Začin za brak - Arhiva
Home      Filmovi      Arhiva      Začin za brak

Začin za brak

Hope Springs (2012.)

Columbia Pictures

100' komedija, drama, romansa

Režija:           David Frankel

Uloge: Meryl Streep, Tommy Lee Jones, Steve Carell

Scenario:        Vanessa Taylor

Producent/i:   Todd Black, Guymon Casady

Zemlja:          SAD

Linkovi:

službene stranice, Imdb

Začin za brak

Ocjena Glasova Tvoja ocjena Ocjeni film

2.71
7
0.00

markoboban 29.04.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Bračno savetovanje

Humoristična drama koja prati vremešni bračni par u pokušaju da ponovo ožive svoj brak.Kay (Meryl Streep) i Arnold (Tommy Lee Jones) imaju iza sebe pozamašan bračni staž.Decu su izveli na put, pa su već duže vreme prepušteni sami sebi.No, njihov zajednički život sveo se na rutinu, gde više nema strasti, a plamen mladalačke ljubavi odavno se ugasio.Kompromis je ono što održava bračnu zajednicu, a intima je potisnuta u drugi plan. Nema emocija koje su nekada ljubavnu vezu činile posebnom, u davno prošlom vremenu, kada su bračni partneri izvlačili, ono najbolje, jedno od drugog.Kako obično biva, žena je ta koja povlači prvi korak, pokazuje inicijativu u pravcu poboljšanja posustalog bračnog života.Ubeđuje supruga da zajedno otputuju na bračno savetovanje, neku vrstu bračne terapije, u trajanju od 7 dana, u malo mesto - Hope-Springs, kod priznatog doktora Felda (Steve Carell)...Ako se prisetimo da je komedija, 'The Devil Wears Prada', iz 2006. godine podigla veliku medijsku prašinu, usput pokupivši brojne hvalospeve, onda je logičan nastavak saradnje režisera Davida Frankela i Meryl Streep.Vanessa Taylor, nakon pisanja mnoštva epizoda za popularne TV serije, debituje kao scenarista, dajući vlastiti osvrt na temu braka i uopšte zajedničkog života i to kada dospe u neku poznu fazu, kada bračni drugovi dostignu punu zrelost.Razmatrajući nametnutu problematiku, kroz niz dobro osmišljenih dijaloga, suptilna gluma Meryl Streep i Tommy Lee Jonesa, dolazi do punog izražaja.Ono što je zanimljivo, jeste jedna neuobičajena rola za Carella, jer je njegov lik baš uverljiv, tako da uliva poverenje i daje nadu klijentima u pozitivan ishod terapije.Glavni nedostatak odnosi se na humor, jer objektivno posmatrano, koncept je tako napravljen da je bilo potencijala i za par urnebesnih scena.Ipak, ova univerzalna priča ima svoje kvalitete, jer pruža mogućnost običnim ljudima da se poistovete s glavnim protagonistima ove poučne drame.Stoga zaslužuje pažnju istinskih poklonika dobrog filma, bez obzira na to, kako je žanrovski opredeljen.Uostalom, podatak da su filmadžije iz 'Columbia Pictures' uložili $30,000,000 u produkciju, a da je ostvarena zarada od blizu $64,000,000 (samo na box office u USA), dovoljno nam govori.Dakle, film nije loš i svakako pruža dobru zabavu, koja će vas opustiti makar na nekih sat i po, kolika je dužina njegovog trajanja.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

johnny08 03.01.2013 Ocjena recenzije : 5.0

Odlični Tommy Lee

Sam scenarij filma 'Hope Springs' u globalu i nije loš, dapače, radi se o starijem bračnom paru kojem brak više ne funkcionira kao nekada te odluče potražiti profesionalnu pomoć.
Ono što ovaj film razlikuje od ostalih sličnih pokušaja (kojih je u poplavi idiotskih teen komedija u Hollywoodu izrazito malo) jest solidan scenarij Vanesse Taylor koja je uspjela podosta slojevito, pa i inteligentno opisati nevolje bračnog para nakon tri desetljeća provedenih u braku. No pravi biser ovog filma je glumačka postava koja se sastoji od veterana Streep i Jonesa koji ne samo da od početka do kraja nose film na svojim leđima, već ga poboljšavaju za barem jednu stepenicu, zbog odlične kemije i nevjerojatne lakoće glume. Iako je Streep po stoti puta dobila nominaciju za Zlatni Globus, potpuno je nepravedno isto ne dodijeliti Tommy Lee Jonesu, koji je odglumio ulogu bolje i uvjerljivije od Streep (bolji film od njenog zadnjeg izleta u slične vode u 'It's Complicated s Baldwinom).
Ne radi se ovdje o nikakvom vrhunskom ostvarenju, ali odrasli, ozbiljni ljudi će dobiti upravo onakav film kakav se i očekuje kada se obrađuje ovako složena tematika o kojoj se inače na filmu malo govori. Ali svejedno je ovo Frankelovo djelce med i mlijeko naspram npr. Hanekeovog pozabavljanja temom starosti u 'Amour'; pa ipak 'Hope Springs' niti ne želi biti više od jedne simpatnične drame s elementima komedije koju treba preporučiti odraslima i ozbiljnijim filmofilima koji će prepoznati tematiku filma i koji će moći uživati u glumačkim izvedbama Meryl Streep i Tommy Lee Jonesa pogotovo.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

Dalija N 28.12.2012 Ocjena recenzije : 5.0

Zgodno!

Zabavna analiza učmalih života starijeg bračnog para- njih dvoje nakon odlaska djece iz kuće shvaćaju (bolje rečeno, ona shvaća, on ionako ne shvaća ništa) da si više nemaju što reći. I tako ona njega prisli da odu u bračno savjetovalište ne znam kako daleko, u neki tamo Hope Springs gradić negdje Bogu iza leđa. Tommy je zabavno ukočen, ne zna kud bi sa sobom, pruža otpor "savjetniku"... Savjetnik smrtno ozbiljan sluša njihove priče, ne mršti se i ne reagira na Tommyeve uvrede... Steve Carell izvrsno pogođen za ovu ulogu.
I tako, malo pomalo, oni kao napreduju... i da ne odam kraj :) Gledajte, zabavno je, ali bez prevelikih očekivanja, nije ovo neko remek-djelo, već film za ubit vrijeme, zanatski solidno odrađen, s kvalitetnim glumcima - za zabavu dovoljno.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

vlado.danicic 06.09.2012 Ocjena recenzije : 1.0

Prigovor!!

Nisam vidio nešto ovako!Registracija samo za Komadiče filma, odmah povlaćim svoju prijavu,ako ne mogu pogledati cijeli film onda je registrcija bez veze.Ovo je prijevara.samo zbog foruma ili recenzija nisam trebao ni pristupiti ovoj stranici.Adio!!

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju:

martina_mmm 04.09.2012 Ocjena recenzije : 3.0

loše....jako loše

Pogledan u kinu....žali bože love koju sam dala za ulaznicu. Na ovu temu mogli su napraviti dobar film ali nisu.

Tvoja ocjena:-
Ocjeni recenziju: