Mrak komadi - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Mrak komadi

Mrak komadi

White Chicks (2004.)

Columbia Pictures / Blitz film i video

105' komedija, krimi, parodija

Režija:           Keenen Ivory Wayans

Uloge: Marlon Wayans, Shawn Wayans, Rochelle Aytes, Jennifer Carpenter, Jessica Cauffiel

Scenario:        Xavier Cook

Producent/i:   Keenen Ivory Wayans, Marlon Wayans, Shawn Wayans

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Mrak komadi

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.93
43
0.00

Komedija cilja na 'screwball' žanr, dva brata Wayansa u izazovu su karijere u ulogama sestara Wilson, mladih nasljednica lanca hotela.

Marcus (Marlon Wayans) i Kevin (Shawn Wayans) su dvojac ne tako savršenih FBIevih agenata, afroamerikanaca, koji su upravo uprskali nazveću policijsku zaplijenu droge pa se žele ponovo 'dodvoriti' svojim nadređenima. Kao što to i u svakom pravom filmu biva, prilika se odmah ukazala: dvije mlade pripadnice visokoga društva Tiffany (Anne Dudek) i Brittany Wilson (Maitland Ward, potrebno je otpratiti do Hamtonsa gdje se tom prilikom odvija vrlo bitna modna revija i, naravno, prisutni će biti svi. Nećete vjerovati, ali sestre su nasljednice vrlo poznatog hotelskog lanca!

No, putem FBI dvojac 'kidnapira' sponzoruše koje su sve napirlitane žurile na modno-socijalni spektakl, a kako im o zadatku gotovo pa ovisi agentska karijera, odlučuju se na riskantni plan – oblače se poput blizanki Wilson – plave perike, plave leće, teniranje, feniranje... i odlaze u Hamptons.

Komedija cilja na 'screwball' žanr, dva brata Wayans (glumci op.a:) u izazovu su karijere u ulogama sestara Wilson, a žarišne točke šala i pošalica su najčešće rasna pitanja, pitanja spola, problematične tinejdžerke, botox fashionisti..., da se ne zabunite, još uvijek smo na sinopsisu 'White Chicks', nismo zalutali u salu pored na konvenciju o pravima mladih.

Redatelj Keenen Ivory Wayans svoj je potpis ostavio i pod komedijom 'Scary Movie'. Tko voli, nek izvoli.