Resident Evil 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Resident Evil 2

Resident Evil 2

Resident Evil: Apocalypse (2004.)

Screen Gems (Sony) / Blitz film i video

94' akcija, fantastika, triler

Režija:           Alexander Witt

Uloge: Milla Jovovich, Eric Mabius, Oded Fehr, Sienna Guillory, Jared Harris, Sandrine Holt

Scenario:        Paul W. S. Anderson

Producent/i:   Impact Films, Constantin Film, Davis Films

Linkovi: službeni site
trailer
imdb

Resident Evil 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
58
0.00

Zove se Alice. Radila je za Umbrella korporaciju. Dogodila se nesreća i mnogi su poginuli. Ali... nisu ostali mrtvi!

Nabrijaniji zombi-nastavak adaptacije kultne videoigre je tu. Nakon što nas je 'Resident Evil' 2002. godine uveo u radnju kao prequel poznate kompjuterske igrice, 'Apocalypse' priču nastavlja oslanjajući se na treći nastavak originalne igrice ('Resident Evil 3: Nemesis').

Specijalna agentica Alice (Milla Jovovich) nakon buđenja u bolnici, nađe se usred razrušenog Rancoon Cityja u kojem je virusna epdemija pretvorila ljude u krvožedne zombije. Tražeći način kako da obuzda epidemiju, Alice se udružuje s nekolicinom preživjelih, među kojima su policajka Jill Valentine (heroina iz igrice - Sienna Guillory), Carlos Oliviera i Nicolai Sokolov. Zajedno pokušavaju preživjeti noćnu moru koja osim zombija uključuje i golemo mutirano čudovište zvano Nemesis (Eric Mabius) koje neće stati dok sve oko njega nije mrtvo. Ali ono ima i drugi plan...

Iako fanovi nisu bili prezadovoljni, 'Resident Evil' je prije dvije godine prilično dobro prošao na kinoblagajnama utrživši 39.7 milijuna dolara. Čemu nezadovoljstvo? Pa recimo da se film nije dovoljno oslanjao na originalnu istoimenu igru poznatu po mračnoj atmosferi, osjećaju strave i sl. Ovaj film to, navodno, ispravlja - sve pršti od zombi-krvoprolića, broj mrtvih eksponencijalno je porasao, a osim jedne dugonoge ljepotice, imamo dvije.

Iako se adaptacijama komp-igrica najčešće prilazi sa dozom rezerve, scenarist i režiser Paul W. S. Anderson od takvih je uradaka napravio karijeru ('Resident Evil', 'Mortal Kombat', 'Alien vs. Predator'). Andersonovu suradnju s režiserom Alexanderom Wittom (debitant koji je asistirao režiji na hitovima 'XXX', 'Twister', 'Gladiator') mnogi ocjenjuju kao kvalitetan potez stavljajući 'RE:A' među kvalitetne uratke ne baš hvaljenog podžanra filmova snimljenih po komp-igrama.

Dakle, ako su vam mrak dugonoge koke koje razvaljuju poluraspale šetaće popularno znane kao zombije, bilo odrasle, bilo djecu, zmijolike zombije, zombi-kurve, zombi-dobermane, onda je ovo film za vas. A saznat ćete i kakav je zvuk kad se nekom masno zagrize noga.