Luckasti profesor.

Luckasti profesor

...film je ok...onako za opustiti se. Ništa posebno,ali ok..

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ocjena - 5

Film ne spada u sam vrh svjetske filmske industrije, ali to mu nije bila ni namjera. Kod filma uvijek gledam da ispuni svoja očekivanja, a The Nutty Professor je to sigurno učinio. Eddie Murphy je šlag na torti, ali ne samo šlag već i biskvit i jagode. Bez njega ova torta imala bi bljutav okus...

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

dobar

film je smjesan iako ima glupu i nemoguću radnju

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

One man show

Ovaj film predstavlja rijetku svijetlu točku u silaznoj putanji karijere Eddie Murphyja koji se polako, ali sigurno pretvara u prosječnog komedijaša. Još samo njegovo ime može koliko-toliko spasiti komedijice u kojima se pojavljuje posljednjih godina (Dr.Dolittle, Ja špijun, Daddy day care, Začarana kuća). Filmovi poput ''Kolo sreće'', ''Policajac s Beverly Hillsa'',''Eddie Murphy Raw''(po mom mišljenju njegov najbolji uradak) ''Princ otkriva Ameriku'' sada zvuče kao da ih je snimao neki drugi Eddie Murphy koji nas je oduševljavao svojim brzim i britkim jezikom. Ulogama koje je birao posljednje vrijeme Eddie nam pokazuje da se više okrenuo obiteljskim komedijama koje najviše uveseljavaju najmlađe. Iako je ovaj film ostvario veliki komercijalni uspjeh i vratio Murphyja u vrh, ne nudi ništa novo. Film se može ukratko opisati kao simpatična komedija uz koje vrijeme brzo proleti, ali se isto tako i brzo zaboravlja. Najzabavniji dijelovi filma su gdje je na okupu cijela obitelj Klump čije je sve članove Murphy odlumio i podsjetio nas na svoje najbolje godine.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Debeli,debeli pucaju ti tregeri.....

Simpatičan i zabavan remake istoimenog filma sa Jerryj Lewisom iz 1963-e godine u režiji Toma Shadyaca.Redatelja hit filmova poput Ace Ventura 1,Lažljivac,Svemogući Bruce itd(sve redom hitovi Jim Carrya).Baš kao što piše na filmskom,ovaj remake nema skoro pa nikakve veze sa orginalom osim po naslovu ali je zbilja zabavan iako se večina humora svodi na vulgarnosti i tkz. Toilet humor. Film je bio veliki hit 1996-e god. te oživio tada pomalo posustalu karijeru Eddie Murphya nakon razočaravajučih Policajca s Beverly Hillsa 3 i Vampira iz Brooklyna zaradivši solidnih 128 mil$ na kino blagajnama te osiguravši si i mogučnost za nastavak koji je snimljen 2000-e godine.Bio je ujedno i revolucionaran jer je imao jako dobre i inventivne specijalne efekte,a sam Murphy je odglumio čak sedam likova,ako se ne varam,te odradio zbilja odličan posao,bez pogovora,dao je novo značenje izrazu "iznjeti cijeli film na svojim leđima".Posebice je do izražaja došla jako dobra maska kojom je dočarano da Murphy zbilja teži 150 kila.Za to je pak zaslužan Rick Baker,poznati majstor maske koji je radio maske na filmovima poput Men in Black 1&2,Hellboy,Planet of the Apes i mnogim drugim filmovima gdje je dokazao svoju kvalitetu.Upravo za rad na Luckastom Profesoru je dobio i Oscara 1997-e godine. Zanimljivo je kao je po mom mišljenju najbolja sekvenca u filmu,obiteljska scena za stolom bila umalo izrezana iz filma da bi se pojednostavnio tok filma.Dobro da nije tako jer bi smo tako bili zakinuti za jednu odličnu sekvencu za pamčenje.U filmu se uz Murphya pojavljuje i još jedan jako dobar stan up komičar,Dave Chappelle.On i Murphy su odlični u zajedničkoj sekvenci gdje vrijeđaju jedan drugog pričajući viceve o debelim ljudima. Iako film ima podosta štoseva na račun pretilih ljudi,ipak nije uvredljiv,več je sve taman u normali,ne previše vulgarno a opet zabavno. Film nije remekdijelo,ali je svakako veoma zabavan i eto nakon skoro deset godina(kako godine lete)nasmijava jednako kao i prvi put.

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju