Resident Evil: Osveta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Resident Evil: Osveta

Resident Evil: Osveta

Resident Evil: Retribution 3D (2012.)

Sony Pictures, Blitz film i video

95' akcija, horor, ZF, triler

Režija:            Paul W.S.Anderson

Uloge: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Sienna Guillory, Kevin Durand, Johann Urb

Scenario:         Paul W.S.Anderson

Producent/i:   Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Don Carmody

Zemlja:          Njemačka, Kanada

Linkovi:

službene stranice, Facebook, Imdb

Resident Evil: Osveta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.90
10
0.00

markoboban 29.01.2013 Ocjena recenzije : 4.33

'Umbrella' korporacija: Počeci

'Resident Evil' franšiza nastavljena je novim, petim
nastavkom, koji logično, potpisuje provereni filmski radnik - Paul W.S. Anderson.Maksimalno koristeći sve prisutniju 3D tehnologiju, režiser je odlučio da nam donese još avantura, neustrašive Alice (Milla Jovovich).Sada nam je omogućio da zavirimo u njenu misterioznu prošlost.Publika tako dolazi do spoznaje o suštini nastanka, moćne korporacije 'Umbrella' i razotkrivanja odgovornih za izbijanje epidemije smrtonosnog T virusa.Sama priča se delimično oslanja na popularnu video igricu, 'Pritajeno zlo', mada su sada ubačeni i neki novi likovi čime su uslišene želje zagriženih, vernih fanova franšize (npr. Ada Wong koju je oživela na filmskom platnu Bingbing Li).Maštovito odrađena uvodna sekvenca, nastavlja se tačno tamo gde je završen 4. nastavak.Alice nastavlja bespoštednu borbu s hordama krvoločnih zombija.Ali sada je put navodi na teren neprijatelja, u tzv. sekvencama svetskih metropola, kao što su:New York City, Moskva, Tokyo... Gluma je na standardnom nivou, mada vredi pomenuti više nego solidna izdanja nekolicine novih likova (poput gore pomenute Kineskinje Li).Izvrsna scenografija u kombinaciji s vizuelno raskošnim kostimima, uz arsenal futurističkog oružja, čini da ovaj nastavak izgleda spektakularno.Akcione scene su ukusno, onako s merom napravljene (posebno za sladokusce 3D tehnologije), osim, po mom mišljenju, nepotrebnog pojavljivanja loše dizajniranog čudovišta.Živahna muzika doprinosi kompletnom ugođaju.Utrošeni budžet od $65,000,000 jasno pokazuje da se radi o ambicioznom projektu.Uostalom, sve što je uloženo, vratilo se višestruko: za 3 meseca prikazivanja širom sveta, inkasirano je oko $222,000,000 što je cifra za respekt. Prijatno iznenađen samim scenarijem, koji nas odvodi u jedan potpuno drugačiji pravac, što uz par neočekivanih, lepo osmišljenih obrta, naprosto opravdava svrhu nastanka 5. nastavka.Sigurno je da će ljubitelji adrenalinske akcije doći na svoje, tako da najnovije fajtove 'mother fucker' Alice definitivno vredi pogledati.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 29.11.2012 Ocjena recenzije : 4.25

Resident Evil: Retribution

Peti nastavak 'Resident Evil' franšize je nakon katastrofalnog četvrtog dijela, uspio dotaknuti novo dno, jer ovaj novi film nazvan 'Resident Evil: Retribution' više liči na nekakvu lošu video-igru (ironija) ili animaciju nego na dugometražni film. Likovi su toliko plošni da skoro i da ne postoje, dijaloga zapravo nema, ukupan zbroj složenih rečenica, ne onih tipa: „Sagni se“, „Trči“, „Brže“,“Odi“ i „Dođi“, možda, ali možda doseže 30, a glumci su više modeli, lutke koji su tu da budu lijepi, da trče i da šute; uz pregršt urnebesno loših, ali baš jako loših scena koje idu na redateljevu dušu. No, scenarijem kao što je ovaj se zaista ne može ništa postići, a očito je gro novaca otišao na specijalne efekte i 3D tehnologiju kojom kao i obično nisam impresioniran.
Slično kao i u nešto boljem 'Underworldu' i ovdje imamo redateljsko-glumački par, pa se tako čini da Milla Jovovich glumi samo u filmovima od muža Paula.W.S.Andersona čija filmografija varira od katastrofalne do loše i uključuje naslove poput dva posljednja 'Resident Evil' filma, 'Alien vs Predator', 'Mortal Kombat'...
Iskreno se nadam da će tvorci filma zaposliti nekog scenarista s idejom za sljedeći nastavak da se izbjegne daljnje blamiranje serijala!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: