Frka s Dick i Jane

Jim profesionalac

Solidna komedija za sve i svakoga,pogotovo Jim fanove. Atmosfera:4;zafrknuta američka obitelj iz srednjeg staleža. Slika:4;solidno Zvuk:4;vrlo dobra glazba i efekti. Gluma:4;vrlo dobar "profesionalizam" s obzirom na žanr. Tema:3;jadni ameri su najjači ameri!! Poruka filma:Od bogataša do siromaha-pljačkaša do nemilosrdnog pravednika za 80 minuta uz dosta smijeha i gegova; ONLY in USA!!!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

kako se nabrzaka izvuć iz krize

Slažem se sa recenzijom APP -a. Film nije loš za odmaranje i u priliku je smješan, ali kao što je već spomenuto nisu potpuno iskorištene Carryjeve sposobnosti te je film mogao biti i kudikamo smješniji. Pohvala i Tei Leoni, jer me ugodno iznenadila.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Premalo pravog Jim Carreyja

Nakon nekoliko relativno uspješnih ozbiljnijih filmova, kojima se pokušao dokazati kao ozbiljan glumac, Carrey se vraća onome što najbolje radi-komediji. Iako se radi o solidnom filmu, ipak ovaj uradak nije u rangu s njegovim filmovima poput ''Glup i gluplji'', ''Ace Ventura'', ''Ja,ja i Irena'' ili ''Lažljivac''. Iako film ima svojih svijetlih trenutaka, mislim da je ipak malo prostora ostavljeno Carreyju i njegovoj improvizaciji što je glavna karakteristika njegovih filmova. Kao prvo,dojma sam da se previše vremena filma potrošilo na opisivanje financijske propasti Carreyjeve firme i njegove obitelji što dovodi toga da se Dick i njegova žena odluče za kriminal, a malo na smiješne pokušaje njihovih ''pljački''. Upravo taj dio filma, koji prikazuje njihove manje-više uspješna razbojstva, je najkvalitetniji i najsmiješniji dio filma. Na DVD-u je nekoliko izbačenih scena raznih pljački koji su presmiješne i zaslužile su mjesto u filmu (pogotovo scena pljačkanja trgovine igračaka). Ostatak filmske ekipe (kao i cijeli film) zaslužuje osrednju ocjenu, gdje posebno jedino treba izdvojiti Teu Leoni, koja odlično parira Carreyju kao njegova žena i partner u zločinu. Krajnji zaključak je da relativno neiskusni redatelj Parisot (uglavnom radio na TV serijama) nije znao iskoristiti sav potencijal Carreyja i Leone, a nama je ostalo nadati se da će Carrey u svom idućem filmu biti u puno boljem izdanju.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju