Opsjednuta - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Opsjednuta

Opsjednuta

Possession (2012.)

Lionsgate, Blitz film i video

102' horor, triler

Režija:           Ole Bornedal

Uloge: Jeffrey Dean Morgan, Natasha Calis, Kyra Sedgwick

Scenario:        Juliet Snowden, Stiles White

Producent/i:   Sam Raimi, J.R. Young

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Opsjednuta

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.11
9
0.00

Horor u produkciji Sama Raimija, priča o obitelji koja se mora ujediniti da bi preživjela neopisivo zlo - demonsku silu koja želi opsjednuti ljudsku dušu!

Film počinje jednog tipičnog vikenda tijekom rasprodaje u nečijem vrtu. Nedavno rastavljeni otac Clyde (Jeffrey Dean Morgan) još uvijek se navikava na život odvojen od svoje bivše supruge Stephanie (Kyra Sedgwick), ali ne vidi razloga za zabrinutost kad njihova najmlađa kći Em (Natasha Calis) kupi misteriozno ispisanu antiknu drvenu kutiju koja joj se sviđa.

No, uskoro se počnu događati strašno čudne stvari. Em postaje opsjednuta kutijom i svuda ju nosi uza se. Ponašanje joj postaje sve mračnije, čak i opasno. Unatoč nastojanjima, Clyde ju ne uspijeva odvojiti od kutije, čak ni kad Stephanie počne vjerovati da je kutija uzrok gubitka njenog razuma. Obitelj uskoro počne otkrivati istinu o onome što im se događa - otvorili su kutiju s demonskim Dibbukom i duh koji je dugo bio zatočen sad želi prožderati svojeg ljudskog domaćina...

Film je dobio i dobre i loše recenzije, no ugledni Ebert ga je pohvalio zbog uvjerljivih likova i dobro istraženog religijskog zaleđa, te ga uspoređuje sa slavnim 'Egzorcistom'.

s.p.