Scooby-Doo 2 - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Scooby-Doo 2

Scooby-Doo 2

Scooby Doo 2: Monsters Unleashed (2004.)

Warner Bros. / ISSA film i video

93' avantura, komedija, fantastika

Režija:           Raja Gosnell

Uloge: Matthew Lillard, Sarah Michelle Gellar, Linda Cardellini, Freddie Prinze Jr, Alicia Silverstone

Scenario:        James Gunn

Producent/i:   Charles Roven, Richard Suckle

Linkovi:

službeni site
trailer
imdb

Scooby-Doo 2

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.05
21
0.00

Najveći negativci ovog animiranog klasika udružili su se u drugoj zastrašujuće-zabavnoj filmskoj vožnji koju predvode 'detektivi' Fred, Daphne, Velma, Shaggy i Scooby-Doo.

Istjerivači duhova poznati kao Mistery Inc. grupa - Fred (Freddie Prinz, Jr.), Daphne (Sarah Michelle Geller), Velma (Linda Cardellini), Shaggy (Matthew Lillard) i Scooby-Doo (kompjuterski generiran pas + glas Neila Flanninga), odlaze u Coolsonian muzej na svečano otvaranje izložbe posvećene njihovim avanturama.

Večeru prekida neugodno otkriće da je ono što je trebala biti replika Duha Pterodaktila zapravo pravi duh. Uskoro iz muzeja nestaju svi kostimi, a članovi Mistery Inc.a osjećaju se odgovornima za incident. Cijelu situaciju ne olakšava im TV reporterka (Alicia Silverstone) odlučna da raskrinka mit o misterioznoj detektivskoj agenciji.

Trebat će im sva njihova hrabrost da unište duhove i otkriju čovjeka koji je organizirao krađu i planira pomoću čudovišta preuzeti kontrolu nad gradom. Je li to Old Man Wickles (Peter Boyle), njegov zatvorski prijatelj Jacobo (Tim Blake Nelson) ili sam muzejski kurator Patrick (Seth Green)?

Na svom novom zadatku, junaci će se susresti s kultnim čudovištima iz crtane Scooby-Doo serije kao što su Captain Cutler, The Creeper ili Duh 10000 Volti. Prije dvije godine Warner Bros. odlučio je adaptirati animiranu klasik seriju Hanna-Barbere 'Scooby-Doo'. Više od 400 milijuna dolara zarade bilo je dovoljno da film dobije nastavak.

Dok se prvi dio temeljio na ponovnom ujedinjenju detektivskog tima, drugi nastavak šalje čvrstu i životnu poruku da čovjek bude onakav kakav jest, poseban na svoj individualan način. Novi film mnogi opisuju kao mnogo konzistentniji od prethodnika kojem su za najveću manu uzeli stalnu promjenu gledišta na prikaz radnje. Čas su ga prilagođavali djeci, kojima je ponajprije i namijenjen, a čas, kroz samoironiziranje, i nešto odraslijoj publici.

Drugi dio vrvi referencama na originalnu animiranu seriju tako da će vjerojatno biti najzanimljiviji dobrim poznavateljima 'Scooby-Doo' crtića. Već je i vrapcima poznato da glavne likove Freda i Daphne glume bračni par Prinze-Geller koji ističu da su uživali na 'zabavnom i iznimno napornom' snimanju, ali da isto tako ne bi htjeli zajedno glumiti u nekoj ozbiljnoj drami. Razumljivo, nakon 'širom zatvorenih očiju' Cruise-Kidmanove, rijetko kojem glumačko-životnom paru to više pada na pamet.

Hvaljenu ulogu ponovno ostvaruje talentirani i otkačeni Matthew Lillard ('Vrisak', 'Ona je sve to') koji savršeno 'skida' glavni lik, poznatog Shaggija. Stalnoj su se postavi pridružili i Alicia Silverstone te Buffin bivši serijski kolega, Seth 'Oz' Green u ulozi freeky muzejskog kustosa. Scenarij za film napisao je James Gunn, scenarist još jednog 'friškog' filma - 'Zore živih mrtvaca', a režije se ponovno prihvatio Raja Gosnell poznat po filmovima kao 'Nikad se nisam poljubila', 'Kuća debele mame' te 'Sam u kući 3'.

WB je nedavno objavio da je u pripremi i treći filmski nastavak koji bi se u kinima trebao naći u ljeto 2006. I jedno upozorenje: roditelji, napomenite djeci da ne isprobavaju doma štoseve viđene u filmu, uključujući uštrcavanje šlaga direktno u usta. Lol.