Vojničina

Good

Klasični Eastwoodovski film. Clint jednostavno zna kako snimiti film i držati čovjeka 130 min pred ekranom.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

I don't know but I've been told...

Eastwood's gets better as he gets old! Šta je čovjek/legenda/faca? Prvo u filmovima glumi najveće face na svijetu, potom odluči se prihvatiti režije i opet glumi face na filmu, ali je bome i faca iza kamere. Clinte, svaka ti dala! Priča o naredniku Tomu Highwayju (Eastwood), okorjelom ratnom veteranu i prekaljenom vojničini, koji mora dovesti u red skupinu prgavih marinaca je odlična. Kroz jedan smiješan način, Eastwood nam pokazuje kako tzv. tough love očito pali u vojsci, jer Highway, koliko god muči svoje vojnike, brine se za njih i želi im najbolje. Imamo i ljubavnu priču kao i priču o nepoštivanju starih ratnih veterana koji su, ja se tu slažem sa Highwayjem/Eastwoodom, pravi vojnici, a ne ove moderne tete koje samo udaraju po pisaćim mašinama, a useru kad netko zapuca iz kalašnjikova. Što da još kažem? Eastwood dokazuje da je faca. Kasnije će dokazati da može glumiti i antifacu (u filmu Nepomirljivi) i da takve face imaju i osjećaje (Djevojka od milijun dolara), ali ovdje je zauvijek zacementirao svoj status najcool osobe u povijesti filma. Lee Marvin današnjice! HAUG!

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

legendarno

Meni je ovo bio jedan od prvih filmova koji sam gledala puno puta za redom. Super mi je Clint i inače, ali u ovom filmu posebno. Iako mislim da se u ovom filmu skroz sprdao i vjerojatno uživao u ulozi vojničine. Ma totalno fora! Genijalne su mi fore kad natjera vojnike da trče cijeli dan i onda počne pucat po njima s legendarnom izjavom:"ovo je puška AK-47, ima veoma prepoznatljiv zvuk i omiljeno je oružje vašeg neprijatelja!". Za umrijet od smijeha. Legendarno, kultno i preporučljivo pogledati!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

prosječno

jedan od lošijih clintovih filmova. i inače ratne filmove baš i ne volim, ali clint...baš me je razočarao. loše, loše

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vojničina

Možda Eastwoodova uloga i ima nekog šarma, možda film tu i tamo zna biti čak i zabavan, ali u pitanju je ipak isprazni, mačistički film koji se trudi to ne biti. Kad bi birao nešto sa sličnom tematikom, ipak bi prvenstveno izabrao Kubrickov "Full Metal Jacket"!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Heartbreak Ridge

Gledljiv, interesantan i zabavan film, obradjuje temu vidjenu vec mnogo puta. Film se, iz mnostva slicnih, istice gledljivoscu (nije naporan kao neki) unatoc svojih nedostataka... Ima "ono nesto" sto vas moze prikovati uz TV sat i pol... Pogledati ako vec niste, ali nemojte ocekivati previse!

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju