 5

Predosećaj

Steven Quale potpisuje peti (nadajmo se i poslednji) nastavak franšize o borbi grupe mladih ljudi koji bezuspešno pokušavaju da izbegnu smrt, iako je sudbinski kod ucrtan u njihove (kratke)linije života. Jeffrey Reddick ponovo je zadužen da kreira galeriju zanimljivih likova, a Eric Heisserer je autor scenarija u kome je uneo neke novitete, kao recimo moralisanje o prioritetima, vrednovanje života i traženje načina da se u očajničkoj borbi za zlokobnim, nevidljivim protivnikom, sačuva goli život.Sam Lawton (Nicholas D'Agosto) ima predosećaj o nesreći na visećem mostu i zahvaljujući tome uspeva da spase sebe i svoje prijatelje.Međutim, grupa prijatelja ponovo se nađe na meti smrti, jer njihova sudbina jednostavno nije dugovečan život, pa su im šanse da dočekaju duboku starost skoro nikakve...Solidno odrađeni specijalni efekti (snimano i u 3D tehnologiji, sasvim opravdano), kako bi scene kada je 'smrt u svom elementu' izgledale jezivije i što realističnije, uklopljene su u priču koja je trebalo da ima i neku pozadinu, sa razrađenom karakterizacijom nekolicine bitnih likova. No kako se radnja razvija, jasno je još od spektakularne uvodne scene (snimljene u Vancouveru, gde su uostalom odrađeni kompletno svi setovi) da je akcenat ipak na horor aspektu, bez nekakve suvišne dramaturgije.A ti elementi drame, upravo kvare ceo ugođaj, jer radnja gubi svoj ritam, nivo napetosti nepotrebno opada i skreće u pravcu monotonije.Glumačka izdanja su tek osrednja, mada ruku na srce ovde se i nije očekivalo da oni nešto sad posebno odglume, jer horor žanru jednostavno tako nešto nije od primarnog značaja. Pojava Tony Todda je diskutabilna, ako imamo u vidu značaj njegovog lika za događaje u iznova prodatoj (pomalo otrcanoj) filmskoj priči, bez ikakvih svežih, novih ideja.Generalno nisam imao nikakva posebna očekivanja od ovog horora, pa na mene logično i nije ostavio neki utisak. Ravnodušan do dna (što bi neki rekli), tako da izbor:gledati ili ne, ostavljam vama, na vašu punu odgovornost.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Put bez povratka 5

Pogledala sam sve dijelove do sada i jedva nagovorila prijateljice da ovo odemo pogledat u kino. Bile su skeptične jer su smatrale da je sve već viđeno. Iskreno, na nekim scenama smo se dobro nasmijali iako je horor jer su neke smrti toliko bizarne, ali veoma sam iznenađena sa završetkom. Neočekivano. Još uvijek mi je drugi dio najbolji od svih nastavaka i drago mi je da su se zaustavili na pet dijelova i da ne pretjeruju kao npr. Slagalica strave). Sve u svemu, preporučujem da se pogleda.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Put bez povratka 5

Po meni je ovo najbolji final destination!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Put bez povratka 5

Wow drustvo. Kako sam se fino iznenadio ovom filmu.Vrlo fino smisljen,odlicno snimljen,i drzi vodu.Bas su ga skockali,jer i glupan bi vidjeo sta se ocekuje od ovoga filma,i to su nam dali.Prica je klasika,jedan spasi njih 10-ak,imajuci viziju,i zatim se ubistva desavaju.Ali su fino smisljena. I ona roba sto ode na operaciju oka,sa cvikama ona crna je extra dobra.Pogledati svakako :-)

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju