Jasmine French - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Jasmine French

Jasmine French

Blue Jasmine (2013.)

Perdido Productions

98' drama, romansa, crna komedija

Režija:           Woody Allen

Uloge: Cate Blanchett, Peter Sarsgaard, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Bobby Cannavale, Andrew Dice Clay, Louis C.K.

Scenario:        Woody Allen

Producent/i:   Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica, Imdb

Jasmine French

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.50
2
0.00

Mali Jebač 27.02.2014 Ocjena recenzije : 0.0

Fantastično!!

Nisam fanatični obožavatelj opusa Woodya Allena, ali moram priznati da je ovdje napravio jedno od svojih najboljih djela.Mislim da će Cate Blanchett osvojiti Oskara u nedjelju. Ja sam samo gledatelj, ali to je mišljenje i svih američkih kritičara koji nešto znače. Ono što me najviše začudilo je što je film tako dobar iako u njemu glumi Alec Baldwin. Priča je to o ženi koja doživi živčani slom nakon što joj muž završi u zatvoru. Muž joj je sumnjivi i nepošteni burzovni mešetar i preljubnik, koji na kraju u zatvoru počini samoubojstvo. Posinak joj ima vlastitih demona, naročito ovisnost o drogi, s koje ga skida njegova žena. Nju vrlo hladno dočekuje, kada ga konačno pronađe.Prezire je i odbacuje, jer je ona prijavila njegovog oca.Jeanette, kako joj je pravo ime ima sestru koja je razvedena i ima dvoje djece.Sally Hawkins briljira u toj ulozi.

Priča se odvija u sadašnjosti, ali je prekidana flashbackovima, dok je Jasminin muž Hal još živ.Film obiluje i specifičnim gorkim humorom.Preporučam pogledati zbog Cate!!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

BigLebowski 17.02.2014 Ocjena recenzije : 0.0

Sally Hawkins

Zaboravio sam i napomenuti - mnogima nije jasno po čemu je to Sally Hawkins zaslužila nominaciju za najbolju sporednu ulogu - ali svakako jeste. Britanska glumica (Happy Go Lucky) je unijela lagani dašak humora u film, besprijekorno je odradila svoju ulogu šašave i nesigurne Jasminine sestre.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

BigLebowski 17.02.2014 Ocjena recenzije : 0.0

4.2/5

Jasmine doživi emocionalni šok i seli se iz New Yorka u San Francisco svojoj sestri i njenoj djeci.
Jasmine je pomalo sretna ali uglavnom je nesretna i tužna, depresivna i ovisna o antidepresivima. Sve to lijepo zalije alkoholom.
Woody Allen nije razočarao režijom - majstorski, uredno kadrirana. Samo jedna zamjerka - navikao sam da on inače od svojih filmova uz zanimljivu priču radi i razglednicu nekog grada, primjerice remek djelo ''Manhattan''. Nije se baš potrudio oko San Francisca.
Ozbiljna, na momente lepršava drama s VRHUNSKOM Cate Blanchett. Uvjeren sam da joj slijedi Oscar jer stvarno nemam riječi za njenu interpretaciju.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

tuzan 13.01.2014 Ocjena recenzije : 4.0

Evo Oscara....

W. Allen opet jednostavan, opet genijalan......Film preporučam zato što C. Blanchete igra ulogu života! Oscar je na vidiku.....

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: