Strava u ulici Brijestova

nightmare

film nije los ali je uzasno dosadan

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Film iz mladosti :)

Jedan od meni najdražih filmova. Gledala sve nastavka kao mala, i još danas sjećam se svakog detalja. Gledala ih vjerojatno 100 puta. Originalan, maštovit i nenadmašivi film. Nikada se više neće ponoviti.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Klasik

Nakon što se probijao filmovima kao što su Posljednja kuća nalijevo i Brda imaju oči, Wes Craven je snimio film koji će zauvijek ostati na svih top ljestvicama najboljih horor filmova svih vremena. On je snimio nešto što će se jednog dana smatrati receptom za uspješan horor film, ako to već i sada nije slučaj. Ono što je u filmu posebno dobro su razrađene scene kad Freddy na raznorazne načine vreba i očekuje svoje žrtve da zaspu da ih može ubiti.To nećete vidjeti u nekom novom ušminkanom holivudskom hororcu, znate zbog čega? Zbog inovativnosti. Uz tone originalnosti koja je ovdje nepobitna, i gluma je dobra, a scenarij je baš onakav kakav treba biti u horor filmu. Dakle, redatelj gledatelja ne zamara s nebitnim detaljima nego se drži priče, što i pridonosi izuzetnoj gledljivosti filma. Dakle, ovo je klasik, i nema veze što ostali nastavci nisu ni približno dobri. Možda je jedino sedmi nastavak malo popravio prosjek, ali to je zato što je redateljsku palicu opet preuzeo Wes Craven, pa je posao napravljen puno bolje. Ipak, ne mogu a da ne kažem jednu malu sitnicu koja vjerojatno jedino meni smeta: Glazba u filmu je tipična komercijalna glazba osamdesetih, dakle elektronski zvukovi i sintisajzeri lete na sve strane, a smatram da to nije dobro sjelo u ovaj film, iako je film iz osamdesetih. Ali to i nije toliko bitno, jer uz toliku originalnost na platnu, jednostavno ne primjetite takvu sitnicu. Wes Craven se dokazao kao inovativni redatelj i ovaj njegov film, a kao i glavni negativac kojeg ne treba previše predstavljati će zauvijek ostati zapamćeni kao ''obavezna literatura'' horor filmova.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ah šta reć!

čak su i danas nakon viiše od 20 godina Freddy je zakon! ideja filma je odlična jer nitko stvarno nezna što su snovi i od kud dolaze! samo se nadam da neće nekome past napamet da snimi remake...

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Cravenova genijalnost!!!

Legendarni redatelj i scenarist horora Wes Craven snimio je 'A Nightmare on Elm Street' davne 1984. no i danas, 25 godina poslije, njegov film ne gubi sjaj i služi kao ogledni primjerak svima kako bi horor trebao izgledati. Također treba spomenuti da je ovo prva uloga Johnny Deppa, vjerojatno najboljeg glumca današnjice. Cravenov scenarij je savršen, inovativan i genijalan(tko bi se još sjetio snimiti film o tipu koji ubija kroz snove) te nimalo dosadan od početka do kraja. Preporučujem ovaj kultni horor svima jer se stvarno radi o vrhunskom ostvarenju koje morate pogledati ako ste ljubitelj horora!

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

REMEK DIJELO

Svaki ljubitelj horora ovaj film mora pogledati, veseli me da i mlađe generacije mogu uživati u ovoj orginalnoj priči o ubojici iz snova.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kultno

Vrijeme je za malo nostalgije i ugodnu večer uz nenadmašnog Freddya. Iako davno snimljen, i danas bi trebao biti uzor svakom hororu. Karizmatični negativac te vrlo maštovita ubojstva zaštitni su znak serijala koji je vremenom postajao sve slabiji. Upravo zbog toga preporučam ovaj klasik svima koji su ga iz nekog razloga propustili, a i onima koji su odrastali uz nastavke.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju