Matrix

revolucionaran

Ne slažem se s komentarima koji kažu da je ovaj film precijenjen.On je revolucionaran u filmskoj umjetnosti ne samo zbog specijalnih efekata koji su ispred svog vremena već i zbog teme koja se u filmu obrađuje.Tema apokaliptične budućnosti nije ranije bila toliko zastupljena iako je već prikazana u Terminatoru, no treba priznati da prije Matrixa ništa slično nije viđeno.Film uživa kultni status, u današnjoj pop-kulturi prisutne su brojne reference vezane na Matrix, od kojih je svakako najpoznatiji tzv. bullet-time.Sviđao vam se ovaj film ili ne, njegova vrijednost i utjecaj je neosporan.Obavezna lektira za sve filmoljupce!

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ocjena 3

slažem se sa tvrdnjom da je ovaj film precijenjen...zanimljiv jest i na kraju se zamislite i počnete razmišljati gdje su zapravo ljudske granice i što naš um zaista može..to je jedino što sam ja izvukla iz ovog filma, a ostatak- priča o velikim komjutorima i lignjama koje upravljaju ljudima mi je previše.. a ni taj stvarni svijet u kojem žive nije ugodan, već je pun žica i hrana nema okus....bljakk uzmite plavu tabletuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

smeće

da previse neduljim, ovo je najprecjenjeniji film u filmskoj povijesti. Ne kažem da je loš ali ga nazvati revolucijom ili ne znam već kako nema veze sa zdravom pameti. Na stranu akciju i efekte radi se o totalnoj besmislici sto puta već viđenoj na filmovima.A ako volite gledati filmove na temu apokaliptične budućnosti držite se dobrog starog terminatora.

Ocjena recenzije: 1.8 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kultni film za razne ukuse

Filozofi odvajkada spekuliraju o svekolikoj obmani čovječanstva od strane nekog ili nečeg moćnijeg od nas. Nikada nisu dokučili je li tako nešto istina i u koje se svrhe zbiva, ali to ne treba nikada spriječiti maštovite umove da pretvore ideju u zanimljivu priču, koja će zaintrigirati krugove daleko izvan filozofskog. Braća Wachowski (ili možda brat i sestra?) to su i učinila. Izniman uspjeh filma "The Matrix" leži u njegovom šarmu i inovativnosti, koji pak ne leže u ideji, već u njezinoj realizaciji. Filozofska preispitivanja u kombinaciji s efektnim borbama ovoga puta nisu trash, već potpuno suvisla priča, pristupačna i manje maštovitim ili filozofski nastrojenim pojedincima. Materijala ima za sve: i za one koji žele priču, i za one koji žele akciju. Naguralo se, doduše, materijala i za romantičare, međutim, prilično nespretno – stoga je sretna okolnost što ga ima u malim količinama. "The Matrix" danas s pravom uživa kultni status. U opću kulturu urezale su se mnoge njegove scene, reference na njih su nebrojene, a pojam "bullet-time" postao je enciklopedijski. "The Matrix" je, osim toga, širim masama približio gotovo nebuloznu ideju. Iako je nekima cijela priča još uvijek nezanimljiva i besmislena, nekima je sasvim zabavna, a neke je natjerala da se zamisle nad brojnim pitanjima koja im prije nisu padala na pamet. Ni osam godina poslije zanimanje za ovaj film ne jenjava i još uvijek je nepresušna tema razgovora, bilo da se radi o filozofskim, kompjutersko-tehničkim ili sportsko-borilačkim krugovima. Čak su se i modni krugovi svojedobno inspirirali ovim cyber junacima i njihovim kožnjacima! I meni je dan-danas žao baciti onaj stari ofucani kaput i sunčane naočale od kojih me bole oči, jer sam se u njima uvijek osjećala kao Neov suborac... Na kraju balade, kako ne zavoljeti film koji u gotovo svim svojim aspektima ostavi tako snažan dojam na vas?

Ocjena recenzije: 4.75 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

The

TO je jednostavno fenomenalan film. i tu se nema sto za reci. jednostavno je THE FILM. Sama ideja, da je covjek zapravo baterija,je odlicna...kraj su malo zasladili (0naj trnoruzica poljubac), ali ok, oprostivo.. svi drugi komentari su suvišni, ako postoji osoba koja ga nije pogledala,u biti ne ,to necemo ni uzeti u obzir. (ako se netko slucajno ne slaze sa mnom, neka mi kaze zasto, da mu objasnim da nije u pravu :-))

Ocjena recenzije: 3.25 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

film ima gresku

sjajan je i dao sam mu 5 ali kad bih morao uzeti cijeli film u obzir (i onaj kraj kada on leti u zrak) onda bih mu dao 2.

Ocjena recenzije: 1.73 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju