Hobit: Smaugova pustoš  - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hobit: Smaugova pustoš

Hobit: Smaugova pustoš

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013.)

New Line Cinema, MGM, WingNut Films

161' avantura, drama, fantastika, spektakl, epski

Režija:           Peter Jackson

Uloge: Martin Freeman, Ian McKellen, Andy Serkis, Richard Armitage, Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Cate Blanchett, Lee Pace, Luke Evans, Ken Stott, James Nesbitt, Orlando Bloom, John Bell, Manu Bennett, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Lawrence Makoare, Sylvester McCoy, Graham McTavish, Dean O’Gorman, Mikael Persbrandt, Aidan Turner

Scenario:        Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro prema predlošku J.R.R. Tolkiena

Producent/i:   Peter Jackson, Carolynne Cunningham, Zane Weiner, Fran Walsh

Zemlja:          SAD, Novi Zeland

Linkovi:

službena stranica, Imdb,

Hobit: Smaugova pustoš

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.43
7
0.00

Drugi dio filmskog 'Hobita' nastavlja pratiti avanture Bilba Bagginsa u epskoj misiji ponovnog osvajanja Pustogore i vraćanja izgubljenog kraljevstva Erebora.

Kao mladi princ patuljaka, Thorin Hrastoštit svjedočio je Smaugovom opustošenju Erebora tijekom kojeg je izgubio svoju obitelj, status i budućnost. Ali, nakon desetljeća u izbjeglištvu, Thorinova strasna želja vratiti izgubljeno Kraljevstvo ponovno se probudila. Njegova sudbina odvela ga je na istok, na put prema Pustogori u društvu 12 patuljaka i 'lopova' u liku hobita Bilba Bagginsa. Družinu predvodi mudar čarobnjak Gandalf Sivi. U prvom filmu trilogije pratili smo Družinu od početka putovanja kroz Mrkodol do borbe u tunelima Goblina ispod Maglenoga gorja. Na početku drugog filma Gandalf, Bilbo, Thorin i ostatak Družine su isprebijani i izmoreni...ali ne i slomljeni.

Nakon što uspijevaju preživjeti početak neočekivanog putovanja, članovi Družine nastavljaju prema istoku, a na putu će sresti Mjenjolika Beorna i Velike paukove u zloglasnoj i opasnoj šumi Mrkodol. Nakon što pobjegnu Šumskim vilenjacima, hrabri junaci kreću prema Jezergradu i naposljetku stižu do Pustogore, gdje će se suočiti s najvećom opasnošću, bićem strašnijem od bilo kojeg živućeg stvora – zmajem Smaugom.

Pod redateljskom palicom Petera Jacksona 'Hobit: Smaugova pustoš' sniman je u 3D tehnici, u novom formatu od 48 sličica u sekundi, a u odabranim kinima prikazivat će se u HFR 3D formatu, dok će se u ostalim kinima prikazivati u formatima 2D i 3D te u tehnici IMAX.

Kao drugi dio trilogije, 'Hobit: Smaugova pustoš' je puno dinamičniji film od prvog nastavka, pun akcije, čak i romantike, a vrvi napetim i jezovitim scenama zbog kojih graniči s hororom. Preporučuje se za gledanje u posebnim formatima, jer Peter Jackson zna napraviti vizualno raskošan i pametan spektakl.

s.p.