The Show Must Go On

Show

Jeftino,predvidljivo,kopirano, uzalud potrosen novac.Cak niti solidna glumacka ekipa nije popravila dojam.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Realno

Ovo je drama s poukom i vrlo je realna, ali ne na vulgaran ili poremećen način (ok, malo psovanja je moralo biti da bude realno, ipak smo mi psovačka nacija). Dvoumila sam se pogledati ili ne, ali treba pogledati. Svaka čast. Filmovi u HR imaju blistavu budućnost. Keep up the good work!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vrlo dobar film

Evo napokon sam se uspio domoći ovoga filma i odgledati ga Iskreno bio sam pun očekivanja i mislim da su mi se i ispunila. Ne znam odakle da počnem. Zapravo znam, počet ću od onih lošijih elemenata filma. Počet ću od glume glumaca. Malo sam očekivao ali i još manje dobio. Sada iskreno ne znam da li je to greška na verziji filma koju sam imao ili nešto slično, ali kao da se zvuk i slika nisu podudarali. Kao da su glumci u studiu pričali, a posebno snimali film. Ako je to i inače praksa mogli su onda bolju montažu napraviti. Uglavnom ako i zanemarimo ovaj element, ponekad mi se činilo da glumci ne znaju ili previše pokušavaju prenijeti emocije (doslovno kao da glume), umjesto da su uživljeni u same uloge i da se ponašaju kao da se to stvarno događa. Navest ću samo jedan primjer iako ih je bilo poprilično, kada Dogan razgovara sa svojom ženom preko broadcasta i on u jednom trenutku plane i u drugom se potpuno smiri, ali kamera jednostavno ne uhvati tu njegovu emociju. Druga stvar koja mi je malo zasmetala je kada se Filip nađe na kavi vani u gradu i odjednom počne sirena. Jedino on u tom trenutku ima zaprepašten izraz lica, svi oko njega se i dalje smješkaju i rade svoj posao. Isto tako u još par scena baš se vidi da vani ne bijesni nikakav rat i da je sve u redu, dok opet u pojedinim scenama imamo pogođene objekte. Iako je bio manji budžet trebali su ipak pripaziti na takve stvari. E sada one dobre strane, zbog kojih filmu i dajem ocjenu vrlo dobar. Najviše su me se dojmili detalji na koje se jako pazilo. Pritom mislim na tehnologiju. Primjerice kada Filip dođe kod svoje majke i pita ju zašto si još nije nabavila panel, a koristi lcd ekran. Potom mobitel koji Filip koristi, zasloni koje koriste u studiju, kada je bio pozvan na intervju kod žene i u još par navrata vijesti koje se pojavljuju na dnu ekrana isto ispisuju priču o tome što se događa u samom filmu. Potom proturaketni štit koji ne zaustavlja rakete (pomislio sam baš šta će biti s time, hoće li paziti na taj detalj i mogu reći da su me ugodno iznenadili). Potom preseljenje članova show-a su objasnili. Jako sam zadovoljan sa time što su mislili i na posljedice katastrofe i što su im i sve pripremili za nju. Jedino mi nije jasno kako je objašnjen dolazak sina od Filipa u kuću. Pretpostavljam da je to neposredno prije katastrofe. Sami CGI korišten u filmu je na poprilično zadovoljavajućoj razini, vidi se da je CGI ali lijepo je ukomponiran u film i uistinu lijepo upotpunjuje sami film i nije pretjerano korišten tako da ne smeta njegova upotreba. Uglavnom film mi se svidio zbog same priče (možda i zato što je to hrvatski film koji izašao izvan okvira hrvatskog i postao nešto drugačije) i zbog detalja. Sami članovi kuće su poprilično dobro odglumili svoj dio, dok ovaj vanjski svijet baš i nije briljirao. Ocijena vrlo dobar.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Super film!

Upravo sam pročitao kritiku na jednom inače super portalu u kojoj gospodin kritičar [inače super kritičar] piše da "film ni u svojim osnovnim dramaturškim koordinatama ne uspijeva suvislije zaokružiti svoje humanističke ideje u sugestivnu cjelinu" pa me ponukalo da napišem svoju kritiku filma koji sam pogledao u kinu i ostao zapanjem kako jedan hrvatski film može biti svjež, duhovit i zabavan. Ovo je super film i od sveg srca ga svima preporučam. Čista petica!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Najbolji film dosad snimljen na podrućiju cijelog balkana...

Film je savršen pretpostavljam da bi vrlo lako mogao uspijeti i na stranom tržištu, ali ga naravno za to treba prilagoditi, naime radnja filma je savršeno pogođena a ni tehnologija nije ni prenazadna ni prenapredna točno na sredii kako treba, k tome se još pridodaju razne emocije i tema 3 svijetskog rata koja je sama po sebi odlićna za uspiješan film specijalni efekti su daleko najbolji neki bi se čak mogli mjeriti s američkim blockbusterima. Film usto nema standardni tjek ili ti timeline već je sve izmišano što daje veču zanimljivost filmu jedina stvar koja baš i nestoji u svemu ovome je kao taj rellytti show koji previše potsječa na big brother mislim on je savršen samo je problem što se ne zove big brother... jer smo ga svi več zapamtili kao takvog ali ukratko film je najbolji do sada i nadam se da če biti i drugi nastavak ovog filma savjetujem svim filmoljubcima a i onima koji to nisu da pogledaju ovaj film obavezno jer ovakvo nešto se nesnima često... Naravno ocijena 5/5

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju