K-9 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      K-9

K-9

K-9 (1989.)

Universal Pictures / Blitz film i video

101' akcija, komedija, krimi

Režija:           Rod Daniel

Uloge: James Belushi, Mel Harris, Kevin Tighe, James Handy, Ed O'Neill

Scenario:        Steven Siegel, Scott Myers

Producent/i:   Donna Smith

Linkovi: imdb

K-9

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.58
12
0.00

DragonRage 26.08.2005 Ocjena recenzije : 4.0

Inspektor Jerry!

Film iz 89-e godine i jedan od mnogih filmova koji spaja čovjeka i psa kao policijske partnere.Tako je iste godine snimljen još jedan film sa istom tematikom, Turner & Hooch sa Tom Hanksom u glavnoj ulozi, samo što je pas u tom filmu bio druge pasmine, a iz 1995 imamo i još jedan sličan film, Top Dog sa Chuck Norrisom u glavnoj ulozi.
Ljudi očito vole gledati takve filmove sa psima kao glavnim junacima, a tome svakako ide u prilog i njemačka Tv-e serija Inspektor Rex, koja je u Hrvatskoj dosta popularna i rado gledana.
Očito je da je ta serija napravljena po istom kalupu kao i ovaj film, čak je i pasmina ista, Njemački Ovčar.
Zanimljivo je kako je K-9 doživio još i dva nastavka, jedan iz 1999-e i drugi iz 2002-e godine, no oni su znatno lošiji od ovog filma, i napravljeni isključivo na staroj slavi, a ovaj zadnji iz 2002 je očiti Tv-e film kojim je Belushi pokušao osvojiti još neke simpatije gledatelja.
Njegova izvedba u ovom filmu nije ništa novo što več nismo vidjeli i u nekom drugom njegovom filmu u boljoj izvedbi (npr Crveno Usijanje ili Kovrčava Sue), on uvijek "isfurava" isti humor u svojim filmovima.
No zato je pas Jerry Lee, koji se inače za stvarno tak zove, zbilja zabavan.
Jedino poznatije ime uz Belushia je Ed O'Neill poznatiji kao Al Bundy iz Bračnih Voda.
Redatelj Rod daniel je ujedno zaslužan i za još jedan film sa psima iz 80-ih, Beethovena, zapravo njegov nastavak Beethoven 2 i 1993-e godine.
Dakle ako volite filmove sa životinjama, a posebice sa psima, te humor Jamesa Belushia onda če vam se ova lagana akcijska komedijica svidjeti, ako pak niste za takav tip filma, svakako ga zaobiđite....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Ancica 24.05.2005 Ocjena recenzije : 1.67

Predvidljiva komedija sa psom za traženje droga u glavnoj ulozi. Belushi ništa posebno, no pas je fantastičan. Ako volite perolake filmove sa životinjama, može proći.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: