Posljednji dani

ocajnooooooo

Prije nego sta sam pogledala film cula sam da je dosadan, ali nisan puno obracala pozornost na kritike jer sam Nirvanin fan pa sam ocekivala bar nesto od filma, ali sam se razocarala jer je ovo stvarno uzasno dosadan film.......

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

hm

Film je iskreno dosadan i nisam doživjela ni vidjela Kurta u Blejku.Svidjelo mi se jedino kad se pjevalo.To me pogodilo.Al inače...pre zamorno kolko god se činilo umjetničkim radom.

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Zadnji dio

Nakon što je 'Willom Huntingom', tragi(komi)čnim kadar-po-kadar reamakeom 'Psiha', te 'Forresterom', odlutao u bespuća mainstreama, Van Sant se 'vratio' svojom 'trilogijom smrti'. 'Posljednji dani' završni su dio('Gerry', 'Elephant'), točka na i, te trilogije koja 'govori, ali ne objašnjava'. To je i više nego hrabar pristup, tu nema nikakvih iznenađujućih obrata, Van Sant jednostavno - snima. A dovoljno je baciti samo jedan pogled na potpuno izgubljenu pojavu Michaela Pitta/Blakea/Kurta Cobaina da se, ako već nakon 'Elephanta' nije bilo jasno, shvati da je redatelj 'Drugstore Cowboya' ponovo počeo raditi izuzetne filmove.

Ocjena recenzije: 2.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ne za svakoga

Dosta toga će se prigovoriti ovom filmu, ponajviše sporost radnje i ne baš zanimljiva tema. Ipak, ljepota ovog filma je u sitnicama, počevči od Blakeovog (čitaj Kurtovog)razgovora sa muzičkom izdavačicom, preko njegovog milovanja kćerinih papučica do izvrsne solo izvedbe u sobi sa muzičkim instrumentima. Svaki pokret kamere, svaka nota, svaka izgovorena rečenica (a nema ih baš puno)u potpunosti pridonose atmosferi filma. Ako ste spremni za 90 - minutno putovanje sa izgubljenim ovisnikom o heroinu koje uključuje pojavu raznih likova, te pokušaj bježanja od istih, uz mnogo dobre muzike i pokoji nesuvisao razgovor....pogledajte. U protivnom....znate već.

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju