Zaštitnik - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Zaštitnik

Zaštitnik

Bulletproof Monk (2003.)

MGM / Blitz film i video

104 min. akcija, avantura, ZF

Režija:           Paul Hunter

Uloge: Chow Yun-Fat, Seann William Scott, Jaime King, Karel Roden

Scenario:        Ethan Reiff, Cyrus Voris

Producent/i:   John Woo, Terence Chang, Charles Rowen, Douglas Segal

Linkovi: imdb

Zaštitnik

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.86
7
0.00

DragonRage 23.08.2005 Ocjena recenzije : 0.0

Stifler in action

Ovo je još jedan od mnogobrojnih filmova koji su nastali prema stripu,ali ovoga puta se ne radi o ekranizaciji nekog poznatog strip junaka poput Hulka,Spidermana,Deredevila,Punishera i sl,ne ovdje je riječ o relativno za nas nepoznatom underground stripu "Bulletproof Monk" autora Bretta Lewisa i R.J.Jamesa.
No nažalost,kao i večina strip ekranizacija ni ova se nemože pohvaliti nekom kvalitetom,naime unatoč relativno zanimljivoj priči o neprobojnom redovniku koji mora čuvati stari zapis od strane zla i nači svog nasljednika te zanimljivoj glumačkoj ekipikoju čine karizmatični Chow Yun Fat i zabavni Seann William Scott,film je pod redateljskom palicom debitanta Paula Huntera inače redatelja video spotova,što je nažalost vidljivo i u ovom filmu,sveden na još jedan mix filmova poput Matrixa,Tigra i Zmaja,prepun tučnjava i bulletime efekata u kojima glavni junaci lete i izbjegavaju metke.
Kao što rekoh,zanimljiva priča ali sam scenarij i nije baš najbolji,pun je klišeja i pretjerane filozofije,cijelu stvar zapravo izvlače več spomenuti gl. glumci,a uz njih tu su još Jaime King i Mako-Akiro The Wizard iz Conana.
Jedan od producenata filma je i Fatov dugogodišnji prijatelj John Woo,ovaj potez mu se baš i nije isplatio,naime buđet filma je bio 52 mil. a zarada 23 mil. a isto bi se moglo reči i u slučaju Chow Yun-Fata kojem bi bilo bolje da bira pametnije uloge,jer čovjek ima veliku karizmu i potencijala,šteta što je odbio ulogu Morphiusa u Matrixu.Svoju najbolju Hollywoodsku ulogu je ostvario u Potkupljivaču.Ovo mu je zadnji film koji je snimio,no trenutačno snima Pirate s Kariba 3 a on i Woo če surađivati na Video igri Stranglehold koja če zapravo biti bazirana Fatovom liku Inspector Tequila iz Hard Boileda.Dakle ipak se čini da bolji dani za njega dolaze,pa čemo vidjeti šta će biti.
Zaštitnik če vjerovatno ispuniti sva očekivanja ljubiteljima neobavezne akcije,obožavateljima Seann William Scotta i njegovog ludiranja,no ostali če biti vidno razočarani.
Samo zbog Fata.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: