Ljudska priroda - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ljudska priroda

Ljudska priroda

Human Nature (2001.)

Le Studio Canal+ / Blitz film i video

96' komedija

Režija:           Michel Gondry

Uloge: Patricia Arquette, Tim Robbins, Rhys Ifans, Miranda Otto, Ken Magee

Scenario:        Charlie Kaufman

Producent/i:   Charlie Kaufman, Spike Jonze

Linkovi: imdb

Ljudska priroda

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.70
10
0.00

Nakon uspješnice 'Biti John Malkovich' Charlie Kaufman potpisuje scenarij još jedne neobične komedije. Režije se prihvatio francuski kužer Michael Gondry.

Film započinje romansom dvoje krajnje neobičnih likova, koji su, svaki na svoj način, usko povezani sa prirodom. Lila Jute (Patricia Arquette), inače dlakavija od većine muškaraca, bavi se pisanjem o prirodi. Ona upoznaje opsesivnog, pomalo neurotičnog znanstvenika Nathana Brofmana (Tim Robbins) koji nastoji miševe naučiti kako da se ponašaju za stolom?!

Par dolazi u kontakt sa još jednim neobičnim likom, mladićem (Rhys Ifans) koji živi poput majmuna, u šumi, te ga odlučuju vratiti u grad, među ljude. Nathanova atraktivna asistentica Gabrielle (Miranda Otto) mladiću je nadjenula ime Puff.

Puff polako uči jezik, nešto o kulturi i civilizaciji, sve pod vodstvom neumornog Nathana. U međuvremenu, Nathan se sve više interesira za privlačnu Gabrielle. Četverokut neobičnih ljudi, svaki sa svojim, ljudskim potrebama, naći će se u situaciji koja zahtjeva drastične mjere.