Oslikani veo

U dobrom društvu... dobar film

Ljepše ga je gledati u paru, što onda dopušta raznorazne komentare na motivaciju glumaca... Meni osobno nije bila baš jasna motivacija za postupke dr. Fanea, ali nek mu bude. Volim glumu Edwarda Nortona, i iz relativno loše napisanog lika uspio je izvući dosta dobru ulogu. Naomi jednostavno volim, pa nemam zamjerki na nju. Nije film dosadan, nego malo spor, ali takav mora i biti. Sve u svemu, lijepo, romantično, ne spektakularno, ali dobro.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

FAMOZNO

Odmah na pocetku se moram sloziti sa -barbarom 78- i reci da sam osim u filmu uzivao i u drustvu u kojem sam ga gledao. Idealno za gledanje u paru sa voljenom osobom,bez puno patetike,sa laganom,pitkom radnjom koja ulazi pod kozu i kroz koju se naslucuje tragican kraj. FAMOZNO

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dosadno

Moram priznati da me film oduševio svojom dosadom. Jedini možda važniji događaj u cijelome filmu je umiranje Edwarda Nortona na kraju. Film je jako spor, na početku čak i pomalo zanimljiv, no sve se kasnije pretvori u čistu dosadu. Zadnjih pola sata filma je samo za one sa čvrstim i stabilnim živcima. Jedini plus filma je prikazivanje Kineskih pejzaža, ali bolje bi bilo da se to prikazuje u nekom dobrom dokumentarnom filmu. Glumci također nisu baš sretno izabrani, makar u ovome trenutku ne vidim koji bi bili bolji od viđenog para na filmu. Pa ipak nema više parova tipa Redford-Streep.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

old fashion romantika

Film mi je bio odličan. I inače su mi omiljeni glumci Norton i Watsonova tako da nemam većih zamjerki. Mislim da se jednostavno sve poklopilo, odlična glazba, odlična kamera, prekrasni kineski pejsaži, old fashion i radnja i vrijeme, jednostavno sve. Odlično mi je prikazana i ta snobovska dosada, kazna zbog preljuba i njeno izdržavanje te zbližavanje u najtežim trenucima. Slažem se, svi koji traže akciju i snažne emocionalne izljeve - ovo nije film za njih.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Oslikani veo - povratak romantike

Za početak, ovo je vrsta filma kakva se više ne stvara...sviđa mi se suzdržanost u nekim scenama,jer upravo to im daje neku dublju dimenziju.Osobno volim glumu Edwarda Nortona, mislim da je genijalan karakteran glumac i da ima fenomenalnu sposobnost promjene "raspoloženja" i da se izvrsno unosi u svoje likove (Primal Fear, American Generation X...).Ima lice nevinašca iza kojeg se krije paleta emocija. Naomi Watts...osim lijepog lica, jednostavno odlično izgleda u kostimima/bojama/scenama iz 1920-ih (King Kong) i podsjeća na već skoro zaboravljene "klasične" glumice još iz dana crno-bijelih filmova.Ako tražite akciju, svakako ovaj film nije za vas, ali ako tražite priču o dvoje mladih ljudi koji čine "despete" jedno drugome da bi se konačno još jače približili jedno drugome i shvatili koliko jedno drugome znače i koliko je ostalo nevažno, onda je ovo film za vas.Ponekad je potrebno prisjetiti se onoga što je važno u životu.Ponekad nam trebaju drugi pomoći da progledamo. Edward Norton (Walter Fane) i Naomi Watts (Kitty Fane) su nam otvorili vrata svog svijeta, svoga braka koji je kao i svaki drugi, s razlikom da je ovaj smješten u Kini, u 1920-im godinama.Za mušku publiku, film je ok, nema puno dramatiziranja, ali moram vas razočarati, nećete ni uživati ni u "slobodnijim" scenama.To me,zapravo,i ugodno iznenadilo. Napokon malo promjene... Ali ako malo bliže "poslušate" dijaloge ovo dvoje supružnika, shvatit ćete njihove postupke i razloge zašto je sve u filmu prikazano u određenim bojama, nijansama, gestama. Toplo preporučujem svima koji su željni malo (ali ne pretjerane) romantike i mira, bilo da idete na prvi spoj, ili ste s nekim u vezi, braku, pa i ako ste sami.Jednako ćete uživati u ovoj posebnoj priči.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Oslikana dosada

Trailer, fotografije i najava odavali su dojam da se radi o dobroj romantičnoj povijesnoj drami,no prevarila sam se.I prije filma me čudio izbor glavnih glumaca : Naomi Watts i Edward Norton,no kako su i producenti,sve mi je bilo jasno.Za mene njih dvoje ne spadaju u a-klasu,ali imaju pokoje solidno ostvarenje.To se ne može reći za ovaj film.Njihova je gluma tako hladna, neekspresivna, dosadna,bezbojna, anoreksična kao i oni sami.Pročitavši da je film rađen prema djelu Somerseta Maughama, bila sam zaintrigirana, jer ga jako cijenim, ali od ljepote njegovog pera, uspjela se krasno oslikati jedino Kina.Prekrasni pejzaži,magličasto-tamnog tona,savršene ljepote (i odlične kamere),potpuna su suprotnost okrutnosti života u njima,kako epidemije kolere, tako i problema glavnih junaka.Divne glazbene teme u funkciji su odraza emotivnih i psihičkih stanja dosta turobnog filma.No, ta dva faktora su mi jedino dobro što ga film ima. Na moment me film podsjetio temom ljubavnog trokuta, i atmosferom, na Engleskog pacijenta, no u Pacijentu likovi izgaraju od ljubavi, strasti, predanosti ,preljub opravdava sudbinska ljubav. Kitty, razmažena, dokona, prazna i hladna Engleska snobica prevari supruga gotovo na samom dolasku u Kinu, gotovo bez razloga, povoda,i smisla, krivo procijenivši osobnosti i supruga i ljubavnika.Hladnoća ,okrutnost,pa jedvito zbližavanje glavnih likova ne dopuštaju gledatelju da se sa njima poistovjeti. Dvije su mi manje uloge bolje, ona Diane Rigg,koju sam gledala kao dijete u omiljenoj detektivskoj seriji - ovdje solidno glumi majku-nadstojnicu samostana.Druga mi je simpatična uloga mudrog i duhovitog kineskog vojnog zapovjednika,suradnika dr.Valtera Fanea. Čini se da Norton i Watts imaju velike aspiracije,prelijepo urađen film daje im povod za lov na nagrade,ali sami nisu te aspiracije vrijedni.Lošiju i antipatičniju glumu nisam vidjela odavno, te uprkos divnim pejzažima i glazbi, dajem 2 !

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju