50 prvih poljubaca - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      50 prvih poljubaca

50 prvih poljubaca

50 First Dates (2004.)

Columbia Pictures i Flower Films / Blitz film i video

99' komedija, romansa

Režija:           Peter Segal

Uloge: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider, Sean Astin, Lusia Strus, Dan Aykroyd

Scenario:        George Wing

Producent/i:   Scott Bankston, Allen Covert, Michael Ewing, Jay Roach, Adam Sandler

Linkovi: službeni site 
trailer
imdb

50 prvih poljubaca

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.08
76
0.00

Zakleti neženja Adam Sandler pred pravim je izazovom, treba osvajati Drew Barrymore dan za danom, za danom u romantičnoj komediji koja se poigrava idejom gubitka pamćenja.

Henry Roth (Adam Sandler) dane provodi radeći kao pomorski veterinar u Havajskom akvariju, družeći se sa svojim blesastim prijateljem Ulom (Rob Schneider) i uživajući u kratkotrajnim vezicama s turistkinjama. Jednoga dana upoznaje Lucy (Drew Barrymore) koja pati od poremećaja dugoročnog pamćenja.

Naime, nakon što je stradala u automobilskoj nesreći, Lucy se svakog dana budi ne sjećajući se ničeg što se dogodilo nakon nesreće. Sve od prethodnog dana, nakon sna zaboravi. Savršena ženska za Henryja - ne može se obvezati, a čak i da joj slomi srce, ona se toga drugi dan neće sjećati. Ali Henry nije računao da će se zaljubiti. Djevojka koja se ne može sjetiti, ona je koju on ne može zaboraviti.

Film je, navodno, poslastica za fanove Adama Sandlera ('50 prvih poljubaca' je i rađen za njega) - malo romantike i puno djetinjeg humora. Nakon što ga je P.T. Anderson odveo malo dublje filmom 'Punch-Drunk Love' (2002), Sandler se ovim filmom vraća komedijicama. Film je u ideji mješanac 'Mementa' i genijalnog 'Groundhog Daya'. Gubitak pamćenja je izgleda u modi i to u svim žanrovima, a pogotovo u romantičnim komedijama (dugoočekivani 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind', te francuski film 'Novo').

Nakon hita 'The Wedding Singer' iz 1998., '50 prvih poljubaca' drugi je zajednički film Barrymoreove i Sandlera. Ali Barrymore nije bila prvi izbor za ulogu. Lik Lucy je u početku, još 2001., trebala igrati Cameron Diaz, a nakon nje i Julia Roberts. Uz glavne glumce, u filmu glume i Adamov prijatelj sa 'Saturday Night Live' showa - Rob Schneider, te veteran komedije kojeg je također proslavio 'SNL' - Dan Aykroyd kao Lucyn doktor.