Hobit: Smaugova pustoš  - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Hobit: Smaugova pustoš

Hobit: Smaugova pustoš

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013.)

New Line Cinema, MGM, WingNut Films

161' avantura, drama, fantastika, spektakl, epski

Režija:           Peter Jackson

Uloge: Martin Freeman, Ian McKellen, Andy Serkis, Richard Armitage, Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Cate Blanchett, Lee Pace, Luke Evans, Ken Stott, James Nesbitt, Orlando Bloom, John Bell, Manu Bennett, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Lawrence Makoare, Sylvester McCoy, Graham McTavish, Dean O’Gorman, Mikael Persbrandt, Aidan Turner

Scenario:        Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro prema predlošku J.R.R. Tolkiena

Producent/i:   Peter Jackson, Carolynne Cunningham, Zane Weiner, Fran Walsh

Zemlja:          SAD, Novi Zeland

Linkovi:

službena stranica, Imdb,

Hobit: Smaugova pustoš

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.43
7
0.00

345 01.01.2014 Ocjena recenzije : 2.0

hobbit: smaugova pustoš

Drugi dio hobbita je famozan, odličan i pravi film ako želite otići u svijet mašte. Scena bijega u bačvama je odlična, Sauron i Gandalf imaju mali okršaj, a scena sa zmajem je superuzbudljiva, naručito glas zmaja koji je u nekim situacijama pomalo i strašan. Sve u svemu odličan drugi dio, a s obzirom kako je završio čeka nas uzbudljivi terći dio koji će od prve do zadnje minute pružiti fantastični filmski doživljaj.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 31.12.2013 Ocjena recenzije : 3.0

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Hollywood ne propušta priliku za zaradu, pa je moguće Tolkienovu knjigu 'The Hobbit' od 300 stranica, ekranizirati u čak tri filma s trajanjem dužim od 160 minuta po filmu. To nije dobra vijest za kvalitetu samih filmova, no za involvirane aktere to u ovom slučaju znači samo podebljanje novčanih računa.
Drugi dio trilogije, nazvan 'The Hobbit: The Desolation of Smaug' svakako je napredak u odnosu na prvi dio; bolje je povezana priča, vrijeme brzo prolazi, no unatoč tome ovaj film opet posjeduje niz mana.. Jedna od njih je ubacivanje ljubavne priče, točnije trokuta između patuljka Kilija i vilenjakinje Tauriel te 'povratnika' Legolasa. Taj dio je jako loš, neuvjerljiv, nepotreban i služi samo kao popunjavanje praznina, te između ostalog za korištenje vilenjaka u borbama koji su svakako vizualno impresivniji od recimo patuljaka. Više se od Thorina ne pokušava stvoriti Aragorna, jer je to mjesto sada rezervirano za čovjeka imenom Bard. Pametnim scenarijem u trećem dijelu moguće je nešto slično postići, iako mislim da će konačni dio Hobbit trilogije biti najgori; čisto zbog očekivanih specijalnih efekata koji će nastaviti priču sa Smaugom i samog završetka trilogije koji će nesumnjivo biti sladunjav.
No, da se vratim na ovaj dio i njegove dobre strane. Prikaz Smauga je dobar, Cumberbatchov glas savršeno paše, kao i obično McKellen kao Gandalf uzima najveće pohvale, no mislim da nije dovoljno pohvaljen casting u ulozi Bilba gdje Freeman još jednom uvjerljivo, zanimljivo, pa čak i u nekim dijelovima komično igra svoj lik. Vrlo dobro i nenametljivo odglumljena uloga. Također treba pohvaliti mračnije dijelove u kojima se spominje Sauron; to je puno bolje napravljeno od npr. luckastih scena patuljaka u bačvama koje nosi rijeka.
Opet se Jacksonu može prigovoriti neujednačenost radnje i nemogućnost da bolje izbalansira radnju. Opet postoji previše preznog hoda, previše nepotrebnih scena i sporednih priča unutar priče, da ne spominjem ubacivanja likova u film koji inače ne postoje u knjizi; no svejedno stojim pri tome kako je ovo napredak u odnosu na prvi dio jer ovaj film posjeduje i određenu dinamiku i zanimljivost unutar radnje, te bi vrlo lako mogao biti najbolji u Hobit trilogiji; no pričekajmo 2014. koja je na vratima kada ćemo dobiti odgovor na to pitanje. 4/5

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: