Opasne djevojke - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Opasne djevojke

Opasne djevojke

Mean Girls (2004.)

Paramount Pictures / Blitz film i video

97' komedija, romansa

Režija:           Mark S. Waters

Uloge: Lindsay Lohan, Lacey Chabert, Rachel McAdams, Lizzy Caplan, Tim Meadows

Scenario:        Tina Fey

Producent/i:   Lorne Michaels, Louise Rosner

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Opasne djevojke

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.43
58
0.00

Film se bavi zamkom u kojoj se svaki prosječni tinejdžer može naći – da li je važnije biti omiljen ili je važnije sve ostalo.

Scenaristica filma, Tina Fey, inspirirana vlastitim doživljajima, iskustvima tinejdžera koje je intervjuirala, knjigom i programom Rosalind Wiseman koji potiče adolescente na spriječavanje nasilja, napisala je zabavan i poučan scenarij u kojem su glavne teme popularnost, nepopularnost, prijateljstvo, moda i škola.

Petnaestogodišnja Cady Heron (Lindsay Lohan) dolazi u novu srednju školu North Shore nakon djetinjstva provedenog u Africi i odmah se nađe na meti proračunate i omiljene grupice koju predvodi hladna, ali lijepa Regina George (Rachel McAdams).

Cadyin problem nije samo to što je nova i drugačija te ne kuži sva pravila igre, već i što se druži s Regininim bivšim dečkom Aaronom Samuelsom (Jonathan Bennett). Aron je, naravno, savršen primjerak jednog adolescenta – najveći frajer, cool, dobar učenik, dobar sportaš i ne bi ni mrava zgazio, pa kao takav postaje Cadyna prva ljubav. 

Tu su i Janis (Lizzy Caplan) i Damiana (Daniel Franzese), inteligentne umjetničke dušice koje osim što u Cady vide srodnu dušu, pa joj pokušavaju pomoći, žele vidjeti poraženu Reginu. One se trude preživjeti srednju školu bez da im itko povrijedi osjećaje, što se može smatrati pravim postignućem.

S ozirom da je Regina najpopularnija plavušica duge kose koju navodno svi obožavaju, ali bi joj najradije spičili prst u oko prvom prilikom, uskoro cijela škola biva uvučena u borbu između popularnih i nepopularnih i pretvara se u prvoklasni festival zloće i opasnosti.  A koliko djevojke mogu biti okrutne i opasne, pogledajte sami.