Gangsterski odred  - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Gangsterski odred

Gangsterski odred

Gangster Squad (2012.)

Warner Bros. / Blitz film i video distribucija

akcija, krimi, drama, triler

Režija:           Ruben Fleischer

Uloge: Ryan Gosling, Emma Stone, Nick Nolte, Sean Penn, Giovanni Ribisi, Josh Brolin

Scenario:        Will Beall, Paul Lieberman

Producent/i:   Dan Lin, Kevin McCormick, Michael Tadross

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Gangsterski odred

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

3.50
6
0.00

Žestoki krimić o odredu za gangstere (Nick Nolte, Josh Brolin i Ryan Gosling) koji se bori protiv mafijaša Cohena (Sean Penn) i drži oko na njegovoj ljubavnici Grace (Emma Stone).

Radnja filma je smještena u korumpirani Los Angeles u razdoblju nakon Drugog svjetskog rata, a glavni junaci su žestoki policajci koji se nemilosrdno obračunavaju s moćnim gangsterima.

Glavni negativac 'Gangster Squada' je stvarna ličnost, mafijaš Mickey Cohen (Sean Penn) koji 1949. vlada Los Angelesom uz pomoć svojih gangstera, a novcem od droge i prostitucije podmićuje korumpirane političare i policajce.

Zbog toga iskusni policajac Bill Parker (Nick Nolte) osniva posebnu jedinicu s najpoštenijim i najžešćim policajcima, a predvodi ju John O'Mara (Josh Brolin) koji u tim dovodi Jerryja Wootersa (Ryan Gosling).

'Odred za gangstere' započinje bespoštedni rat protiv Cohena i njegovih suradnika, a taktika im je da prvo pucaju, a tek onda hapse. Problem nastane kada se mladi Wooters zaljubi u Cohenovu ljubavnicu Grace Faraday (Emma Stone)...


filmski.net