Krvavi dijamant

Jako dobar

Film mi je odličan iako se slažem s ostalima da je bilo malo previše pucnjave. Iako su mi Hotel Rwanda i Posljednji škotski kralj bolji,odnosno draži filmovi ovaj definitivno preporučujem.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odlično

Film sam gledao tri puta,i svaki put je bolji.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Blood Diamond

Leonardo DiCaprio je definitivno zaslužio Oskar za ovu ulogu. Film je stvarno odličan. Jedina zamjerka je to što je previše pucnjave, što zna biti dosadno na trenutke, ali to ne mijenja čar ovog filma, te mu dajem čistu peticu!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Hello Africa!

Film je dojmljiv, šokantan, uvjerljiv. Dobro je izrežiran, gtlumačka postava odlična, sve kako treba. Dugo sam se libio da ga pogledam, zbog DiCapria ali ipak sam smogao snage i ustanovio da sam bio u krivu. Leo je vrhunski odradio svoju ulogu i što bude stariji biti će sve bolji, vrijeme će pokazati. Definitivno pogledati.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odlican

MA meni je film jedan od najboljih koje sam pogledao ove godine , Leonardo DiCaprio je odglumio odlicno i prica mi je predobra ... po meni odlicna ocjena

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nije za 5

film je odličan, ali dio u kojem leo zove jennifer na mobitel,na samrti je ipak prepatetičan, moglo je i bez toga, tema filma je odična i sve je vjerno prikazano ali šta bi falilo da je umro sam, svi umiru sami, mislim kolika se ljubav mogla roditi da nju zove prije smtrti, ma daj... to je jedina mana filma, a leo je u filmu lijepši negi ikad!!!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

krvavi dijamant

proglasen za najbolji film 2007 po charly caplinovoj(videoteka) ljestvici . Film je po mojoj ljestvici među prva 3

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

leo...

Sjajan film , od svega najuvjerljiviji leo di. Sjajna interpretacija mutnog tipa koji se bori između ljudskih osjećaja u sebi i stalnom glađu za lovom. Prikaz povijesnog okruženja dojmljiv i uvjerljiv, ostvarena napetost bez prevelikog sentimentalizma lipo!!

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Da je Marilyn znala...

... bi li pjevala "Dijamanti su djevojčini najbolji prijatelji"? Nažalost, vjerojatno bi. Kako se to nekoliko puta u "Krvavom dijamantu" ističe, djevojke i žene žele ta blještava zrnca na svojim prstima, vratovima i ušima. Zato ta zrnca i jesu tako profitabilna unutar određenog sloja ljudi. Crnim neukim seljacima zapravo i ne trebaju, zar ne? Usput ih je profitabilno i krvavo izrabiti; ionako su već navikli, a nesložni kakvi jesu, plesat će kako strojnice sviraju. Ali crnim neukim seljacima je kristalno jasno da veliki ružičasti kamen donosi profit, samo što oni profit doživljavaju drugačije od korporacijskih moćnika; za njih je to živa glava i sigurnost obitelji. Neljudsko izrabljivanje drugih ljudi nije, dakako, ništa novo, a vjerojatno neće nikada ni zastarjeti. Djeca vojnici također. Sveopći teror također. "Blood Diamond" zapravo ne nudi ništa što nismo jutros vidjeli na vijestima ili jučer pročitali u novinama - i upravo u toj svakodnevnosti teme leži sva strahota ovog filma. Ta strahota možda najviše dolazi do izražaja kad nam redatelj Edward Zwick na pladnju ponudi ljepote afričkog krajolika i potom ih naprasno presječe eksplozijom, krvlju, djecom sa strojnicama u rukama i drogom u venama... Jer paradoks se vrlo lako urezuje u pamćenje, kao i cinizam. Što biste vi odgovorili da vas netko upita želite li dugi ili kratki rukav? Biste li ikada pomislili da pitanje koje nama postavljaju trgovci odjećom, negdje drugdje postavljaju krvnici? Jaka glumačka imena ne donose suvišni glamur u film. Nekada lice koje je krasilo sobu svake pristojne šiparice, danas je bucmasti ovisnik o nikotinu - i gledamo ga s većim užitkom nego ikada prije. Fenomenalnom Leu DiCapriju i njegovom naglasku ozbiljno konkurira Djimon Hounsou, dok su svi ostali "tek" odlični. Klasični hollywoodski patetični završetak opraštam jer nije zasjenio brutalne, istinite prizore. Jer me ipak prođe blaga nelagoda kad ugledam izlog s natpisom "kratki rukav 50% sniženo"...

Ocjena recenzije: 4.09 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Muke po ocjenjivanju

Krvavi dijamant je jedan od onih filmova koji baš opisuju onu kajkavsku: ni sim, ni tam. Nije remek-djelo, ali nije ni sranje. Iako se čini da je takve filmove najlakše ocijeniti srednjom ocjenom 3, to nije baš tako. Pogledajte zašto: Što je tu dobro? Pa kao prvo imate dosta jaka imena iza, a posebno ispred kamere. Redatelj je Edward Zwick, a nastupaju Leo Di Caprio, Djimon Housou i Jennifer Connelly. Naravno, to ne mora značiti ništa ako glumačka imena nisu dobro odradili svoj posao. Ovdje pak to nije slučaj. Leo je za svoju ulogu bio nominiran za Oscara za glavnu ulogu (iako ja smatram da je Housou bio puno bolji) Djimon je, kao što sam već rekao, jednako dobar, ako ne i bolji od Lea. Stvarno dobro glumi oca koji samo želi vratiti svoga sina. Pazite, to nije laka uloga. Trebate paziti da postanete ljigavi i prepatetični. Connellica je na malo nižoj razini u svojoj ulozi novinarke/idealistkinje. Dakle, ocjena: 5 Režija je također OK, ali možda je malo previše fokusirano na akciju, a ni sve tri priče (priča krijumčara koji želi dijamant (Leo), oca koji traži sina (Djimon) i novinarke koja traži pravdu (Connelly)) nisu jednako obrađene, a likovi nisu jasno definirani. Ocjena: 3/4. Scenarij je loša točka filma. Upravo zbog ranije navedene činjenice da imate tri priče, nijedna nije prikazana u dovoljnoj količini i na zadovoljavajuć način. Kroz te tri priče imate još i puno motiva i poruka: Prikaz rat u Sierra Leoneu (nazvali su zemlju po meni, zakon), prikaz sudbine djece koja postaju robovi ili ubojice, sudbina naroda, potraga za pravdom, krijumčarenje dijamanata, itd. Itd. Itd. Takvu mješavinu rijetko koji mikser može dobro izmiješati i samljeti u nešto ukusno. Naprosto se zablokira. Ocjena: 2 I ajd sad vi dajte neku fer ocjenu ovom filmu! Imete super glumce, solidnu režiju, ali loš scenarij i preveliku tematiku i previše poruka. Šta mu dat? 3? 4? Ipak, neka ga voda nosi: 4.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Krv za novac, novac za krv

Iako se ne radi o remek djelu, dobili smo veoma kvalitetan film sa odličnim glumačkim rolama, potresnom temom koju obrađuje, i iskusnim redateljem iza kamere, sve potrebno da ga se nazove jednim od boljih filmova ove godine. Prvo o radnji. Potresna priča o tome kako se velike korporacije odnose prema siromašnim (a dijamantima bogatim) afričkim državama. Nije im strano ni financirati i rat, te biti indirektno odgovoran za smrt milijune ljudi, samo kako biznis ne bi propao. Osim toga, ovdje je stavljen naglasak i na to kako svijet tretira vijesti o stanju u Africi (''stavljajući vijesti između sporta i vremenske prognoze''). Iskusni redatelj Zwick je dobro odradio svoj posao, ali slažem se s tvrdnjom da je ovdje ipak malo previše pokušao strpati u jedan film. Dojma sam da se nikako nije mogao odlučiti što želiti staviti u prvi plan(afrički rat,djecu vojnike, krijumčara i njegov lov na skupocjeni dijamant, potraga oca za izgubljenim sinom, ljubavna priča između krijumčara i novinarke). Zbog stavljanja svega pomalo od navedenog film je po mom mišljenju predugačak i na trenutke zamoran. Usprkos tome, Zwick je uspio složiti kompleksnu priču, a posebna pohvala ide realnom prikazu ratnih strahota i ljudskog stradanja. Glumci su ovdje pružili svoj maksimum i zaslužili svoje nominacije za Oscara. DiCapria sam ovdje (kao i u Pokojnima) doživio kao zrelog i ozbiljnog glumca, a ne više kao ljepuškastog dečka, koji je konačno iza sebe uspio ostaviti Jacka iz Titanica uz kojeg ga se uvijek povezivalo. Hounsou nije ništa manje uvjerljiv i zajedno sa Di Capriom predstavlja zanimljiv par koji uspješno nosi cijeli film. Nešto slabija od njih je Connelly koja je doduše imala i manje zahtjevnu ulogu. Film svakako preporučam da se pogleda u kojem će svatko naći nešto za sebe, ali zbog kompliciranja oko puno elemenata u radnji filmu dajem ocjenu manje.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nista impresivno

Moram priznati da nisam bas previse impresioniran ovim filmom. Leonardo Di Caprio nikada nece biti glumac, a to se vidi odmah na samome pocetku filma. Jednostavno covjeku ne stoje nikako crne naocale, sto jednostavno znaci da nije prava 'filmska faca'. Malo se je udebljao, ali jos je uvijek to polupeder koji ne zna glumiti.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

as

odlično

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

krvavo, ali ne i spektakularno

odmah pri početku filma počinje se prolijevati krv, valjda da nam odmah daju do znanja da je stvarno riječ o krvi i dijamantima. tako da tu nije riječ o smibolici već real thing. šalu na stranu, što reći o filmu? nije loše, iako je di caprio malo čudan s onim naglaskom (???), al dobro. puno toga se htjelo reći s ovim filmom, i možda se baš zbog toga izgubilo nit vodilju jer je previše toga utrpano u 2 sata. priča ko priča-zanimljiva i eto, bar nas malo potakne na razmišljanje. al po mom mišljenju, malo previše akcije.. zanimljivo, iako ništa posebno. možda sam previše očekivala.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ajme

Ovo je jedan od boljih filmova u posljednje vrijeme, no ipak imam dvije pritužbe: previše pucnjave i predugo trajanje. Sve ostalo je sasvim u redu. Ne znam, možda zato što sam ž, mi se čini da su slike nasilja previše grafičke.... Uglavnom, film je sasvim OK, a Leonardo je odigrao još jednu odličnu ulogu, za koju nažalost nije dobio Oskara. Djimon je također odigrao fenomenalno... U nekim scenama, lik Jennifer Conelly, Maddy, mi je išao na živce. Da spomenem, ovo je već 4. DiCaprijev film(koji sam ja pogledala) gdje on umire. Očito je Leo stvoren za tragične uloge.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

neloše

Jako dobra priča al imam dojam da se iz nje moglu izvući malo više da je sama Afrika malo više stavljena u prvi plan a ne toliko di capriev lik, ali je i ovako dovoljon dobro uklopljeno.Mislim da se ovim filmom leo dokazao kao dobar glumac iako mislim da tu opet puno odlučuje biranje uloge...sve u svemu dobar film iako na trenutke malo nedoslijedan i razvučen OCIJENA 7.5/10

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Jaka tema, no film baš i nije

Tema koju ovaj film obrađuje zaista je jedna od najosjetljivijih i najpotresnijih. Tema o građanskim ratovima koje potiče kapital iz zapadnog svijeta zaista ti da povoda da zastaneš i razmisliš o nekim stvarima. Ali, vrijednost filma se ipak ne gleda u temi o kojoj priča, nego u načinu na koji je ta tema ispričana. A ovdje je to napravljeno malo traljavo... Edward Zwick je filmaš koji (po mom mišljenju) neće snimiti jako slab film, ali nikada neće ni napraviti remek-djelo. Uvjek je to u granicama solidnog, no kao da se boji napraviti nešto drugačije, inovativno, pa da ne bi slučajno film ispao propast. Kao da uvijek ide na ziheraški nego da nekada napravi nešto malo hrabrije. Uloge glavnih glumaca su skroz o.k., no meni je DiCaprio puno bolji u pokojnima... Tako da je opći zaključak da je ovo čisto solidan film, no ništa posebno koji će mi u sjećanju ostati samo po potresnoj temi koju obrađuje, više nego po bilo čemu drugom. Puno bolji film na sličnu temu bio je Brižni vrtlar. Ocjena: 3

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

čokoladni u akciji

gledaj i ne trepći očima !full dobar film

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Afrika, to je moj đir

Ne znam kako vi, ali ja volim tog Di Capria jer stvarno zna izabrat dobru ulogu, svaka čast dečku. Film nije definitivno za svakoga, recimo za one koje ne zanima stanje u svijetu i ova surova stvarnost, ali ja bi ga opet preporučila svima jer mislim da ga vrijedi pogledati baš zato što mu je namjera da nam ukaže na neke stvari koje su u biti nekima svakodnevnica.

Ocjena recenzije: 3.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

bilo je vrijeme..

.. da se napravi ovakav film! svaka cast na ideji, glumi, scenariju, reziji i svemu ostalom! bravo! bravo! bravo! sad jos vise zelim u afriku.. p.s. u africi trenutno ratuje 200.000 djece vojnika..

Ocjena recenzije: 4.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Napokon

Film sam pogledao u kinu i mogu reci da je ovo jedan od onih filmova kod kojih zaista uzivam gledajuci ga. Nemogu to reci za mnoge filmove, jer se na trzistu nalazi jako puno smeca. Mislim da se danas prilikom stvaranja filma vise razmislja kako doci na vrh box offica nego kako napraviti dobar film. No dobro! Svima bi preporucio da pogledaju Krvavi dijamant. Redatelj je napravio odlican posao. Pogotovo mi se svidja kraj filma, odnosno nemojte se zacuditi ako vam pri kraju film stane knedla u grlu. Zbilja nemogu naci niti jednu manu ovom filmu. Barem ne vrijednu spomena. Svidio mi se od pocetka do kraja, a vjerujte mi to nemogu reci za mnogo filmova.

Ocjena recenzije: 2.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

krvavi rat za dijamante

Film "Krvavi dijamant" je film o krijumčarenju, ratu, interesima, a sve se vrti oko dijamanata, tj. u ovom filmu oko jednog dijamanta će se dići velika prašina. Onog "pink", ružićastog. Film govori o velikoj temi koja nije iza nas nego još uvijek i ovog časa traje. To su namjerni ratovi za interese pojedinaca, u ovom slučaju rat za dijamantima. Leonardo DiCaprio je briljirao u svojoj ulozi, te je zasluženo nominiran za Oscara. Preobrazba lika kroz film je jako dobro odglumljena, od hladnog, pokvarenog čovjeka kojeg vode samo interesi, pa do emocijonalnog kraja. Stvarno vrlo dobro. Djimon Hounsou je također izvrstan. On bi svakako mogao biti velika konkurencija Eddie Murphyju, Mark Wahlbergu, Alanu Arkinu i J.E. Haleyu u utrci za Oscara. Stvarno me iznenadio. Nisam toliko od njega očekivao. Prepun je emocija, u jednom dijelu gorčine i ljubavi. U filmu se pojavljuju izvrsni sporedni glumci kao što su Michael Sheen i Arnold Vosloo. Glavna glumica Jennifer Connelly je bila solidna, te me nije toliko impresionirala, ali dobro, ni uloga nije bila prezahtjevna. Režija filma je vrlo dobra, nije nešto jako posebno, dok scenarij treba pohvaliti jer je napet, pomalo predvidljiv, ali dobro razrađen. Film bi mogao trajati malo kraće, ali inače vrijedi pogledati zbog odličnih glavnih i sporednih muških glumaca, dok je Jennifer Connelly samo (za moj ukus) zgodnušna, ali ništa više.

Ocjena recenzije: 3.86 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju