Ukradena priča - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ukradena priča

Ukradena priča

The Words (2012.)

CBS Films

97 minuta drama, romansa

Režija:           Brian Klugman, Lee Sternthal

Uloge: Bradley Cooper, Dennis Quaid, Olivia Wilde

Scenario:        Brian Klugman, Lee Sternthal

Producent/i:   Michael Benaroya, Tatiana Kelly, Jim Young

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Ukradena priča

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
6
0.00

Mladi pisac Rory Jansen na vrhuncu svoje karijere i životnog uspjeha otkriva koliko skupo će ga koštati put koji je odabrao ne bi li ostvario svoje literarne ambicije.

Kad Rory Jansen objavi svoj prvi roman, to je onaj rijedak, jedinstveni događaj što literarni svijet i javnost obori s nogu. Prijatelji ga zdušno preporučuju, kritika diže u nebesa i jednostavno je posvuda - od književnih klubova, aviona do sveučilišnih kampusa. Svježinom glasa i mudrošću koja se čini nekako bezvremenskom, Rory postaje instant zvijezda na literarnom nebu. Karizmatičan, talentiran, inteligentan, čini se da mladi autor ima sve - divan život, krasnu suprugu, svijet mu je pod nogama - i sve to zbog njegovih riječi. Ali čije su to riječi? I na koncu, čija je priča? 
Na vrhuncu slave, tajanstveni starac dolazi Roryju i suoči ga s činjenicom da je zapravo on autor romana. Starac prebrojava prelijepe, ali tragične uspomene iz svoje mladosti u Parizu nakon Drugog svjetskog rata, na temelju kojih je roman i nastao. Vidjevši da je netko drugi platio cijenu za istinu i viziju priča, Rory preispituje svoju kreativnost, ambiciju i moralni izbor koji je učinio.

Z.M.