Silent Hill: Otkrivenje 3D - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Silent Hill: Otkrivenje 3D

Silent Hill: Otkrivenje 3D

Silent Hill: Revelation 3D (2012.)

Open Road Films, Blitz film i video

94 minute horor, triler, misterija

Režija:           Michael J. Bassett

Uloge: Sean Bean, Radha Mitchell, Carrie-Anne Moss, Kit Harington

Scenario:        Michael J. Bassett

Producent/i:   Don Carmody, Samuel Hadida

Zemlja:          Francuska, SAD, Kanada

Linkovi:

Facebook, Imdb

Silent Hill: Otkrivenje 3D

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.40
10
0.00

markoboban 11.02.2013 Ocjena recenzije : 4.83

Stanari Silent Hilla

Michael J. Bassett ('Solomon Kane') prihvatio je nimalo lak zadatak.Kao kompletan autor (režija i scenario) potpisuje nastavak horora iz 2006. godine, koji je sasvim dobro prošao kod kritike i publike.Naravno i ovde se priča zasniva na popularnoj video igrici.Sa budžetom od $20,000,000 jasno je bilo da ova američko-francusko-kanadska koprodukcija teško da može da ponovi uspeh prvenca.Glavni adut filma jeste upotreba CGI efekata i maštovito dizajnirani likovi demona iz jezivog Silent Hilla.Veza između prvenca i nastavka napravljena je u formi flešbekova, što je sasvim prikladno, ali istini za volju ne izgleda preterano uverljivo (promena identiteta oca i čerke).Kada se radnja dovoljno razvije, prosečan gledalac shvata da je scenario nategnut, pun rupa i brojnih nelogičnosti.No, namera je bila da se snime vizuelno spektakularne scene u kojima gledamo obračun Heather (Adelaide Clemens) s demonskim silama, nastanjenim u pustom gradiću.Stoga kao celina film teško da će vas impresionirati, ali zato ima nekoliko dobrih segmenata (da ne kažem momenata), koji ga uzdižu do nekakvog proseka u žanru horora.Diskutabilna gluma, što je i očekivano, ako imamo u vidu scenaristički koncept. Šteta što nije data veća minutaža Sean Beanu, u roli Harryja, oca glavne heroine, jer bi verovatno imali kakvu-takvu dramaturgiju. Zato su maske i kostimi baš onako cool, prikladni za mesto gde nas očekuju demoni koji ulivaju strah ljudskim bićima.Ljubitelji igrica ovo će sasvim sigurno da pogledaju, a za ostale i nisam nešto siguran.Pa stoga, ko voli nek' izvoli!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Spomenka04 25.11.2012 Ocjena recenzije : 2.5

katastrofa

žali bože para danih na ulaznicu. goreg filma ne pamtim kad sam pogledala

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

rbracano 22.11.2012 Ocjena recenzije : 2.5

Slabo

Moram priznat da sam više očekivao od filma tako da sam kino napustio pomalo razočaran .Film ispočetka dosta obećava ali tijekom filma i na kraju sve ode u ništa.Pramalo razrađena tema od koje ne dobijemo ništa zauzvrat.3D specijalni efekti odlični ali nekako je malo toga što te ovde može zaplašiti.Moja ocjena je dvojka!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

timetowear 03.11.2012 Ocjena recenzije : 2.5

That's it? -.-

Vrlo razočaran filmom, očekivao sam puno više. Na početku film obećava...iako radnja teče dosta sporo odjednom se toliko ubrza da ste vrlo brzo na kraju filma a niste ni svijesni :s Dobra priča vrlo loše razrađena, šteta jer ima potencijala!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: