Auti

Radiator Springs

Iz kuhinje 'Pixara' dolazi nam animirana priča koju potpisuju John Lasseter ('Toy Story')& Joe Ranft (koji nažalost više nije s nama) zasnovana na priči 'Cars'.Na adaptaciji scenarija u pomoć su im pritekli: Dan Fogelman, Kiel Murray, Phil Lorin i Jorgen Klubien.Onda je logična posledica, što smo dobili jako zanimljive likove-automobile, suočene s problemima, dilemama, poteškoćama i svemu ostalom što je svojstveno običnim ljudima. Lightning McQueen (glas Owen Wilson) je trkački automobil u naponu snage, koji ide s jednog na drugo takmičenje u potrazi za slavom i većom zaradom (bolji sponzori).Međutim na čuvenom putu 66, njegov transporter Mack (glas profi vozača Johna Ratzenbergera) biva presretnut od drumske bande i glavni junak se ubrzo nađe u nepoznatom gradiću Radiator Springsu.Tamo će mimo svih očekivanja steći nekoliko prijatelja: kamionče tegljač znan kao Mater (glas Larry the Cable Guy) i sudiju Doca Hudsona (glas Paul Newman).Takođe će biti očaran šarmantnom Sally-atraktivni porše glas Bonnie Hunt).U malenom provincijskom gradiću, Lightning McQueen doći će do spoznaje da ipak ima i važnijih stvari od stalnog utrkivanja s konkurencijom...Sa budžetom od $120,000,000 za produkciju, filmski radnici iz proslavljenog 'Pixara' uveli su nove tehničke standarde u pravljenju animiranog filma, gde su uspeli da dočaraju automobile, kao vrlo žive likove (refleksije metalnih kontura od automobila deluju zaista besprekorno) koji čak prave grimase i mogu da gestikuliraju.Simpatično osmišljena priča koja razmatra temu kao što je smisao života, s nekoliko simboličnih poruka kako ga 'pametno potrošiti', možda je suviše ozbiljna, pa i nejasna za klince, ali pošto je ova animacija namenjena i starijima, računalo se da će nekako dopreti i do onih, sposobnih da misle svojom glavom.Valja istaći pažljivo odrađen kasting, jer glasove bitnim likovima u filmu, pozajmljuju i neka poznata imena auto-moto sporta, kao recimo: Mario Andretti, Richard Petty ili Michael Schumacher.Imajući u vidu toliku količinu entuzijazma, s kojim se prišlo celokupnom projektu, ne treba da čudi podatak o zaradi u visini od blizu $462,000,000, a što je jako respektabilno u domenu animiranog filma.Sasvim logičan zaključak jeste da ovu animaciju svakako vredi pogledati.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Cars

Za crtić jako dobro. Odlična grafika, iako sam gledao i boljih, ali eto, čvrstih 4,0/5.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Super

Nikad nisam volio ni filmove ni animirane filmove u kojima se priča temelji na utrkama, ali ovdje su utrke u drugom planu i tokom cijelog filma samo ih dvaput gledamo. Priča zapravo govori o požrtvovnosti, velikom srcu, prijateljstvu kroz jednu malu dozu humora. Ocjena 5 i obavezno pogledati.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Auti

Iskeno, ne razumijem zašto film nije dobio Oscara. Radi se o izvrsnom personificiranju ljudi kroz aute. Fenomenalna je animacija - vrlo realistična. Mišljenja sam da se vrijedi zaletiti u videoteke i pogledati ovaj film,

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Vau

film je super

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

nisam baš...

...oduševljen kao što se vidi po priloženoj ocjeni, a reći ću i zašto. Prvi osnovni razlog bio bi što je na pola filma moj sin koji inaće nema nikakvog problema odgledati otprve dvosatnog Miyazakija odlučno ustao i otišao iz kina na moj užas budući da sam morao skupljati kokice, robu, torbu bočice, žvakače i slično te njega tražiti po mraku kina da ne zbriše. Zašto je njemu taj film dosadan, pitao sam se? Auti koji govore? Bizarno, al dosadno. Sukob? Pa nije baš najjasniji. Ono, sudac koji mu ne da da ide, pa se kasnije uspostavi da je vozačka legenda. Ljubav između muškog i ženskog auta? Meni to nije seksi. A vama? Loši i već viđeni gegovi. Ok, tehnika. Ma sjaaaajno. Mislim, to je već standard, zar ne? Da sam radio na tom filmu bio bih užasno ponosan, da se razumijemo, al ovako mi nije jasno zašto. Što se tim filmom htjelo reći, gdje je kvaka? Mislim, super i to, 'obilježavanje zrakama’, al to je za SIGGRAF. Od Pixara očekujem emocije, jake likove, jasan zapket, uvrnutu konstrukciju i sjajne gegove. Ništa od toga, ljudi. Vozdra.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju