Deadpool - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Deadpool

Deadpool

Deadpool (2016.)

Blitz film i video

106' akcija, ZF, triler, parodija, crna komedija

Režija:           Tim Miller

Uloge: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Gina Carano, Andre Tricoteux, T.J. Miller, Ed Skrein, Stefan Kapičić, Brianna Hildebrand, Leslie Uggams

Scenario:        Rhett Reese, Paul Wernick

Producent/i:   Simon Kinberg, Ryan Reynolds, Lauren Shuler Donner

Zemlja:          SAD

Linkovi:

Imdb, Službena stranica,

Deadpool

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.33
3
0.00

Urnebesna akcijska komedija o superjunaku koji je super, ali nije junak - a najviše voli obraćati se publici i sprdati se sa superjunacima.

Film 'Deadpool' temeljen je na priči o najneobičnijem antijunaku Marvel Comicsa. 'Deadpool' je priča o životu bivšeg operativca i specijalca koji je postao plaćenik Wade Wilson, a nakon što je podvrgnut opasnom eksperimentu koji mu je dao moć ubrzanog zacjeljivanja postaje poznat kao Deadpool. Naoružan novostečenim moćima i mračnim, uvrnutim smislom za humor, Deadpool kreće u lov na čovjeka koji ga je zamalo uništio.

Glavnu ulogu ima Ryan Reynolds, koji je i producent, a tu je legenda Marvel Comicsa Stan Lee kao izvršni producent, koji ujedno ima i zabavnu cameo ulogu. Kao i u stripovskom predlošku, i u filmu Deadpool stalno nešto komentira i ispunjava tišinu totalno ludim dosjetkama, te će se film sigurno svidjeti i ljubiteljima komedije. Treba napomenuti da jednu od uloga ima i zvijezda borilačkih sportova Gina Carano, a junaku Colossusu glas posuđuje srpski glumac Stefan Kapičić.


'Deadpool', trailer.

Riječ je o urnebesno zabavnoj akcijskoj komediji koja će se sigurno svidjeti tinejdžerima željnim krvave akcije, vulgarnog humora i lascivne romanse.
Film se odlikuje i brojnim metafilmskim dosjetkama, te se autoironični antijunak stalno obraća publici i sprda sa filmovima Ryana Reynoldsa, X-Menima i ostalim junacima iz svijeta Marvela. Iako film nepotrebno bježi od eksplicitne golotinje glavne glumice Morene Baccarin, 'Deadpool' je prepun vulgarnih dijaloga i krvavih obračuna, a koketira i s hororom, pa se ne preporučuje maloj djeci.

Kreativni marketing filma prepun je ideja za promociju filma, pa se dosjetke Deadpoola mogu čitati i na stranicama Imdb-a. Osim očekivane navale publike, Deadpool može računati i na podršku kritičara kojima se očito sviđa kinetička režija animatora Tima Millera te duhoviti scenarij za koji su zaslužni autori 'Zombielanda' Rhett Reese i Paul Wernick. Chris Stuckmann dao je filmu najvišu moguću ocjenu (A+ iliti 5+) i oduševljen je brzim ritmom filma u kojem 'nema dosadnih scena'. Jedan od kritičara napisao je 'ako te ne osvoji najavna špica, u krivom si filmu', a tim povodom treba upozoriti gledatelje da film nikad ne prestaje sa zezancijom - ima dobrih fora i za vrijeme i nakon odjavne špice!

Siniša Paić