Nemoguće - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Nemoguće

Nemoguće

Lo Imposible / The Impossible (2012.)

Summit Entertainment

114 minuta akcija, drama, triler

Režija:           Juan Antonio Bayona

Uloge: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin

Scenario:        Sergio G. Sánchez

Producent/i:   Belén Atienza, Álvaro Augustín, Ghislain Barrois

Zemlja:          Španjolska

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Nemoguće

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

4.43
21
0.00

lale22 04.06.2013 Ocjena recenzije : 0.0

odličan

nemam komentara gluma vrhunska svakako pogledati

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

markoboban 24.02.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Razdvojena porodica

Baziran na istinitoj priči, koju je María Belón pretočila u potresnu ispovest, pod naslovom 'Lo imposible', snimljen je film koji se bavi sudbinom jedne porodice.Sergio G. Sánchez je iskustva španske porodice zahvaćene prirodnom katastrofom na Tajlandu, adaptirao u scenario, dajući nam nezaboravnu filmsku priču, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.Kako je projekat napravljen kao čisto španska produkcija, logično je bilo angažovanje nekog filmadžije iz njihove kinematografije. Poverenje je dobio Juan Antonio Bayona ('The Orphanage' iz 2007.).Odobren je budžet od €30,000,000 a radi autentičnosti, setovi su odrađeni na Tajlandu i na nekoliko atraktivnih lokacija u Španiji (Alicante, Barcelona, Madrid).Maria (Naomi Watts) i Henry Bennett (Ewan McGregor) zajedno sa svoja tri sina, stižu u ekskluzivno letovalište na Tajlandu - Khao Lak.Hteli su samo malo uživanja i opuštanja tokom božićnih praznika. Međutim, prvo jutro nakon Božića, dogodio se cunami, stvorivši ogromne talase koji su odneli sve pred sobom. Odmah nakon katastrofe, preživeli pokušavaju da pronađu svoje najmilije.Maria, iako teško povređena, u društvu najstarijeg sina Lucasa (Tom Holland) kreće u očajničku potragu za suprugom i svoja dva sina...Drama prožeta jakim emocijama, uspeva da nas blizu 2 sata drži prikovane za stolicu, u iščekivanju raspleta sudbine svih članova jedne sasvim obične porodice.Odlična glumačka izdanja pružaju Naomi Watts i Ewan McGregor, ali veoma prijatno iznenađenje su nam priredili deca-glumci, posebno se to odnosi na talentovanog Hollanda. Sjajan rad kamere, uz korektno odrađene specijalne efekte, uspeva da ostavi utisak, kao i da postigne autentičnost velike prirodne katastrofe koja je odnela brojne živote.Normalno da nam film šalje i poruke, provlačeći kroz radnju motiv opstanka, jake želje za preživljavanjem i ponovnim okupljanjem porodice, uz isticanje nekih ljudskih vrlina, kao što su: hrabrost, saosećanje prema ljudskoj patnji, solidarnost i ljubav prema bližnjem svom.Vredi pohvaliti i dobar rad šminkera (toliko krvi, modrica, sve je to odlično 'namontirano'). Fernando Velázquez je autor prikladne muzike, koja takođe daje svoj doprinos u postizanju visoke dramaturgije.Film zaslužuje najvišu ocenu, jer vas jednostavno osvaja, dira vas pravo u srce i oplemenjuje vašu dušu.Gledanje ovog filma jeste nezaboravno iskustvo s jedne strane, a s druge predstavlja pravi užitak za sve filmofile, bez obzira na afinitet prema određenom filmskom žanru.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

layos 12.02.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Iznenađenje

Film koji me je potpuno iznenadio.Pozitivno.Nisam ocekivao nista od njega ali sam ga pregledao zbog Naomi koja ne zna izabrati los film.Tako je bilo i sa ovim filmom.Iznenađujece dobar film sa lijepom glumom,malo drugacijom atmosferom kao i mjestom radnje filma.Topla preporuka.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

DMM82 03.02.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Osjećajno

Vrlo emotivan film, ima kadrova na koje se može pustiti suza posebno scena ispred bolnice kad se svi ponovno sretnu. Brutalno je jednostavan i zato imam dojam da nešto fali, ali zbog te jednostavnosti film je iskren i pokazuje pravu i istinsku borbu za život i za obitelj. Naomi Watts je savršeno odradila ulogu. Ocjena 4

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

andja_12 19.01.2013 Ocjena recenzije : 2.0

Malo ispod očekivanja

Ma ok je film, nije loš, ali nekako kao da mi nešto fali da bi doživljaj bio potpun. Iz poštovanja prema činjenici da se radi o istinitoj, vrlo potresnoj priči, nekako ne mogu loše ocijeniti film, a i sama sam zasuzila na nekoliko scena pa neka bude ocjena 4!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

djcvrle 07.01.2013 Ocjena recenzije : 1.0

jednostavno impossible ...

srca,jer film vjerno prikazuje dramu jedne obitelji baziranu po istinitoj priči!Obavezno pogledati!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

djcvrle 07.01.2013 Ocjena recenzije : 3.0

jednostavno impossible

Jedna od najboljih drama poslednjih godina!Odlična glumačka postava od već iskusnih Naomi Watts i Ewana McGregora do mlađih glumačkih nada.Tko bar malo ne zaplače uz film,nema

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

maxck 07.01.2013 Ocjena recenzije : 3.5

***

odličan film, jako emotivan film, suze mi tekle svako malo... naomi watts predobra...
..film godine

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: