Rat svjetova

Užasno loše

Obično je ime Stevena Spielberga jamac za dobar film, no njegov 'Rat svjetova' ne zaslužuje nikakvu pozornost a pogotovo nikakvo poštovanje. Original Haskina po romanu Wellsa ne da je bolji film nego je Spielberg ispao mulac. Jednostavno rečeno njegova verzija je sranje; plitka radnja, loša gluma, glupa priča i tipičan američki happy ending (dokrajčilo me izlaženje mame iz kuće kao da se ništa nije ni desilo i Robbijev povratak). Ovako nešto loše od Spielberga nisam očekivao te ne razumijem kako ovaj film može zadovoljiti nekoga. Cruise je solidan glumac no često bira loše filmove i uloge u kojima on ne može pokazati što zna (npr. 'Magnolia' je pravi primjer Cruiseovog talenta), Fanning je dobra no meni izrazito antipatična, a što Robbins radi u ovakvom filmu se vjerojatno i on pita. Dakle, ako ne želite gledati 2h nešto što nema nikakvog smisla, okrenite program, izvadite cd ili jednostavno zaboravite da ste čuli naslov ovog filma. Užasno loše!!

Ocjena recenzije: 5.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ratni remake

Spielberg je, bez sumnje, izvrstan režiser. Dakota je izvrsna mala glumica. Tom Cruise je najbolju ulogu u karijeri odigrao u Kišnom čovjeku. Rat svjetova je izvrsna priča. Ali remake nije postigao uspjeh originalnog filma, kojeg se ja slučajno sjećam. Velikih tanjurastih glava koje bacaju uništavajuće zrake na gradove. Remakovi su uvijek lošiji od prvih verzija, ne zbog glumaca, već zbog promjena u radnji, i razvodnjavanja događaja. U ovom filmu moram pohvaliti specijalne efekte, ali dijelovi filma su mi djelovali dosta naivno i prazno. Kao da je film sniman na brzinu, u pojedinim dijelovima mi čak zvuči šuplje. Ali ipak nije loše za provesti vrijeme i prisjetiti se radnje.

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

grozno

ajme kako glup film....besmislem.Nedovršen... glup kraj.Bakterije pobjedile ejlijense?WTF?Ma glupost...Spielberg ne prepoznajem te.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

... STRASNO

Kako opisati ovaj film .. Jednom rijecju GLUP .. ustvari sa 3 GLUP DO BOLA!! Osim sto je dosadan .. nego vec je i totalno ne logican ! Molim vas .. svjet se srusio .. vanzemaljci sve unistili.. a njega bivsa zena sa sinom..koji je poginuo,al ustvari na kraju nije.. jer prica treba happy end ,ceka u jedinoj nesrusenoj kuci u Bostonu ! Moram priznati da su efekti su odlicni .. al radnja UZAS Ocjena filma:2 ( i to samo zbog efekata)

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Dugo očekivano trica

Dosta sam dugo čekao ovaj film i on me razoćarao. Nek se zna da sam mu dao tricu.Specijalni efekti su stvarno savršeni ali to savršenstvo narušava prosjećna gluma i stvarno loša radnja.Tom Cruise me stvarno razoćarao jer se od njega oćekivalo puno puno više od drugih glumaca, on je glumac koi je na razini oskara i meni se čini da mu je ovaj film bio samo zezancija i odmor za iduče glumačke pothvate.Spilberg bi se trebao ipak uhvatiti za glavu i vikati što sam to učinio ali ipak u jednom savršenom nizu uradaka napravio je jednu pogrešku i to mu možemo progldati kroz prste ipak je on jedan od najvećih (bar meni). Možda sam prenaglio sa tricom jer sam prije ove recenzije vidio stvarno užasan film pa sam izgubio živce i loše recenzirao. Ako jesam oprostite mi!!!!!!

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

speachless....

Užas! Na žalost, ne mogu ništa blaže napisati! Početak filma mi je dosta dobar. Toma nisam gledala u takvoj ulozi (šlampav i neodgovoran otac) i dobro je to odglumio. Uvod u temu filma, s onim munjama, super. Ali kad se počelo sve više zaplitati, činilo mi se da će film trajati 6 sati. A onda ti 'alieni'..maalo su mi preslični onima iz Dana nezavisnosti. Iznenađujuće, ko da Spielberg nije uspio okupiti dovoljno maštovitu i motiviranu ekipu. Pa ona krv na sve strane. Tak je loše napravljeno da sam prvo mislila da to vanzemaljci puštaju svoje korijenje u zemlju?!?! Časna riječ! A tek kad je T. Cruise običnim kinderjajcem raznio takvu mrcinu? Ma daaaj, to je previše i za SF. Inače, uopće nisam fascinirana malom Dakotom. Niti malo. Ipak, Tom je (unatoč tome kaj je privatno očito prolupao) dobro odglumio (iako mu uloga i nije bog-zna-kak napisana...). Eto, nadala sam se da ću se oduševiti ovim filmom ali na žalost, razočarao me i nije mi ga pretjerano žao 'ocrniti'.

Ocjena recenzije: 2.25 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

super

na stranu sve ono sto je moglo biti bolje i cega uopce nije bilo, a trebalo je. zabava je zajamcena, explozivno napravljen film, sa vec dokazanom dakotom bez cije glumacke sposobnosti neki dijelovi filma ne bi imali smisla. sama rezija nista posebno, ali je zato zvuk na mjestu. niti ideja ne predstavlja neko posebno otkrice, no sve u svemu film za pogledati i preporuciti kao super zabavu za ove hladne dane.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Odlično, ali...

Odmah na početku da kažem film je jako dobar, upravo ono što jedan dugo najavljivani spektakl treba i biti, ali...nešto mi fali da bi film dobio peticu. I glumačka ekipa je jaka (kada se veličina kao Morgan Freeman pojavljuje samo kao narator na početku i kraju filma onda je sve jasno), efekti su odlični, priča zasnovana na kultnom predlošku, Spielberg u redateljskoj stolici, ali nešto mi fali. Možda je to stvar kao i u Danu nezavisnosti da se invazija vanzemaljaca promatra kroz oči Amerikanaca, a cijeli svijet je napadnut. Možda su neke stvari u priči koje mi nisu jasne (vanzemaljci izađu iz dubine Zemlje gdje su, za tren oka pokore čovječanstvo a na kraju ih uništi virus, a ne čovjek. Kako su onda uspjeli preživjeti sve te godine u zemlji a da se nisu ''prehladili''). S obzirom koliko film traje i da sama invazija počinje praktički na početku filma, nekako me kraj iznenadio kao da se stvorio niotkud bez ikakve naznake. Ne znam, možda su sve to sitnice preko kojih ću preći s vremenom. Vidjet ćemo.

Ocjena recenzije: 2.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

E.T se malo nadrko

Nemojte zamjerit naslov to je samo umjetnička sloboda!!!! Sječam se kao klinac kad sam gledao E.T. tako sam bio tužan kad je kvazi umro,toliko sam suosječao sa njim bože kolike suze sam izlio!!! Možda zato jer sam bio dijete ali danas ne mogu tako suosječat sa filmovima....možda jer filmovi nisu ono što su bili... Veliki BlockBuster WOTW trebao je Spielbergu vratit onaj status koji je imao prije par godina. Sve je bilo tu...podosta para,Tom Cruise,odičan predložak za film...ali.... Kako je počeo film tj akcija u filmu,pomislih;pa šta je ovo ljudi moji...zvučnovizualni efekti nešto neviđeni!!!!! Polako sam se zavaljivao u fotelju i spremao se za odličan nastavak filma...Ali Nakon prvih 50 min film je počeo strašno usporavati kao da više neznaju u kojem smjeru bi krenuo!! Scena sa Tim Robinsom koja traje 30 min totalno je nepotrebna i ubija radnju filma!!! Par sitnica iliti propusta u Američkom stilu kao i u skoro svim novijim Hoolywoodsko-Spielbergovskim filmovima bili su nazaobilazni!! Što se tiče kraja(oko kojeg svi polemiziraju)je po meni najbezbolnije riješenje za film koji je došao do sljepe ulice!! Zaključak;film svakako treba pogledat ali nemojte očekivat remek djelo!!! Ocjena 3/4

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Rat svjetova

Priznajem da Spielbergovim filmovima uvijek prilazim s dozom suzdržanosti. Vjerojatno zbog naglašene političke korektnosti koja često i iritira. Ta predrasuda se najčešće brzo rastopi, jer je čovjek uistinu izuzetan redatelj. Onako, zanatski gledano, jer se od njega uvijek može očekivati vrhunska zabava ili bar film s glavom i tijelom. Uostalom, čovjek je režirao remek-djela kakva su "Ralje", "Dvoboj" bar dva od tri "Indiana Jonesa", "A.I." (namjerno izbjegavam precijenjene "Bliske susrete treće vrste", "E.T." ili "Schindlerovu listu")... Ekranizacija meni dragog Wellsovog romana činila mi se ipak nečim ne toliko bliskim Spielbergovom duhu. I bio sam u pravu. Istina, sama tema pruža priliku za vizualni spektakl kakvim nas je naviknuo impresionirati, odnosno, dostojno retuširanje i moderniziranje klasičnog filma Georgea Pala (kojeg, nažalost, nisam imao prilike gledati, ali mogu zamisliti koliko danas staromodno izgleda). Međutim, najnoviji "Rat svjetova" klišeizirani je film katastrofe, jednokratna zabava za nedjeljno poslijepodne, snimljena bez nadahnuća i odglumljena bez žara.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Uzbudljivo, napeto ali !?

Super napravljeno uz neke male komjutorske vidljive efekte koji bi trebali biti ne baš tako jako primječeni. Što se movi-a tiće stvarano super. Ja osobno volim filmove koji imaju dobro zamilšljenu radnju, a uz to i filmsku ekipu. "Tom" je to dobro opet odigrao. Vrlo solidno!

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

ma kakav kraj!?

Od samog početka filma, pa u tijeku sjedila sam u kinu , priljubljena za sjedalicu i napeto pratila svaki detalj i razvoj događaja. Napeto, snimano na zavidnoj razini, Cruise vrlo dobar, pravi SF doživljaj! I tako je trajalo do samog kraja kada kao da me netko polio hladnim tušem po glavi. Režiseru izgleda dosadilo snimati, a nikakva dobra ideja za kraj nije mu sinula, pa je ispalo ono ka: amo završiti film što prije, vrime je, pa ubaci tamo neke bakterije, pobij aliene i pravac doma!!!

Ocjena recenzije: 1.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Tom Cruise

mislim da je ovo stvarno promasen slucaj pa sta on radi u ovom filmu stvarno mu nestoji+film je jako glup mislim ono svemirci i te stvari unistavaju svjet ma dajjjjjj

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Bliski susreti apokaliptične vrste

Punih 28 godina nakon što je Zemljanima upriličilobliske susrete treće vrste s miroljubivim vanzemaljcima i 23 godine nakon što se simpatični E.T. poslije uzbudljive zemaljske pustolovine uspio vratiti kući,meni najbolji i najdraži redatelj Steve Spielberg ponovno nam u posjet dovodi aliene.Ovoga puta nije riječ o miroljubivim i dobrodušnim "malim zelenima",već o nemilosrdnoj i tehnološki superiornoj civilizaciji koja se nakon milijun godina konačno odvažila napasti Zemlju.Kako već svi znate,film je napravljen prema knjizi Herberta Georgea Wellsa,poznatog pisca koji je isto tako napisao knjigu Vremeplov.Wells je umro već 1946-e,a knjiga je nastala daleke 1898-e.Od zanimljivih podataka treba istaknuti neočekivano brzu produkciju – film je, naime, najprije najavljen za 2007., da bi ga uspjeli sklepati u rekordnom roku od sedam mjeseci.Ovo je drugi zajednički projekt Spielberga i Cruisea nakon odličnog Specijalnog izvještaja.Dakle,riječ je o uzbudljivom,vješto režiranom(kao uvijek) ,dinamičnom,vizualnom fascinantnom i vrlo tjeskobnom i pesimističnom filmu katastrofe,u čije središte Spielberg smješta osobnu ljudsku dramu.Dojam donekle kvari i prilična doza patetike,osobito u ishitrenoj završnici u kojoj Spielberg sugerira da je gornja srednja klasa invaziju na naš planet bezbrižno provela pijući čaj.To mi je jedini minus u filmu.A razlog izumiranja aliena mi je baš zakon.Bolje to nego da ih je Cruise sve poubijao.Također se treba pohvaliti malu Dakotu koja je jednostavno nadarena za glumu.Ona svku ulogu odlično odglumi,a ponaša se kao odrasla žena.A isto tako mi je bio dobar i Justin Chatwin koji je glumio Robbiea i Tim Robbins.A baš sam mislio da je Cruise doživio vrhunac karijere u Collateralu,a kad ono...Ovo mu je jedna od najboljih uloga u karijera.O specijalnim efektima ne trebam ni pričati.Samo se nadam da će na DVD-u staviti dobre dodatke.Zato jer bi bila sramota da ne stave.Iako bi zbog kraja trebalo dobiti četvorku,...Mislim to ipak je Spielberg!Uživajte!!!!

Ocjena recenzije: 4.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Jako dobro!

Film me iznenadio totalno ugodno....Za razliku od Independence daya, nema ljudskih preseravanja stila onog kad Will Smith alienu odere šljagu od koje se ovaj odmah onesvijesti, a na što su klinci u kinu vrištali od oduševljenja(kao da je to sasvim moguće i sad nam je svima lakse kaj nam Will spašava jadnu egzistenciju!)...dakle nema suvišnog mačoizma, nema preseravanja, nema vječito iznad svih uzdignutih amera!Ali zato ljudski strah teče u potocima, panika se širi, bezizlaznost nadvladava, a kraj je sasvim neočekivan, ali i sasvim logičan...lupiš se po čelenki i usklikneš "pa naravno!!"..hehe...jako dobro! Još jedna činjenica: Dakota Fanning svojim glumačkim umijećem premašuje velik broj starijih kolegica....

Ocjena recenzije: 3.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Tom Cruise :(

Oša je čovjek do kraja. Ne paše u ovaj film total. No vratimo se filmu. Fascinantni Tripodi (svemirski brodovi). Priča o svemircima koji "munjama" ulaze u Tripode koji su davno bili zakopani i fascinantan izlazak iz zemlje, napadi na ljudsku rasu, uništavanje ljudske civilizacije, borba ljudi da opstanu, da obrane svoju obitelj... Radnja je sasvim OK budući da je rađena po djelu koje je nastalo 1898, pa mu stoga ne sudite pregrubo. Ali da bi bio film bolji sa nekim drugim glumcem, bio bi.

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Nedorečeno

Zbunjenost i nevjerica nakon završetka filma. Moje jedino tumačenje je da su ti alienčići postavili te svoje mašinčine u zamlju prije toliko i toliko godina i onda "posadili" ljude da bi ih kada dostignu određeni broj mogli doči i pobrati kao ovce za klanje. Iz toga bi se dalčo zaključiti da takve planete postoje na još nekoliko mjesta,a ovi alinečići su uzgajivači ljudi.!???!!!!?? Ne vidim drugačije objašnjenje. Inače je gluma dobra kao što su i specijalni efekti odlični. Ostalo mi je bljak. Nakon pogledanog filma i prespavane noći odlučio sam da ću filmu dati još jednu šansu pa kada izađe na DVD-u pogledati ću ga još jednom.Ali taj puta znam šta me očekuje pa se neću razočarati. Vjerojatno je u tome stvar. PReviše sam očekivao od ovog filma tako da me je rezultat krajnje razočarao.

Ocjena recenzije: 0.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

jako dobro

volim s.f.filmove tak da mu je več tu jedan plus.Film je super ali takav film moraš pogledati u kinu ovi kaj gledaju na piratima i na 10cm ekranima nemaju niti pravo reči da su gledali film.Efekti su fenomenalni,gluma odlična ,priča tak,ali i kaj očekivati od priče iz knjige napisane pitaj boga kad.Malo me podsječa na Dan nezavisnosti i nije mi se dopao sam kraj ,vanjzemalci snimaju ljude milijonima godina i smetnu s uma da na zemlji ima virusa?Inače sve super,dosta akcije,dosta drame.ocjena 4

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

zanimljivo!!!

Konačno i film na zanimljivu temu!! Orson Welles je napisao roman koji je 30. kolovoza 1938.godine izveden uživo na radiju i digao jednu od najbrojnijih nacija na noge! Zanimljivo! Zbog toga sam jedva čekala neku ekranizaciju! Sviđa mi se vizija Stevena Spielberga. Jako je dojmljiv i ostavlja odličan dojam! Posebno su mi se svidjele scene s munjom, buđenje ubilačkih strojeva! Pogledati obavezno! :)

Ocjena recenzije: 2.25 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ma daaaaj....

Je, je, film je vizualno super napravljen, efekti super, buka super (dolby cini cuda), mali sivi su kombinacija svih vanzemaljaca dosad- malo aliena pomijesanog s danom nezavisnosti i to je to. No prica je malo... nelogicna? Kako li su samo uspjeli prezivjeti sve te napade, pucnjavu, pretrage, itd. Pogotovo sin? A sam kraj? Ma daaaj... iako ima smisla, svejedno je tesko povjerovati u to. Lakse bih prihvatila i rjesenje iz Burtonovih Marsovaca. No unatoc svemu tome, film brzo proleti. Efekti pet, prica tri i po, Tomica ok, Dakota 10+. Mala obecava!

Ocjena recenzije: 3.67 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Nije loše

Pa osim nekih nelogičnosti u priči nije loš film, Spielberg i Cruise su obavili sasvim dobar posao, a ni mala Dakota nije loše odglumila, dapaće čak odlično.Efekti su ok, gluma također.Kaj se mene tiče može proči.

Ocjena recenzije: 1.8 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

rat svjetova

svakako izbjegnuti:),ovaj film je stvarno razočaravajuć,mislim da je batman puno bolji...

Ocjena recenzije: 1.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

NELOGIČNO!

Tuđinci su na zemlji bili još prije ljudi i postavili strojeve da nas unište kad se razmnožimo!? Mislim ... pa ako su tu bili prije nas nije li logično da su i ostali ;) Ocjena... neka klimava četvorka...

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Šegrt Hlapić

Film odskače od ostalih blockbustera i to prvenstveno atmosferom, koja je mučna i tjeskobna. Vanzemaljci su totalno nebitni i potisnuti u drugi plan. Ne bih se složio sa g. Radićem koji je razočaran neobjašnjenim porijeklom tripoda i sondi- razmislite malo: koliko bi još štovani g. Spielberg morao utrošiti vremena i filmske role, a da ne govorimo o dragocjenom emocionalno- glumačkom sadržaju i atmosferi, koji u takvim slučajevima obično budu potisnuti u stranu. Ne može sad i ovce i novce. Druga stvar: ne slažem se ni sa njegovim gledištem odnosa oca i kćeri: kao da je zaboravio na lik kojeg Cruise tumači: nezreli, samodopadni, neodgovorni i nezainteresirani (i gotovo samo biološki) "otac",a graduacija tog odnosa prema kraju filma napreduje i postaje zadovoljavajuća s obzirom na stanje likova. Odgovor na ono da mala Dakota u filmu samo vrišti i plače: nije istina, a osim toga, što očekivati od klaustrofobične labilne djevojčice, k tome razdvojene od majke koju jedino voli ? Da se postupilo obratno, opet bismo dobili promašaj: tipično hollywoodski- derište koje u govoru koristi pojmove koje vršnjaci u stvarnosti ne mogu ni izgovoriti, izvršava fizičke i intelektualne zadaće na koje se pravi roditelji mogu samo slatko nasmijati...Uglavnom, sve ono zbog čega filmove poput "ID4" i smatramo filmskim smećem, bacanjem novca i kvarenjem mladeži. Ovdje je sve ustupljeno likovima i tumačenju ljudske prirode, nagona, filozofije, Boga, čega god hoćete. Trba imati na umu da je Wells prije svega bio veliki humanist i da je ovo pisao prije gotovo 100 godina (otud ona zastarjelost tehnologije vanzemaljaca i njihova supero-pa-inferiornost i nelogičnosti). Hvala Svevišnjem što nema skupih gadgeta, jurnjave, dijaloga poput "Let's fry the motherfuckers" i beskrajno dugog i pirotehniziranog završetka. Zato su se malci i dizali sa sjedišta, a jedna hrabrija je čak izjavila: "Bolje mi je bilo kad sam gledala Šegrta Hlapića". Nažalost.

Ocjena recenzije: 4.2 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

S. S. Dakota

Steven Spielberg redatelj je po mnogočemu poseban. Osim vječnog slatkog zuba za nadzemaljskim i fantastičnim dječjim pričama, odličan je kreator pravog suspensa. Onog gut-cutting šiljka, koji će vam stisnuti šupak jače od bilo kojeg prirodnog zatvarača: (dada, jači je i od gubača. Jači i od vijesti da je mala s kojom ste se upoznavali dva sata baš eto slučajno, i po Duhu Svetome, zatrudnila). Tu mu skidam svaku kapu, kapuljaču, šal, rukavice i one zimske 'slušalice' čak. Da je tako nastavio, ne bi mnogo ostalo na meni. Da spomenem Ralje? Ili petice iz povijesti (Schindlerova lista, pa Carstvo Sunca?). U slobodno vrijeme bavi se lovom na talentiranu divljač sitnog zuba koja u njegovim filmovima briljira tako dobro da ih odmah želite usvojiti, tako pametne, lijepe i osjećajne. Sjećate se Drew, fantastičnog Haleya, sjećate se Dakote? Mala je Dakota u Ratu Svjetova jedina zvijezda filma. Ona je zadnji neispuhani pojas za spašavanje koji svim silama drži golemi tanker na površini i ne da da potone. S.S. Dakota. Ono što Spielbergu u zadnjih nekoliko filmova jednostavno moram zamjeriti jesu dvije stvari: prva i druga. Prva je da sve glavne adute i poantu otkriva prerano. Čim ti ne znaš i ne vidiš ono čega se bojiš, sjediš na rubu živaca i trzaš. Da je u Ratu Svjetova skresao budžet za 3D i iz scena izbacio vanzemaljce, to bi bio strašniji, upečatljiviji i daleko bolji film. Početak sa olujom, razaranje mosta, scena sa srušenim avionom režu žile! Druga je da kraj (nakon otkrivanja poante) razvlači do besvijesti, predugo i naširoko. A.I. je sat i 20 minuta predug. Taman misliš da je gotovo, spremaš vrećice od kokica, misliš kak je super, kad, eto ide on dalje. I opet. I opet. I opet. Daj, svrši više! Ista stvar i u Ratu Svjetova. Nakon pet minuta, sve mi je rekao i ja znam što će se događati u slijedećih sat i 35 minuta: proamerička Uncle-Sam-Wants-You hollywoodska pucačina i ništa više koja traje.. I traje.. Daj svrši više! Mislim da me opet hvata glavobolja..

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Spielberg potvrđuje svoj ugled.

Moram priznati da ovo definitivno nije jedan od najboljih Spielbergovih filmova, no niti ne spada među lošije. Film je pravi onakav spektakl kakav se isplati pogledati u kino. Nećete vidjeti spektakularne borbe sa vanzemaljcima kao u Danu nezavisnosti, nego ćete prije vidjeti kako Spielberg i dan-danas, kada mnogima to ne uspijeva zna stvoriti osjećaj jeze i napetosti. Zaista nisam mislio da će biti ovoliko loših i prosječnih recenzija, još posebno ako su ga pogledali u kinu a ne na kompu. No dobro, svako ima svoj ukus. Iako na kraju ljudi, naravno pobijede, što mi se ne sviđa - želim jedan pravi film katastrofe gdje smo istrebljeni, ovdje nema ravnopravne borbe as vanzemaljcima koji su superiorniji. A i ideja da se nisu ljudi sami svojom zaslugom spasili od njih, nego je to učinila priroda i virusi, to mi se sviđa. Da ipak vidimo da nismo toliko moćni. Čak je Spielberg još i uspio ubaciti u film i priču o djeci koja imaju loš odnos sa ocem koji ih na kraju mora spašavati. Sjajna je mala Dakota, puno talenta u tako maloj djevojčici. Film, kao i gotovo svaki spektakl, ima i svojih scenarističkih rupa i bedastoća, ali ga se ipak isplati pogledati. Riječ je o prilično solidno i rutinski odrađenom Spielbergovom poslu kojim potvrđuje da lijevom rukom još uvijek zna u kratkom roku može snimiti jako dobar film katastrofe kakav mnogi drugi redatelji ne bi uspjeli. Isplati ga se pogledati u kinu. Ocjena:4.

Ocjena recenzije: 3.86 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Spielberg kupi nove naočale !

Dame i gospodo ! Ma razlog je tak jednostavan ;-) Uvaženi gore spomenuti gospodin Špilberg il' se potrošio il' se više nemre dočepat dobrog scenarija !?! Da nije tako ne bi snimao filmove poput "Terminala" i najnovijeg "Rata svjetova" Nakon "Uhvati me,ako možeš" i "Specijalniog izvještaja" (također s Tompom) nema zanimljivog (probavljivog) filma. Daleko od toga da gospon Špilberg nije Michael Bay ni Roland Emmerich, ali ovo kaj je pokušao napraviti s "Ratom Svjetova" svejedno nije uspjelo.

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Shit Sandwich

1. Spielberg već godinama nije u stanju snimit dobar film. Samo se sjetite Minority Reporta i Terminala. 2. Tom Cruise je mali napuhani scientolog koji nije ostvario dobru ulogu od Interviewa s vampirom. 3. Hollywoodski filmovi s eksplozijama su u pravilu govno. 4. Hollywoodski remake-ovi su u pravilu govno. Probajte se sjetit jednom remakea koji je bio bolji od originala. Ne ide? I tako na kraju imamo zaključak da je Spielberg govno, da je Tom Cruise govno, da su hollywoodske eksplozije govno i da su remakeovi govno. Sve to fino smiksajte u jedan sendvic od govana i dobili ste War of the Worlds. Nemojte pogledat ovaj film. Ne morate zagrist u sendvić od govana da shvatite da je odvratno. Dovoljno je pomirisati.

Ocjena recenzije: 2.4 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Ispravak!

Ma krivo se sve to skupa tumači, ja sam napisala kako me razočara kraj, jer je jednostavno nemoguće da jedna obitelj pored tisuće mrtvih, preživi u cjelosti,i to na onako glupo prikazan način, svaka čast ideji, i tome što je Tom posta odgovoran otac, i bia pun straha za svoju dječicu, da ne govorim o virusima, s kojima sam ja oduševljena, ali stvarno bez cinizma, ideja je odlična. Ali kraj je ajme, i mene je iznervira, jer san se u film stvarno uživila i onda me drmne taj njegov sin koji je preživia nemoguću misiju, i totalno pokvari dojam. Film je ok, ništa strašno, ali ipak film svi gledamo zbog njegovog završetka,koji je itekako bitan!!!

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

to je redateljska ruka!

Ja sam film gledao još odmah prvog dana prikazivanja, no nisam imao potrebu komentirati film dok nisam sad vidio hrpetinu negativnih komentara, Pa mislim, kažite mi tko u filmu sa invazijom ejlijena može napraviti konstntni suspens? Atmosfera je briljantna i zvuk genijalan! Mislim da je, to jest siguran sam,bolje da su ejlijeni pomrli od mikroba nego od ruke Toma Cruise koji bi na kraju zapalio kubanku i odjahao u suton. Drugog izbora nije bilo kad su ejlijeni prikazani toliko tehnološki nadmoćni i nepobjedivi. Ne bi bilo nimalo realno da su nastradali od ljudske ruke. Priznam, dozlaboga je glupo što su im strojevi zakopani u zemlji milijun godina!? Ali, film se gleda zbog atmosfere. Hvala Bogu, nema američkih zastava, američkog predsjednika, savjetnika am. prezidenta i njegove jadne obitelji, kipa slobode i ostalih američkih "najjači smo na svijetu" gluposti. A bogami dobro je što nema ni kadrova u svemirskom brodu i slično, jer to se ne može ni vidjeti iz perspektive jadnika koji se bori za goli život. Imamo samo čovjeka i užas koji ga okružuje. Tak je to u invaziji stravičnih aliena.

Ocjena recenzije: 3.57 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

magični broj 3

nekako mi cela ta priča u filmu nedrži vodu.. fakat kako je moč reklame jaka.. moram priznat da sam podlegla i ja ovaj put.. film nije ostavio nikakav dojam..totalna provalija od filma..i ispraznost.. ima par svetlih točkica kao npr. žile koje uopšte nekužim al su eto fora i naravno Tim Robbins.. on je u film ugurao maaalo nekakve osobnosti dok ovi ostali su totalno plitki.. da i mala devojčica koja je izgleda preskočila dečiju bezbrižnost i ubacila se među 'ozbiljne9 odrasle.. a tu je naravno i broj 3!! -tronošci..3 prst.. 3 uda.. i taj kraj kako su ih ubile naše frendice bakterije dobra ideja al nekak isto plitko prikazano.. ja ga uspoređujem celo vreme sa danom nezavisnosti al ovaj mu nije ni do kolena.. plitko..površno..isprazno ocena čista 1

Ocjena recenzije: 1.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

i sto sad taj kraj???

krene film i bude super...gledas napeto nista te nije briga sto su svi komentirali da je glupo...ejlijeni napadaju, cruise se preobraćuje iz neodgovornog u super odgovornog oca, mala glumi odlicno, opci je kaos i strahota, izbjeglice posvuda,t robbins dezurni sajko, malo ima upitnika otkud oni sada tu? kako? zasto? ali to te puno ne muci jer atmosfera filma je sveobuzimajuća....i onda odjednom ejlijeni pomru, junaci stigli do cilja, lisce leti glazba svira....??? alo stiven nesto si zaboraviooooo????!!!

Ocjena recenzije: 3.71 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

pushiona

glupost od filma! svaka cast n a efektima i cijeloj zamisli, al spielberg je mogao i bolje! ne kuzim zakaj je kraj tako bedast i zakaj su alieni tak veliki?! sve u svemu bezveze filmic...

Ocjena recenzije: 1.4 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

strah i prezir

Nakon što su mi skoro svi rekli da je film bezveze, naravno sam se otišao uvjeriti sam, jer mislim da Spielberg nemože snimiti toliko loš film. I nije. Film je u cijelosti ok. Možda najbolji od svih tih katastrofične tematike. Nema previše macho-bullshit spike tipa one u Independence day-u. Cruise nije super-amer koji sam spasi svijet, nego stvarno običan čovijek koji se usro od straha i želi preživjeti skupa sa svojom djecom. Zvuk "tronožaca" je zastrašujuć i u nekim scenama udara na psihu, što je i bila poanta postići. Spielbergov fantastičan način realnog prikazivanja akcije sa skoro pa dokumentarističkom kamerom (sjetite se Omaha beach-a u vojniku Ryanu)provjeren je recept koji gledatelja u potpunosti stavlja u sredinu zbivanja. Rat svjetova je ratni film, samo što ljudi se ne bore jedni protiv drugih i nemaju nikakve šanse za preživljavanje. Osim toga, sve strahote rata su uključenje. Kraj je brz i nedorečen, no nisam čitao knjigu pa neznam nešto više, da li je to tako u orginalu ili nije, ali nije teško za skužit. Bolje tako, nego da neki znanstvenik dođe u zadnjoj sceni i sve objasni u mrtvi detalj. Kod mene je efekt je postignut, ali neće biti dugotrajan. Svakako otići pogledati u kino. Ocjena: 3,5

Ocjena recenzije: 2.5 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Drugačiji završetak

Sve je već rečeno, film je napravljen dobro, ali su rupe scenarističke rupe prevelike. Da ne ponavljam rečeno samo ću reći da je ovaj film trebao završiti, kako je počeo i kako se odvijao na način da vanzemaljci pobiju sve ljude i da je to to. Mislim, to bi bio pravi "The End" i o Spielbergu bi se tada pričalo kao o redatelju koji je pomaknuo granice Hollywooda. BTW, zvuk je fantastičan i onaj prigovor o mehaničnosti tronožaca mislim da ne stoji. Malo umjetničkog odmaka si treba dopustiti.

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Spielbergovi vanzemaljci

Kad sam bio klinjo stara me vodila u kino, a ja sam od filma bio još par dana pod dojmom. Danas kad sam kretao u kino strašno je padala kiša, do kina sam bio sav mokar. Odjednom sam shvatio da su mi se nogavice osušile, film je završio, prošla su dva sata, a meni nisu nedostajale ni kokice koje nisam stigao kupiti. O ovom filmu neću reći ništa loše, odličan je. Glavnu ulogu igra Tom Cruise, koji glumi rastavljenog muža, oca dvoje djece i baš se vanzemaljci odluče napasti kad on dobiva svoju kćerkicu i sina na čuvanje preko vikenda. Kćerkicu glumi Dakota Fanning, inače koja je već imala posla sa alien-ima u serijalu "Oteti". Sin je Justin Chatwin, a u filmu se pojavljuje i Tim Robbins, prolupali lik koje se ukopo u svom podrumu i odlučio osvetiti vanzemaljcima, tipična uloga za njega. Atmosfera koju stvara film je izvrsna. Gomila ljudi koja bježi pred nečim, pokušava se ukrcati na trajekt, dokopati se još ispravnih automobila, a kad shvati šta ih čeka sredstva se više ne biraju, izvlače se pištolji, razbijaju glave. Naravno svemu tome pridonose efekti i zvuk. Nemoguće je razlikovati što je snimljeno, a što digitalno izvedeno. Zvuk je fantastičan, taman namjenjen za velike kino zvučnike i surround, mislim da pravi dojam filma se ne može dobiti na kućnom kinu, zato preporučam da se ovaj film ode pogledati u kino dvoranu. Od mnogih sam čuo da im se završetak filma ne sviđa, ali morate znati da je i čika Spielberg morao poručiti nešto pametno i lijepo. Ja sam na kraju filma ipak bio sretan, jer sam opet imao onaj dojam, ovaj puta i malo paranoičan. ocjena filma: 5!

Ocjena recenzije: 3.29 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Kraj filma loš,loš,loš.....

Sat i 59 minuti filma su predobri,ali kraj to sve nadoknađuje svojom glupošću...

