Marie Antoinette

čudan osjećaj...

zanimljivo ostvarenje u kojem je copolla htjela prikazati upravo samu osobnost marie antoinette, njezine osjećaje i njezino vidjenje stvarnosti tog vremena. mislim da je u tome i uspjela. iako, s druge strane, pogledavši film i shvativši zapravo život tog vremena odnosno život bogatih na dvoru, u meni su se pojavili neki čudni osjećaji. tuga i suosjećanje s mladom marie antoinette koja je bila primorana kao dijete sklopiti brak i konzumirati ljubav s čovjekom kojeg ne pozna, da bi joj na kraju odrubili glavu... lagana depresija zbog sveopće gluposti tog vremena.. u svakom slučaju, kirsten dunst je odlično odigrala svoju ulogu, a svjetla točka filma definitivno je muzika .

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Povijest na MTV način

Upravo je takav dojam na mene ostavila "Marie Antoinette", 3. film supernadarenog pomladka F.F. Coppole. Nakon intrigantnih "Nevinih samoubojstava" Sofia Coppola je snimila "Izgubljeni u prijevodu", uvrstivši se tako u kanon američkog filma i osvojivši srca gledatelja (uključujući i moje!). Činilo se kao da joj svaki film postaje bolji i bolji...no onda - katastrofa! Gledajući "Marie Antoinette" imao sam dojam kao da gledam Paris Hilton, samo u 18. stoljeću! Film je nabijen osjećajem "kula" i iako su scenografija, kostimografija, šminka i fotografija izvrsne, radnja i likovi su kao ispali iz nekog spota na MTV-ju. Coppola kaže da joj je namjera bila pokazati Marie Antoinette kakvu nismo vidjeli i približiti nam njenu ljudskost kako bismo shvatili njezinu tragičnu sudbinu, no Kirsten Dunst stvorila je jednodimenzionalni lik lude partijanerice čijoj se propasti na kraju gotovo i radujemo. Historijski film, ali sa MTV soundtrackom - još uvijek mi nije jasna poanta? Sofia, što ti bi...

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dosadno

Izuzetno dosadan film o Marie Antoinette skoro bez ikakvih dijaloga. Iz ovoga filma se tesko sto moze nauciti o zivotu Marie Antoinette. Soundtrack za film cija se radnja desava u 18.st je pomalo cudan (New Order, The Cure, Siouxie And The Banshees, Gang Of Four - sve sam veterani novoga vala 20. st.). Takav slucaj smo vec imali u filmu Legenda o Vitezu. Tko zna koje stoljece (12,13,14,15,16) i soundtrack naravno grupa Queen i 'We Will Rock You'. Pomalo cudno, zar ne?

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju