Sjena - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Sjena

Sjena

Shade (2003.)

RKO Pictures / Discovery film i video

101' krimi, drama, triler

Režija:           Damian Nieman

Uloge: Stuart Townsend, Thandie Newton, Gabriel Byrne, Sylvester Stallone, Jamie Foxx, Melanie Griffith

Scenario:        Damian Nieman

Producent/i:   Joe Nicolo, Bo Hopkins

Linkovi:

službeni site i trailer
još informacija
imdb

Sjena

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
6
0.00

Poker je igra u kojoj stvari nikada nisu onakve kakve na prvi pogled izgledaju. Prekaljeni kartaši funkcioniraju isto. Za stolom i mimo njega. Što je prava istina?

U zadimljenoj atmosferi losangeleskog kockarskog kluba prekaljeni kartaši idu na sve ili ništa. Prevara je jedino pravilo u igri gdje se ništa ne čini onakvim kakvo jeste, a svatko ima popularno 'poker lice'. Usamljenim autoputom, u crnom brzom automobilu, prema svjetlima grada i zadimljenoj kockarnici žuri Vernon (Townsend) usputno uvježbavajući svoje kartaške trikove.

Tu je i Tiffany (Newton), Vernerova bivša ljubav koja bi i rođenu majku prodala ako to znači da će zaraditi dobre pare, u društvu s ništa boljim partnerom Millerom (Byrne) koji će zagristi bilo koji kolač, bio on gorak ili kiseo, samo da nosi pare.

Svi imaju jedan cilj – pobijediti The Deana (Stalone), najboljeg meštra od karata, s kojim će svatko igrati i makar izgubili svo svoje bogatstvo, nema veze, bitno da se mogu pohvaliti da su sjedili za njegovim stolom. Što i nije tako jednostavno, ili bolje rečeno, jeftino. 

Na scenu stupaju veze, vezice, svote i gomile $$$$. U cijeloj se situaciji trojac ponovo spaja. U igri je igranje tuđim novcem, jedan opasni gangster, Miller bi s Tiffany planirao sretnu budućnost, a ona bi pak Vernona. Ili ipak nije sve onako kako se čini?