Capote

Zapanjujuce!!!

P.S.H. je ovo odradio toliko dobro da bi se i njegov prezimenjal zapitao :D onaj tko poštuje vrhunsku glumu i film kao umjetnost a ne samo zabavu uzivat ce u svakom trenutku ovog filma. Pravo malo remek djelo.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ne znam sta da kazem...

uzela sam dvd u videoteci i onda ovde procitam uzasne kritike. krenem sa gledanjem filma i... on mi se svidi. ali... samo do prve polovice. naposle me pocne nervirati, pa daj zasto su ih vise ubili? preforsirani gej fazoni postanu mi iritantni. a film se raaazvuk'o. da makar ima neka muzika da donese efekat napetosti. nista. ocjena - 2,5

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Une grande catastrophe

Bjezte ljudi...dosadnooooooooooooooooooo i neuvjerljivooooooooooooooooooo

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Preglumljeno i površno

Priča o jednom ekscentriku,ali i geniju i jednom od napopularnijih pisaca u Americi Trumanu Capoteu kad-tad je trenala doći na filmsko platno.Ovdje redatelj obrađuje vjerovatno najzanimljiviji dio njegovog života,onaj kad piše svoju napoznatiju knjigu Hladnokrvno ubojstvo.Priča je to ubojstvu četveročlane bogate obitelji u Holcombu,gradiću u zabiti Kansasa.capote je otišao tamo kao novinar,zadatak mu je bio napisati kolumnu,no dirnut cijelom situacijom odluči mapisati knjigu.Za to mu je trebala i sama suradnja ubojica s kojima uspostavi složen odnos...Sve se ovo čini vrlo intrigantno,pogotovo ako ste pročitali izvrsnu capoteovu knjigu,ali ovdje sve odrađeno vrlo površno.Scenarij je tek prosječan i vrlo slabo nam dočarava odnose među protagonistima(Capote-zatvorenici,Capote-harper li),imat ćete osjećaj kao da ih se scenarist samo dotakao.Cijela priča kao cjelina također jedva drži vodu,sve je ispričano na brzinu.Millerova režija je solidna,pogotovo mračne fotografije Knasasa 60-ih.Pitanje je samo kjako je Capote bio nominiran za čak 5 Oscara uz filmove kao Brižni vrtlar ili puno bolji bipoic Hod po rubu ostat će enigma.Kako je preglumljena i čestoa iritantna interpretacija P.S.Hoffmana uz onu najbolju H.Ledgera nagrađena?Tko zna možda je popularnost Planine Brokeback natjerala Akademiju da bude humana prema homoseksualcima.Kako bilo,Capote je ništa drugo nego prosjek.

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dobar

Ovo je jedan od onih filmova koji se gledaju zbog glume. P.S. Hoffman je jednostavno odličan, kao i Keener - čija uloga i nije tako, na očigled, upečatljiva. Filmu osnovnu pogonsku snagu daje ta gluma, što u principu znači da je dobra i režija. Scenarij je zanimljiv, koliko mu sama Hoffmanova biografija dopušta.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Film u natuknicama

Phillip Seymour Hoffman odigrao je maestralnu ulogu najvjerojatnije vrijednu Oscara. I to je to uz naravno čestitke i Catherine Keener za također sjajno odigranu rolu. No da li je to dovoljno da film zavrijedi moje divljenje? Definitivno ne jer mnogo je još elemenata potrebno za stvaranje istinskog remek djela. Stoga sam uvjerenja da je navedena uloga jedini pravi razlog tako velikog uspjeha ovog djela. Film o nimalo simpatičnom piscu/novinaru, alkoholičaru i homoseksualcu, koji pomalo podlo iskorištava ubojicu četvero ljudi za stvaranje svoje knjige ne djeluje mi kao priča vrijedna moje pažnje. Možda kao dobar materijal koji će se kao trakavica provlačiti po tračerskim magazinima. Isprekidan i pomalo kaotičan tijek radnje realiziran kao u kakvim natuknicama također mi se nije nimalo dopao i za montažera preporučam zadnju opomenu pred otkaz. Ostali likovi koji se pojavljuju vrlo slabo su profilirani i ne upoznajemo ih zaslugom scenarija već iz priča koje smo mogli pročitati o samom životu Trumana Capote-a. Sterilna i bezidejna glazba ne donosi ništa bitno. Sve u svemu, ovu ulogu ćemo još dugo pamtiti no sve ostalo zaboravio sam negdje oko druge stepenice pri izlasku iz kina. Možda sam malo previše kritičan no kada se ovakav film nađe u utrci za Oscara rame uz rame sa veličanstvenim Crash-om, osjetim nepravdu i moram reagirati. Ocjena 3

Ocjena recenzije: 3.86 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju