Elysium - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Elysium

Elysium

Elysium (2013.)

Sony Pictures

109' akcija, drama, ZF, triler

Režija:           Neill Blomkamp

Uloge: Matt Damon, Jodie Foster, Sharlto Copley, Alice Braga, Diego Luna, Wagner Moura, William Fichtner, Brandon Auret, Josh Blacker, Emma Tremblay, Jose Pablo Cantillo, Maxwell Perry Cotton

Scenario:        Neill Blomkamp

Producent/i:   Simon Kinberg

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službena stranica, Facebook, Imdb

Elysium

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.83
12
0.00

SF Neilla Blomkampa. 2159. godine postoje dvije klase - bogati, koji žive na svemirskoj postaji Elysium, i oni ostali, koji žive na prenaseljenoj, uništenoj Zemlji.

Godine 2159. postoje dvije vrste ljudi: oni vrlo bogati koji žive na izgrađenoj svemirskoj postaji imena Elysium te ostali koji žive na prenapučenoj, gotovo uništenoj Zemlji. Stanovnici Zemlje očajni su i žele pobjeći od kriminala i siromaštva te im je nužno potrebna vrhunska medicinska skrb koja je dostupna samo na Elysiumu...
Ali, određeni stanovnici Elysiuma ne prežu ni pred čim kako bi iznudili donošenje antiimigrantskih zakona i sačuvali svoj luksuzni način života. Jedini čovjek koji može donijeti ravnotežu između ova dva potpuno različita svijeta je Max (Matt Damon), obični građanin u očajničkoj potrebi da dođe do Elysiuma. 
Dok mu život visi o koncu, on nevoljko prihvaća opasnu misiju koja će ga uvesti u direktni sukob sa moćnom Delacourt iz Elysiuma (Jodie Foster) i njezinim opasnim snagama...Ali, ako uspije, neće spasiti samo svoj život, već i živote milijuna ljudi na Zemlji.

s.p.