Legenda o pijanistu - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Legenda o pijanistu

Legenda o pijanistu

La Leggenda del pianista sull'oceano (The Legend of 1900) (1998.)

Fineline Features / Blitz film i video

125' drama, fantastika, glazbeni

Režija:           Giuseppe Tornatore

Uloge: Tim Roth, Pruitt Taylor Vince, Mélanie Thierry, Bill Nunn, Clarence Williams

Scenario:        Giuseppe Tornatore, Alessandro Baricco

Producent/i:   Marco Chimenz, Laura Fattori

Linkovi: imdb

Legenda o pijanistu

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.20
10
0.00

Priča o pijanistu koji je, još kao novorođenče, ostavljen na prekooceanskom brodu brodu 1900. godine po kojoj je dobio i ime.

Na preokooceanskom putničkom brodu 'The Virginian', koji početkom 20. stoljeća plovi Atlantikom, tamnoputi strojar Danny pronalazi napušteno novorođenče. Odluči ga zadržati te ga nazove Novocento, po 1900. godini, kada ga je i pronašao.

Novocentu je zabranjeno napuštati brod koji plovi između Amerike i Evrope. Tako brod postaje njegov prvi, pravi dom, a putnici s kojima dolazi u kontakt jedina veza sa vanjskim svijetom. Kada Danny doživi tragičnu nezgodu koja će ga koštati života, Novocente se povlači u sebe te se panično skriva na brodu bojeći se da će ga otkriti i izbaciti.

Jedne noći, nakon nekoliko tjedana skrivanja, putnike probudi prekrasna, milozvučna glazba koju Novocento proizvodi na klaviru. Oduševljeni kapetan iznenađen je Novocenteovom pojavom, no još više njegovom umješnosti za klavirom te mu dopušta da ostane na brodu. Početak je to Legende o pijanistu...