Invazija svijeta: Bitka Los Angeles

MB 2L

Ovaj film ne zaslužuja da mu se naziv napiše velikim početnim slovom!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kolonizacija

Bez najave, iznenada, Zemlja se nađe na udaru vanzemaljaca.Gradovi se ruše, broj ljudskih žrtava raste iz sata u sat, svi su zatečeni i nemaju pojma šta ih je snašlo, pa čak i moćna US Army.Veoma brzo napredovanje neprijateljskih vanzemaljskih snaga ostavlja Los Angeles kao poslednje uporište na zapadnoj obali USA.Narednik Nantz (Aaron Eckhart), umesto u penziju, nevoljno pristaje da predvodi vod marinaca u misiji spašavanja preživelih civila iz kvarta grada koji će uskoro biti bombardovan s ciljem uništavanja neprijateljskih snaga čija je namera - istrebljenje ljudske rase i satiranje naše civilizacije...Scenarista Chris Bertolini servira nam ratnu priču gde su američki marinci (naravno) dobri momci, s bitnom razlikom što za loše momke, ovoga puta imamo bića s neke druge planete.Režiserska palica poverena je mladom režiseru iz J.Afrike, Jonathanu Liebesmanu ('Darkness Falls'). Filmski radnici iz 'Columbia Pictures' uložili su pristojnih $70,000,000 u produkciji, birajući lokacije za snimanje uglavnom po Kaliforniji (valjda zbog veće autentičnosti radnje). Zahvaljujući agresivnoj marketinškoj kampanji, film se, ruku na srce, isplatio, zaradivši blizu $84,000,000 samo na američkom tržištu. Međutim pravo stanje stvari jeste da ovaj film ne poseduje neki kvalitet, jer se celokupna radnja bazira na niz klišeiziranih situacija, već viđenih u brojnim akcionim hollywoodskim blockbusterima, u kojima se veliča američki patriotizam, tehničko-tehnološka superiornost oružja kojim raspolažu USA i ostali (obavezni) prateći dekor (obično jedan ili par heroja kojima pripadne parče slave, plus još malo, uvek neophodne, patetike).Valja pohvaliti solidno odrađene CGI efekte, uz takav način snimanja, gde je kamera u pokretu, što daje potrebnu dozu surove realističnosti, prikaza brojnih akcionih scena, gde pucačine ima koliko hoćete.Glumački izbor i nije bogzna koliko bitan, jer za uloge marinaca koji tokom celog filma, jure, pucaju, skaču i lete u vazduh, objektivno nije nužno angažovanje posebnih filmskih veličina.Iz tog razloga smatram da je Aaron Eckhart možda ovde suvišan, bez obzira što pokušava da iznese lik istinskog američkog heroja (stvarno mi nije jasno šta mu je ovo trebalo).Dakle ništa posebno nismo dobili, osim odličnog gotovo dvosatnog propagandnog materijala za US Army.No pitanje koje se prosto nameće je: 'Da li je to dovoljno da zadovolji ukus publike, i to posebno one van Amerike, recimo prosečnog gledaoca iz Evrope?'

Ocjena recenzije: 4.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

LOS ANGELES

Ukusi su različiti. Zato mi je jasno da se nekim film ne sviđa, ali ovaj se film mnogima ne sviđa, ne znam zašto. Točno, nije tipični SF, jer priča prati jednu grupu vojnika i baš zobg toga mi je odličan.. uvod od 20-ak minuta a onda neprestana akcija od sat i pol koja vam oduzima dah, fanstastični efekti, i vrlo zanimljiv način snimanja... Preporučam!

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Slabo

Nije baš da sam očekivao bog zna što od ovog filma, ali svejedno me je razočarao. Koja je ovo besmislica !!! Nema šanse ovo normalno pratiti, a da vam se nakon par minuta doslovno ne zavrti u glavi od tog suludog ritma.Zaobići u širokom luku.Ne mogu izdvojiti ni jednu dobru stvar.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Loše

Ovaj film je baš kao da gledaš nekog tko igra video igru - sve ti djeluje kaotično i besmisleno, i ni najmanje se ne zabavljaš. A ni scene sa usranom patetikom ni najmanje ne pomažu. Ocjena: nula!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ok je ok

Film ala Call of duty:Modern of warfare pa tko voli nek sta......IZVOLI! Meni je film ok i nista vise!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

LA invazija

Vrlo solidan i uzbudljiv film,dobra reklama za U.S. marines. Film prati jedan vod marinaca,vrlo slicno klasičnim ratnim filmovima. 7/10 ocjena

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

LA..

Evo da napisem par rijeci o ovome filmu, koji sam netom izgledao,prije par dana,ali nisam imao gdje pisati recenziju.Film se zove bitka u Los andjelesu iliti borbena zona LA. Da vam kazem,ako ocekujete film slican Danu nezavisnosti,ili nesto slicno nemojte! Ovaj film je bukvalno ratni film. I nema nista drugo. Jednog dana,iznenada,nema satelitskih snimaka,nema da ih vide, antizemljaci napadnu L.A. u po dana. Imaju fine letjelice,imaju pjesadiju,i drobe. Snimljeno je zaista super, CGI na djelu u ponom zamahu. Grad razrusen. Marinci se bacaju u rat sa njima. Bit filma je da citava radnja prati sacicu marinaca na celu sa Aronom Ekhardom,koji su na kraju sami eto i shebali zemaljce...Film je nabrijan pucacinom iz prvog lica hehe,a li i kamerom u pokretu,pa su neke,mnogo scena, konfuzne.Ono kamera trci iza vojnika,baca se sa njim na zemlju,nesto slicno kao u Kloverfildu. Mene film po akciji podjseca na dijelove Distrikta 9. Ali ubi radnja. Ima scena gdje je i napet,ali je cista akcija,bez vlade,zasjedanja, politike ideja. Nije lose,ali nije ono sto sam ocekivao u najavama,ni ono sto je vecina ocekivala. Na kraju filma ogromna letjelica izadje ispod zemlje u po grada,znaci bili su tu,kao u Ratovi svjetova..slicno. Ali vrijedi ga pogledati,kao i recimo bilo koji akcioni gdje se borbe vode po ulicama. Eto..ocjena od 1 do 5 jaka trojka za radnju i 4 za CGI..nista vise..Ovdje ga skinite preko Torrenta,Video:8 Zvuk :6+ http://thepiratebay.org/torrent/6239195/Battle_Los_Angeles_2011_CAM_XVID_READ_NFO_LKRG

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Teški bofl

Od SF-a zapravo ni traga, rezultat bijedna ratna pucačina bez imalo smisla. Čitav film je zapravo bijedna kompilacija nekoliko filmova koji su obrađivali ovu temu, ali na tako niskomnivou da mi se ne da uopće analizirati sve greške koje su u filmu počinjene. Osim lošeg scenarija, loše glume, loših efekata, lošeg svega u tom jadnom pokušaju nema ničeg dobrog. I jedinica je previše!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ah, te lignje....

Može se pogledati. Nemojte se upuštati u dublje analize, pogledajte film nakon (meni je dovoljno dva kratka pića) nečega i zabavit ćete se. Odnosno proći će vam tih sat i pedeset nekako. Naravno da o obradi likova nema ni "o", također dijalozi su na rubu pučke škole, a efekti... bilo je i boljih dana. Puno pucnjave, dima, razbijanje automobila, Malo ušminkanih likova, heroizma (koji treba Amerima) i to je to. Ocjena? Hm, ajd 3.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju