Serenity: Bitka za budućnost

Serenity aka Firefly

Zanimljiva mi se stvar desila prilikom gledanja ovog filma. Dugo nije bilo kvalitetnog SF uratka i doista sam se veselio što ću napokon imati priliku pogledati prilično hvaljeni Serenity. I sve u filmu funkcionira odlično. Od efekata, glume, radnje, akcijskih scena i svega što bi ovakav film trebao sadržavati. Međutim, kao da nešto nedostaje, kao da nema ''kemije'' između glumaca, kao da sam već negdje vidio takvu priču, kao da ne postoji ništa što bi vas moglo iznenaditi, prikovati uz ekran do samog kraja. A opet s druge strane, kao što sam već rekao, sve izgleda tako izglancano da je teško naći zamjerku. Možda je i to umjetnost, vješto skrivanje nedostataka, a možda ovi nedostatci koje sam naveo i ne postoje već ih samo ja zamjećujem. U svakom slučaju, preporučam, jer danas je stvarno teško naći dobar SF film, zato se svi toliko i radujemo Cameronovom Avataru.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Bez “vanzemaljaca”

Vrlo zanimljiv film. Inteligentan SF je rijetkost. Naravno tu prije svega mislim na klasični SF, a ne na razne strip adaptacije (uglavnom Marvelovih junaka), koje se trapaju u isti ‘SF’ koš. Priča je standardna, ali imaju dvije stvari koje ga drže nadprosječnim većini današnjih, sličnih žanrovskih filmova. Prvo, tu je britki, “pametan” dijalog, a zatim jedna bitna stvar ubačena u scenarij : “nema vanzemaljaca”. Jedini vanzemaljci, tu su ljudi, mutirani, neprepoznatljivi(?) po svojoj prirodi. Na tom činu, film gradi svoje temelje i ne prelazi u domen praznoglave SF zabave. U svakom slučaju, zanimljiv film.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Konačno odličan SF

Ovaj film je pravo osvježenje koji bi svakog fana Sf-a oduševio i u manje sušnom razdoblju žanra.Upravo njegova jednostavnost,dobra razrađenost odnosa među likovima i "realnost" situacija je ono što ga uzdiže iznad zadnjih svemirskih blockbustera. Film je rađen po nažalost ugašenoj seriji Firefly koja se prikazivala i kod nas na novoj tv ali u potpuno promašenom terminu bez imalo najava tako da je i serija ostala nepravedno neprimjećena.Ostaje nam samo se nadati da ce nakon filma biti prikazana ponovo ,možda u boljem terminu.U svakom slučaju kvaliteta filma obećava nove skupine fanova serije što možda dovede čak i do snimanja novih epizoda jer pamtimo takve slučajeve u povijesti tv-a od čega su najbolji primjer Zvjezdane staze.Možda je upravo posadom broda Serenity žanr sf-a dobio družinu dostojnu borbe protiv nadmoćnijeg zlog carstva i kapetana broda karizmatičnijeg od Han Sola.Sve u svemu film će biti svakako ugodna razbibriga i onima koji nisu ljubitelji žanra, a sudeći prema reakcijama fanova u svijetu polagano zauzima svoje zasluženo mjesto u žanru kako film tako i serija.

Ocjena recenzije: 3.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jako dobro

svaki fan sf će objeručke prihvatiti ovaj film zbog sušnog razdoblja za žanr a i oni drugi nevjernici će biti zadovoljni s filmom.film je rađen po tv seriji koju mi hrvati nažalost nismo mogli pratiti a koja je vani stekla ogromnu popularnos.Relativno nepoznati glumci na velikim platnima su dobro odigrali,efekti su odlični ,režija dobra a priča je svakako za pohvaliti.Serenity je naziv broda a radnja prati njegovu posadu i njihovih novih dvoje članova.ocjena 4

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju