Ukradena priča - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Ukradena priča

Ukradena priča

The Words (2012.)

CBS Films

97 minuta drama, romansa

Režija:           Brian Klugman, Lee Sternthal

Uloge: Bradley Cooper, Dennis Quaid, Olivia Wilde

Scenario:        Brian Klugman, Lee Sternthal

Producent/i:   Michael Benaroya, Tatiana Kelly, Jim Young

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Ukradena priča

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.33
6
0.00

markoboban 21.05.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Roman

Dvojica saradnika, Brian Klugman & Lee Sternthal, zajednički potpisuju romantičnu dramu, prožetu elementima trilera, po scenariju koji su napisali još 1999. godine.Rory Jansen (Bradley Cooper) je u fokusu priče koja se bavi moralom, istinom, ambicijama u današnjem svetu, gde se priznaje samo uspeh.Mladić ima veliku želju da postane uspešan pisac.No kako je svaki početak težak, njegove mogućnosti i ambicije su u značajnom raskoraku, pa Rory počinje da sumnja u sebe.Iako ima podršku od šarmantne supruge Dore (Zoe Saldana), mladi čovek se našao u ćorsokaku, sve dok mu se lice sudbine ne nasmeši.Pronalazi stare skripte u poklonu koji mu je kupila supruga u jednoj pariskoj antikvarnici, tokom njihovog medenog meseca.Sve se menja, onda kada Rory ovaj originalni rukopis prekuca i objavi kao sopstveni književni prvenac. Njegova karijera kreće uzlaznom putanjom i izgleda da ga ništa ne može sprečiti da ostvari svoje snove.Sve dok mu u parku ne priđe oronuli starac (Jeremy Irons) i ispriča svoju životnu priču s tužnim krajem...Kompleksan film, koji pokreće polemike, zahvaljujući dovoljno provokativnom sadržaju.Dobar zaokret, negde na sredini filma, je odlično uklopljen u kontekst celokupne radnje. Utisak je da se Bradley Cooper dobro snašao u koži ambicioznog pisca, spremnog da se posluži i lažima, zarad lične promocije.Dobro je oslikao njegov karakter, ali je Jeremy Irons naprosto briljantan u roli starog čoveka, koga život nije mazio (njegovo pripovedanje o setnim uspomenama iz njegove mladosti je maestralno, jer kamera i naracija su savršeno uklopljeni u celinu).Dennis Quaid i Olivia Wilde, takođe su dali svoj doprinos gradeći likove uspešnog muškarca i mlade žene koja zna šta hoće i kako da dođe do toga.Ova univerzalna priča baca svetlo na današnje urbano društvo, gde imamo stalnu trku za brzom zaradom (uspeh preko noći), a većina se rukovodi motom:'da cilj opravdava korišćena sredstva'.Zbog toga je ovakva tematika prijemčiva ukusu većeg dela publike, a posebno ljubiteljima dramskog žanra. Ostavljena je mogućnost identifikacije s glavnim likom, ali i sa nekim od sporednih likova.A to je glavni adut ove inteligentno predstavljene drame.Veoma solidno pitko filmsko štivo, pa stoga preporučujem da ovo pogledate, jer zavređuje pažnju pasioniranih filmofila.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dalija N 18.01.2013 Ocjena recenzije : 3.0

skoro pa dobar

Sve do zadnjih 15 minuta, film mi je bio dobar. Baš, onako, neopterećeno sam uživala gledajući ovu pitku pričicu, patnje mladog neostvarenog autora, a pogotovo priču u priči o mladom paru nakon II. svjetskog rata.
Jeremy Irons poslovično dobar, malo bih mu još pojačala ulogu da se mene pitalo (a nije). Bradley ko Bradley, korektan... Kraj mi nekako nije sjeo, odgledala sam ga reda radi, usput, već se polako spremajući na spavanje.
Iritantni višak u filmu su Dennis Quaid i Trinaest, uopće ne vidim smisao te treće (ili prve) razine priče... (nije vam to Inception!), skoro sve dijelove s njima (dobro pa ih nema puno) sam preskočila, i sve je moglo biti rečeno i bez njih.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: