Priča o Veronici Guerin - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Priča o Veronici Guerin

Priča o Veronici Guerin

Veronica Guerin (2003.)

Buena Vista International / Continental film

98' drama, triler

Režija:           Joel Schumacher

Uloge: Cate Blanchett, Gerard McSorley, Ciarán Hinds, Brenda Fricker, Don Wycherley

Scenario:        Carol Doyle

Producent/i:   Chad Oman, Mike Stenson

Linkovi: imdb

Priča o Veronici Guerin

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.60
10
0.00

kitty_kat 21.08.2005 Ocjena recenzije : 2.5

palac gore!

ne znam za druge (a niti me ne zanima toliko) meni je ovaj film fantastičan i toliko me dirnuo da je to neopisivo.. tako jedna snažna žena pokrenula je tako jednu važnu stvar... e pa jedino mi je žao što je film tužno završio.. cijeli paketić maramica je "otišao"

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

matha 31.03.2005 Ocjena recenzije : 5.0

da da da

Sjajna kao vilenjakinja, i sad sam pročitala - ukradena joj uloga u "Hanibalu". Protiv drugog nemam ništa jer je Julijana fantastična, ali koja je bolja za ulogu je teško pitanje i nije mu mjesto ovdje.
Ovakav film se može samo poželjeti! "Veronica Guerin" je priča koja je istinita i prisutna i zato me jako privukla. Moram priznati da sam na početku (nakon one scene gdje vozi iz sudnice i prije nesreće na raskrižju) mislila da će sletiti u prvi kanal, a ne da će ju napasti neki frajeri na motoru. No, napali su je i priča ide malo ranije, oko 2 godine prije, prikazuje nam suvremenu ženu koja voli istinu i pravdu, njuškati i koja se ne boji. Možda u jednom trenutku povraća jer ju je strah svega i sebe same, ali mislim da se takva osoba nikad zapravo ne boji - taj je trenutak više bio svojevrsna zbunjenost jer nije znala kako bi dalje. No, neću previše psihoanalizirati.
Cate je odlična i film je pun pogodak! Napet i živopisan, predlažem ga svima!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: