Veličanstvena avantura Mortadela i Filemona - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Veličanstvena avantura Mortadela i Filemona

Veličanstvena avantura Mortadela i Filemona

La gran aventura de Mortadelo y Filemón (2003.)

Warner Sogefilms A.I.E. / UCD

102' akcija, avantura, komedija

Režija:           Javier Fesser

Uloge: Benito Pocino, Pepe Viyuela, Dominique Pinon, Paco Sagarzazu, María Isbert

Scenario:        Javier Fesser, Guillermo Fesser

Producent/i:   Luis Manso

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Veličanstvena avantura Mortadela i Filemona

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.67
3
0.00

Komedija na španolski način. Publika ga obožava (drugi najgledaniji domaći film), kritika mrzi. U igri su profesor, ukradeni izum, zločesti tiranin i dva munjena agenta.

DDT je opasni izum profesora Bacteria koji je upravo ukraden iz stožera obavještajne službe TIA-e. Domogao ga se opasni, niski diktator Tiranije i želi ga iskoristiti za postizanje svojih prljavih poslova.

Glavni obaještajac TIA-e zna da ako izum želi natrag, nikako slučaj ne smije prepustiti u ruke svojih agenata Mortadela i Filemona te angažira lukavog i pokvarenog detektiva Freddyja Mazasa.

Kada to dozna glavni agentski dvojac, odlučuju se na vlastitu istragu, makar to bilo pogubno za cijelo čovječanstvo. Kada se dozna da opasni Freddy Mazas radi i za diktatora Tiranije nastaje totalni nered.

Koliko god vam sinopsis izgledao već viđen i prejednostavan, u pravu ste, ali kvaka filma je u apsolutno cirkuskoj kostimografiji, presmiješnim likovima (pogledaj sekciju s fotografijama). Još kad se sjetim da je španjolska produkcija... njihov pojam 'previše' ima potpuno drugo značenje.