Kill Bill 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Kill Bill 2

Kill Bill 2

Kill Bill Vol2 (2004.)

Miramax Films

136' akcija, drama

Režija:           Quentin Tarantino

Uloge: Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen, Daryl Hannah, Gordon liu, Michael Parks

Scenario:        Quentin Tarantino

Producent/i:   Lawrence Bender

Linkovi:

službeni site 
trailer 
imdb

Kill Bill 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.93
109
0.00

Mlada nastavlja svoj osvetnički pohod u drugom dijelu Tarantinova vizualno nabrijanog 'Kill Billa'. Snažnije emocije, manje krvi i konačni obračun s Billom!

'Volume 2' nastavlja priču prethodnika o bivšoj profesionalnoj ubojici znanoj pod nadimkom The Bride (Mlada - Uma Thurman) koja nastavlja svoj krvavi osvetnički pohod na Billa (David Carradine), ex-šefa koji ju je ostavio da umre nakon što je organizirao masakr na njezinu vjenčanju. U prvom filmu Mlada se već obračunala sa bivšim kolegama iz VIPER-a (Vivica A. Fox, Lucy Liu), a u ovom dijelu joj još samo dvoje ljudi stoji na putu do konačne mete - Billa!

Iako je Tarantino 'Kill Bill' zamislio kao jedan film, producenti su odlučili drugačije ne razvaljujući se previše od sreće kada su pred sebe dobili proizvod od gotovo pet sati. I tako smo montažnim zahvatom dobili dva uratka koji gotovo savršeno stoje kao samostalni filmski radovi. Nakon prvog dijela, stilski izvedenog kao homage azijskoj kinematografiji sedamdesetih, nastavak se vizualno referira na talijanske 'spaghetti vesterne' i filmska rješenja velikana poput Leonea, Forda i dr.

Svi koji su gledali 'jedinicu' otprilike znaju što mogu očekivati - filmsku odu klasicima B-filmova, stilsku vježbu s temom sadizma i osvete. Po svemu sudeći, ovaj film i Gibsonov 'Pasija' imaju više zajedničkog nego što se to na prvi pogled čini - Umu ovdje bičuju, tuku, probadaju, zakopavaju živu, samo što ne uskrsne. No, iako nasilje odnosi veći dio filma, za razliku od 'Pasije' ono je stilizirano, a nikada doslovno i dokumentarističko.

Film veću pažnju pridaje emocionalnoj angažiranosti likova dok akcija postaje nešto mirnija. A budimo realni, akcija je, ne emocije, ono što Tarantinu ide najbolje od ruke, no u njegovu obranu, 'Kill Bill' je po ideji opsežan homage, a ne dubokoosjećajna drama. Još jedna novina je i lik Billa koji se napokon pojavljuje glavom i bradom karizmatičnog Davida Carradinea. Ono što mene nabrijava na film je ideja da ću napokon vidjeti kako Uma razvaljuje jednooku kuju Elle (Daryl Hannah) i to u savršeno koreografiranoj fajt sekvenci koja se odigrava u kamp prikolici.

Uz sve to, tu je i autorov povratak luckastim i britkim monolozima i dijalozoma, ovoga puta o osveti, boli, žaljenju i tako to. A sad par pitanja za nesigurne - ne zanima li vas konačni Mladenkin obračun s Billom (navodno epskih proporcija)? Koja je njihova prava veza? Znate li Mladenkino pravo ime? Nastavlja li se Tarantinov foot-fetišizam i u drugom djelu? Sve to i mnogo više pogedajte u kinu do vas!