Ocjena recenzije: 2.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

druga strana ulice - rat svjetova

Kad Spielberg radi spektakl o vanzemaljcima onda je to nešto posebno. Šta se tiče spektakla možemo reći da je čovjek uredno odradio svoj posao. Normalno, kao i uvijek postoji i druga strana medalje, čitaj dalje. Spielberg ne bi bia Spielberg kad on u svoj film ne bi ubacia malo svoje dobro poznate patetičnosti. Međutim, ovdje je ipak pretjerao. Jedno je bit inteligentno romantičan, ali Spielberg je malo ipak zaglupio. Invazija zločestih vazemaljaca nije ipak u stilu will smitha, već je iz perspaktive disfunkconalne američke obitelji sa Tom Cruise-om na čelu kao lošim ocom. Strava tog križnog puta, naše obitelji (odlična Dakota Fanning), je iznimno realna i napeta.Tu ustvari možemo i navesti da taj put predstavlja iskupljenje lošeg oca u dobrog, koje i nije tako loše izvedeno. Ali zato priča o vanzemaljcima je iznimno loša. Tu je još, kao i uvijek pouzdani, Tim Robbins koji ovdje glumi luđaka, ali i prikrivenog Spielberg-ovog moralnog pripovijedača cijele priče o vanzemaljcima. Npr. jedna od rečenica Tim-ovog lika je "...svaka okupacija je osuđena na propast..." Kad pogledate povijest pa vidite da je rimska "okupacija" svijeta trajala 1000 godina shvatit ćete naivnost te tvrdnje, ili filozofski rečeno istina ovisi o kutu gledanja. Spielberg tu svoju naivnost potvrđuje na kraju kada svoje zločeste vazemaljce osuđuje na moralnu propast (sami kraj filma, nakon kojeg vam ostaje priličan gorak okus ustima). Moglo se to sve skupa bolje izvesti, najskuplje razočerenje ove godine, gdje su sa vanzemaljcima popušili i gledatelji. Ocjena:3

Ocjena recenzije: 3.33 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Prosječno

Iako su efekti kao i u svakom njegovom filmu izvrsni radnja me razočarala. Prvo: zašto su "alien-i" čekali milijune godina da napadnu Zemlju? Drugo: iako su tehnološko jako razvijeni, strojevi su im "mehanički". Ako se dobro sluša čuje se ko neki parni stroj. Užas, pa daj, ako imaš lasere i energijska oružja onda ti "strojevi" moraju letjeti itd,... Treće: ako uzememo u obzir da su milijune godina ispred nas kako onda nisu mislili na mikrobe i bakterije. Pa to je prva stvar što se radi kad ideš na neki planet. Provjeravaš da li je opasan za tebe, a ne ko oni, glavom bez obzira idu udisati našu atmosferu. E, budale... Ukratko, Bruce Willis bi već pobio sve njih, rekao yipikaiye mother fucker i otišao na odmor na Havaje. Jedina svjetla točka filma je Tim Robbins. Lik je genijalan u filmu. :))

Ocjena recenzije: 3.0 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju

Glupi Izvanzemaljci !

Spielberg se je vrati onome što radi najbolje,Spektaklima.I moram priznati obavio svoj dio posla "lavovski".Naime uspio je postiči kod publike ono što je postigao Raljama još tamo 70-ih, a to je održati napetost do samog kraja filma.Naime iako od početka zanmo o čemu se tu radi,kao što zanmo da se u Raljam radi o ogromnom morskom psu,ali kako priča teče,gledatelj biva uvučen u nju i znatiželja ga tjera da zajedno sa glavnim likom isražuje i pita se"što če biti sad,što če biti sad".Dakle film je odlično izrežiran,vizualni identitet je također odličan,dizajn strojeva kojima Alieni razaraju zemlju podsječa na one iz 50-ih,ima malo retro štih,barem sam ja imao taj osječaj gledajuči film,iako naravno moderniziran.Odlično snimljeno, ima jedna scena koja me je impresionirala,ali neču ju sada opisivati.Gluma je odlična,iako sam smatrao Cruiseovu ulogu u Collateralu najboljom u njegovoj karijeri,sad se dvoumim.Naime savršeno je odglumio čovjeka i oca koji se ne želi nositi sa brigama u životu,te mu je na prvom mjestu on sam,a tek onada obitelj,te shvaća da mora napraviti sve,(i ne samo da mora več to i radi)da bi spasio svoju obitelj.No njegov lik nije junak tipa Bruce Willis,pa da spasi svijet,več običan čovjek koji želi spasiti sebe i svoje voljene.takav pristup priči o invaziji Aliena daje joj dozu realnosti.Nravno treba posebno pohvaliti i malu Dakotu Fanning koja je opet odradila odličnu ulogu.Največi minus filmu su rupe u scenariju,naime iako je teško danas biti orginalan u priči o invaziji,opet neke stvari se nebi smjele događati,npr teorija priče je da su izvanzamaljci zakopali strojeve kojima razaraju zemlju milijunima god prije nastanak ljudi,pitanje je,pa zašto ju tada jednostavno nisu preuzeli, a ne čekali no sada,dali su sadistički nastrojeni i vole uništavati drge vrste,i kaj?razlog invazije nije baš najbolje objašnjen.Ima još stvari koje ne štimaju u priči,ali to su sve sitnice,važan je ipak prvi dojam,a ja sam bio zadivljen,dakle,možda ne zaslužuje ali..

Ocjena recenzije: 3.07 Tvoja ocjena: -
Ocjeni recenziju