Posljednja bitka - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Posljednja bitka

Posljednja bitka

The Last Stand (2013.)

Lionsgate

107 minuta akcija, krimi, triler

Režija:           Jee-woon Kim

Uloge: Arnold Schwarzenegger, Genesis Rodriguez, Rodrigo Santoro, Forest Whitaker, Jaimie Alexander

Scenario:        Andrew Knauer

Producent/i:   Lorenzo di Bonaventura

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Posljednja bitka

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.83
6
0.00

Akcijski triler o šerifu (Arnold Schwarzenegger) malog gradića na granici koji mora zaustaviti moćnog gangstera u bijegu iz zatvora.

Nakon neuspjele akcije u borbi protiv trgovaca drogom Ray Owens (Arnold Schwarzenegger), shrvan žaljenjem i osjećajem krivnje, napušta svoj policijski odjel u Los Angelesu i postaje šerif u pospanom gradiću Sommerton Junction na američkoj granici s Meksikom. Mir mjestašca bez zločina naglo narušava smioni i krvavi bijeg najtraženijeg i najopasnijeg narko bossa Gabriela Corteza (Eduardo Noriega).

Cortez uz pomoć krvoločne grupe plaćenika koju vodi brutalni Burrell (Peter Stormare) bježi s taocem prema granici u posebnoj Corvetti ZR1 koja dostiže brzinu do 400 km/h. Cortezov put vodi ga ravno kroz Summerton Junction, i to je posljednja šansa američkih snaga zakona i agenta Johna Bannistera (Forest Whitaker) da ga uhvate prije nego što zauvijek izmakne izvan njihovog dohvata.

Owens, koji se u početku dvoumi treba li se umiješati i kojeg podcjenjuju i otpišu jer smatraju kako njegove male policijske snage nisu dorasle zadatku, na kraju uspijeva ujediniti svoj tim i preuzeti stvar u svoje ruke, pripremajući teren za klasično suočavanje dobrih i loših momaka...

Film je dobio osrednje kritike i proglašen je formulaičnim akcijskim filmom koji će se svidjeti Schwarzeneggerovim obožavateljima koji su željni nezahtjevne zabave.

s.p.